ΑΔΕΔΥ: Παράταση θητείας των διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων
Παράταση της θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων ζητά η ΑΔΕΔΥ

Με επιστολή της η ΑΔΕΔΥ ζητά από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, να δοθεί παράταση της θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέχρι τέλος Ιουνίου.

«Με το άρθρο 72 του Ν. 4756/2020 (ΦΕΚ 235/26-11-2020), παρατάθηκε η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, μέχρι 30/06/2021Επειδή είναι αδύνατο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ομόφωνα, ζητά να δοθεί παράταση της θητείας των οργάνων μέχρι 31/12/2021» αναφέρει η επιστολή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει τις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών ενώσεων ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και ζητά, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία στο μέσον της χρονιάς, να πάρουν παράταση ενός έτους, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Ολόκληρη η επιστολή

κ. Υπουργέ,

Με το άρθρο 72 του Ν. 4756/2020 (ΦΕΚ 235/26-11-2020), παρατάθηκε η θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, μέχρι 30/06/2021Επειδή είναι αδύνατο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ομόφωνα, ζητά να δοθεί παράταση της θητείας των οργάνων μέχρι 31/12/2021.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε Ομοσπονδίες όπως οι εκπαιδευτικές (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) όπου γι΄ αυτές και για να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία στο μέσον της χρονιάς, προτείνουμε να δοθεί παράταση για ένα χρόνο, δηλαδή, μέχρι 30/06/2022.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maθητες
Περιφέρεια Κρήτης: Εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού στο σχολείο
Ενημερωτική δράση της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της καμπάνιας «Equality4Crete» με στόχο την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων
Περιφέρεια Κρήτης: Εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού στο σχολείο
Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο Καθηγητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας για το 2025
ΕΛΜΕΠΑ: Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο καθηγητές
Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο Καθηγητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας για το 2025
ΕΛΜΕΠΑ: Στους κορυφαίους 2% όλων των ακαδημαϊκών παγκοσμίως δύο καθηγητές