ΝΟΜΙΚΗ
Ο ΠΣΕΑΑ ζητά συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με την απονομή διπλώματος στους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο

Ανοιχτή επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αποστέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητισμού και Άσκησης (ΠΣΕΑΑ) σχετικά με το επερχόμενο αθλητικό νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών αθλημάτων και συγκεκριμένα τους προπονητές ποδοσφαίρου και πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ.

Όπως επισημαίνει ο ΠΣΕΑΑ: «Τις τελευταίες όμως ημέρες γίναμε μάρτυρες ανησυχητικών ειδήσεων εκ μέρους του υφυπουργείου αθλητισμού και συγκεκριμένα της γενικής γραμματείας αθλητισμού, η οποία διέρρευσε ένα αρχείο υπό την μορφή power point, όπου αναφέρονταν ότι, σύμφωνα με τις προθέσεις τους, προβλέπεται η απόδοση διπλώματος UEFA B στους πτυχιούχους των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) με ειδικότητα ποδόσφαιρο, οι οποίοι προκειμένου να τους απονεμηθεί το δίπλωμα UEFA A και UEFA PRO, θα πρέπει να παρακολουθήσουν τις σχολές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), καταβάλοντας το αντίστοιχο μη αμελητέο τίμημα».

Ο ΠΣΕΑΑ ζητά συνάντηση με τον υφυπουργό, ζητώντας να απονέμεται στους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο από την πολιτεία και μόνο από την πολιτεία, το ανώτατο δίπλωμα Α εξάσκησης προπονητικού επαγγέλματος, όπως ορίζει το δίκαιο και ο νόμος.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Την παρούσα χρονική στιγμή είναι σκόπιμο να σας ενημερώσουμε, τα μέλη μας και την κοινωνία ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, έχει ζητήσει, προ αρκετών ημερών, επίσημη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού κύριο Αυγενάκη, για να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα του νέου αθλητικού νόμου, με αιχμή την εκπαίδευση, την παιδαγωγική επάρκεια, τις κατηγορίες διαβάθμισης και τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών αθλημάτων, στοχεύοντας στο διάλογο, πριν κατατεθεί το ανάλογο σχέδιο νόμου στη διαβούλευση.

Θεωρούμε ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης για να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο άρτιο, πλήρες και δίκαιο, που θα αναγνωρίζει τα δικαιώματα των πτυχιούχων συναδέλφων του κλάδου των προπονητών, κατατάσσοντας τους στην κορυφή της πυραμίδας των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλα τα αθλήματα. Τούτο προκύπτει από το γεγονός ότι οι πτυχιούχοι των πανεπιστημίων μας είναι καταρτισμένοι στο ανώτατο επίπεδο σε αντίθεση με άλλους επαγγελματίες ταχύρυθμης και αποσπασματικής εκπαίδευσης. Επίσης είναι απαραίτητο και άκρως θεμιτό ο πολίτης να γνωρίζει την εκπαίδευση του ατόμου που τον γυμνάζει και με ποιόν συνεργάζεται.

Για τον λόγο αυτόν αναμένουμε τον ορισμό συνάντησης, προκειμένου να του αναπτύξουμε τις θέσεις του συλλόγου μας, που όχι μόνο απηχούν τις θέσεις του κλάδου, μέσα στα παραπάνω πλαίσια, αλλά ενδιαφερόμεθα για τη σωστή διαπαιδαγώγιση των νέων στα ιδανικά του αθλητισμού, για την ευεξία και την ευρωστία της κοινωνίας και την πρόληψη αυτής από χρόνιες παθήσεις που την μαστίζουν.

Τις τελευταίες όμως ημέρες γίναμε μάρτυρες ανησυχητικών ειδήσεων εκ μέρους του υφυπουργείου αθλητισμού και συγκεκριμένα της γενικής γραμματείας αθλητισμού, η οποία διέρρευσε ένα αρχείο υπό την μορφή power point, όπου αναφέρονταν ότι, σύμφωνα με τις προθέσεις τους, προβλέπεται η απόδοση διπλώματος UEFA B στους πτυχιούχους των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) με ειδικότητα ποδόσφαιρο, οι οποίοι προκειμένου να τους απονεμηθεί το δίπλωμα UEFA A και UEFA PRO, θα πρέπει να παρακολουθήσουν τις σχολές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), καταβάλοντας το αντίστοιχο μη αμελητέο τίμημα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά την συνάντησή μας, ο κ. Υφυπουργός θα κατανοήσει πλήρως τα ζητήματα και θα αποδεχθεί ότι στον πτυχιούχο Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα ποδόσφαιρο θα πρέπει να απονέμεται από την πολιτεία και μόνο από την πολιτεία, το ανώτατο δίπλωμα Α εξάσκησης προπονητικού επαγγέλματος, όπως ορίζει το δίκαιο και ο νόμος. Οι κάτοχοι αυτού του διπλώματος θα μπορούν να προπονούν όλες τις ομάδες (ερασιτεχνικές και επαγγελματικές), όλων των επιπέδων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Είναι αδιανόητο  πτυχία από ιδιωτική, αδιαβάθμητη, ταχύρρυθμη σχολή μη εκπαιδευτικού οργανισμού (Σχολή Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) να είναι επαγγελματικά υπεράνω των πανεπιστημιακών πτυχίων τετραετούς φοίτησης. Καθίσταται δε σκανδαλώδες,  αθέμιτο και καταχρηστικό να αναγνωρίζονται ετσιθελικά στην ελληνική επικράτεια, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ τα πτυχία της ΕΠΟ.

Αισιοδοξούμε ότι το σωστό, το δίκαιο και η κοινή λογική θα νικήσουν και αναμένουμε τον ορισμό  συνάντησης με τον κ. Υφυπουργό για να αναπτύξουμε έναν δημιουργικό και δημοκρατικό διάλογο όπου θα οικοδομηθούν αμοιβαίος σεβασμός και εμπιστοσύνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

32.000 voucher (μέχρι και 300 ευρώ) για διακοπές: Κάντε από σήμερα αίτηση ΕΔΩ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes panellinies
Πανελλήνιες 2022 – Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Αποτυχία της θεματοδοσίας στα Μαθηματικά ΓΕΛ
Πανελλαδικές 2022: Η αποτυχία θεματοδοσίας στα Μαθηματικά του Γενικού Λυκείου και η εργαλειοποίηση των εξεταστικών αποτελεσμάτων – Τι υποστηρίζει η...
Πανελλήνιες 2022 – Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Αποτυχία της θεματοδοσίας στα Μαθηματικά ΓΕΛ
ploio ploia
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά από το νησί υπηρεσίας στη μόνιμη κατοικία
Έκπτωση θα λάβουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα ακτοπλοϊκά, από το νησί υπηρεσίας στον τόπο μόνιμης κατοικίας - Δείτε τις εταιρείες αναλυτικά
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά από το νησί υπηρεσίας στη μόνιμη κατοικία