pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου Περικλή, ορίστηκαν εν κρυπτώ πειραματικά σχολεία στη Β' Αθήνας

Η Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση εναντιώνεται στην απόφαση για τον ορισμό των εν κρυπτώ σχολείων της Β' Αθήνας σε πειραματικές σχολικές μονάδες.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση για τον εν κρυπτώ ορισμό σχολείων του Συλλόγου μας "Ο Περικλής:

Ορίστηκαν σήμερα με Ύ.Α. (Αρ. Πρωτ.: 51614/Δ6) 50 σχολικές μονάδες ως πειραματικές,  στο πλαίσιο του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4692/20. Είναι γνωστό ότι το εκπαιδευτικό κίνημα, οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και η ΔΟΕ (Αρ. Πρωτ. 1457/ 16-3-2021) αντιτάχθηκαν στην επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου να ιδρύσουν  νέα πειραματικά και πρότυπα σχολεία  καθώς η ενέργεια αυτή αποτελεί μια ακόμη «συνεισφορά» στην ιδιωτικοποίηση  και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών συνδέεται με την αξιολόγηση και την «αριστεία» και την επισφάλεια των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών  και μάλιστα χωρίς ή και αντίθετα με τη θέληση των συλλόγων διδασκόντων και με μονοπρόσωπες εισηγήσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Στην πραγματικότητα τα σχολεία αυτά που ορίστηκαν ως πειραματικά δεν είναι πειραματικά, γιατί δεν συνδέονται ούτε με τα πανεπιστημιακά παιδαγωγικά τμήματα για την εφαρμογή νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και μεθόδων ούτε βέβαια ο μαθητικός πληθυσμός θα είναι τυχαίος και της γειτονιάς αλλά θα φοιτούν μαθητές κατόπιν κλήρωσης και από διάφορες περιοχές.

Στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και στην περιοχή ευθύνης του συλλόγου μας ορίστηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου και το 1ο  Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, τα οποία συστεγάζονται,  χωρίς αίτηση των συλλόγων διδασκόντων. Στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου μάλιστα, του οποίου ο Διευθυντής έχει οριστεί από το ΥΠΑΙΘ ως μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΠ ( Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικης) και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, δεν ετέθη ποτέ από πλευράς του το θέμα στον σύλλογο διδασκόντων και δεν υπήρξε καν ενημέρωση για τις προθέσεις και την αίτηση που κατέθεσε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης. Όλα εν κρυπτώ!

Επίσης ορίστηκαν ως πειραματικά το 1ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας , της περιοχής ευθύνης του συλλόγου «Γ. Σεφέρης» 

Ο Σύλλογος διδασκόντων με πρωτοβουλία των μελών του, συνεδριάζει αύριο για το ζήτημα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα των ενεργειών της Διοίκησης.

Οι γονείς των μαθητών έχουν αναστατωθεί καθώς θα προκύψουν σοβαρές αλλαγές σε επίπεδο εγγραφών και φοίτησης των μαθητών που θα επηρεάσουν τη ζωή τους με τις ανατροπές που θα συμβούν στο επίπεδο του σχολείου και του νηπιαγωγείου της γειτονιάς.

Το  Δ.Σ. και ο Πρόεδρος του συλλόγου μας ενημερώθηκαν από συναδέλφους των σχολείων για την πρόθεση ορισμού τους ως πειραματικών μονάδων. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τη Διέξοδο  και την ΑΣΕ για άμεση ενεργοποίηση του συλλόγου μας έπεσαν στο κενό, φανερώνοντας από πλευράς της πλειοψηφίας των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ μια στάση ουσιαστικής αποδοχής των ενεργειών της Διοίκησης και συναίνεσης στην εφαρμογή τους.  Να θυμίσουμε ότι η πλειοψηφία των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ του  Δ.Σ. αρνήθηκε εξ αρχής την έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα  των πειραματικών σχολείων.  

Σήμερα επισκεφθήκαμε και συζητήσαμε με τους συναδέλφους του 1ου Δημοτικού και του 1ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου , εκπρόσωποι της Διεξόδου και της ΑΣΕ στο Δ.Σ του Συλλόγου «Ο Περικλής» και το μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων Μάγια Σταυροπούλου. 

Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας « Ο Περικλής» να αποφασίσει:

Έκδοση ανακοίνωσης καταγγέλλοντας την εν κρυπτώ μεθόδευση από την πλευρά της Διοίκησης του χαρακτηρισμού των δύο σχολικών μονάδων ως πειραματικών. 

Παρέμβαση στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας 

Να συντονίσει τη δράση του με  τον Σύλλογο γονέων των σχολείων, την Ένωση γονέων Χαλανδρίου και τον Σύλλογο «Γ. Σεφέρης» 

Καλούμε τη ΔΟΕ να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εφαρμογής της απόφασής της για «την οργανωμένη και σκληρή απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος», όπως εξάλλου η ίδια αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής για μοριοδότηση εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δίκη προπονητή Ιστιοπλοΐας: «Όταν ήρθαν οι γονείς της αθλήτριας στο Τμήμα δεν κατήγγειλαν βιασμό»
Αποστάσεις κράτησε από την καταγγελία συναθλήτρια της 21χρονης - Τι κατέθεσε μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου
Δίκη προπονητή Ιστιοπλοΐας: «Όταν ήρθαν οι γονείς της αθλήτριας στο Τμήμα δεν κατήγγειλαν βιασμό»
plastiko mpoukali
«Δεν ακριβαίνει το εμφιαλωμένο νερό που πωλείται σε πλαστική συσκευασία»
Δεν ακριβαίνει το εμφιαλωμένο νερό που πωλείται σε πλαστική συσκευασία, λόγω του τέλους ανακύκλωσης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΟΑΝ
«Δεν ακριβαίνει το εμφιαλωμένο νερό που πωλείται σε πλαστική συσκευασία»
ΕΟΔΥ για ευλογιά των πιθήκων: Δεν προέρχεται από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού
Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε άτομο και δεν αφορά ούτε προέρχεται από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού
ΕΟΔΥ για ευλογιά των πιθήκων: Δεν προέρχεται από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού