thessaly_uni
«Είμαστε υπερήφανοι που αυτοί οι τεμπέληδες ανήκουν και προσφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που το τοποθετούν με την προσπάθεια τους στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, κερδίζοντας τον σεβασμό της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας!» τονίζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τη δήλωση του Αλέξη Πατέλη, οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «τεμπέληδων» διδακτόρων σχολιάζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι η δήλωση «εσκεμμένα παραποιεί την ύψιστη σημασία της επίπονης αυτής διαδικασίας, εξισώνοντας την διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής με περίοδο φυγοπονίας, και το ακαδημαϊκό προσόν του διδακτορικού τίτλου ως κάτι αρνητικό!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επιτυχής εκπόνηση μιας Διδακτορικής Διατριβής (ΔΔ), δεν είναι απλά ένα ακόμα τυπικό προσόν σε ένα βιογραφικό σημείωμα, είναι 'κατάθεση ζωής'. Κάθε υποψήφιος διδάκτορας προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Αυτή η σκληρή και πολύ χαμηλά (έως καθόλου) αμειβόμενη εργασία προσφέρει στην πρόοδο της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της επιστήμης γενικότερα, πολύ περισσότερο από την επένδυση σε αυτήν.

Η ατυχής δήλωση του κ. Α. Πατέλη εσκεμμένα παραποιεί την ύψιστη σημασία της επίπονης αυτής διαδικασίας, εξισώνοντας την διάρκεια εκπόνησης της ΔΔ με περίοδο φυγοπονίας, και το ακαδημαϊκό προσόν του διδακτορικού τίτλου ως κάτι αρνητικό! Πραγματικά αυτό ούτε με 10 ΔΔ δεν μπορεί κανείς να το αποδείξει! Δυστυχώς, ούτε η δήλωση μεταμέλειας του κ. Πατέλη μας ικανοποιεί γιατί σε αυτή δηλώνει ότι τα διδακτορικά είναι μόνο για εργασίες όπου είναι προαπαιτούμενο, όπως οι πανεπιστημιακοί ή οι ερευνητές. Τα προσόντα και η επαγγελματική πορεία του Δρ. Α. Πατέλη δεν μας αφήνει να πιστέψουμε ότι δεν γνωρίζει ότι τα διδακτορικά διπλώματα απευθύνονται σε πολύ μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων.

Συνεπώς και όλοι εμείς οι διδάσκοντες πρέπει να αισθανόμαστε φυγόπονοι που διαμορφώνουμε τους νέους επιστήμονες, τους νέους ερευνητές και τέλος πάντων όλους αυτούς που πάνε κάθε μέρα τον κόσμο ένα βήμα παραπέρα!

«Αποφεύγουν και την εργασία» και οι διδακτορικοί μας φοιτητές και οι μεταδιδάκτορες που από την μια δικαιούνται αξιοπρεπούς διαβίωσης και από την άλλη δίνουν τον εαυτό τους στον ερευνητικό τους σκοπό! Μακάρι όλοι οι φυγόπονοι να ήταν έτσι! Αντί να υποστηρίξουμε την έρευνα και όποιους/ες θέλουν να την υπηρετήσουν σθεναρά, τους λέμε άμεσα ή έμμεσα τεμπέληδες!

Είμαστε υπερήφανοι που αυτοί οι τεμπέληδες ανήκουν και προσφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που το τοποθετούν με την προσπάθεια τους στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, κερδίζοντας τον σεβασμό της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γερασιμος Σιάσος
ΕΚΠΑ: Τελετή απονομής των Ετήσιων Βραβείων στους κορυφαίους καθηγητές
Στην ιστορική Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών θα τιμηθούν οι πανεπιστημιακοί που ξεχώρισαν για την προσφορά, τη διδασκαλία και την έρευνά...
ΕΚΠΑ: Τελετή απονομής των Ετήσιων Βραβείων στους κορυφαίους καθηγητές
Η ΠΕΔΙΠΔΕ σε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: Η Σοφία Ζαχαράκη ικανοποιεί το αίτημα για νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό
Η ευχαριστήρια επιστολή των Διευθυντών Εκπαίδευσης προς την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
Διευθύνσεις Εκπαίδευσης: Η Σοφία Ζαχαράκη ικανοποιεί το αίτημα για νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό
Υποψήφιοι στις εκλογές για το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο «εκλογές» με ψηφοδέλτια έκπληξη – Ποια ονόματα κλειδώνουν
Πυρετός προετοιμασίας στο ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης – Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη παίρνουν το «πράσινο φως»
ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο «εκλογές» με ψηφοδέλτια έκπληξη – Ποια ονόματα κλειδώνουν
Ζάππειο Μέγαρο
Ποιο είναι το πιο όμορφο μέρος της Αθήνας;
Ο Αυγουστιάτικος νυχτερινός ουρανός, κατάστικτος από αστέρια στον καθαρότατο Αττικό ουρανό, προσφέρει αφορμές για στοχασμούς και για ονειροπολήσεις
Ποιο είναι το πιο όμορφο μέρος της Αθήνας;