Διδάσκοντες Παν. Θεσσαλίας: Τα διδακτορικά είναι «κατάθεση ζωής»
«Είμαστε υπερήφανοι που αυτοί οι τεμπέληδες ανήκουν και προσφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που το τοποθετούν με την προσπάθεια τους στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, κερδίζοντας τον σεβασμό της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας!» τονίζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τη δήλωση του Αλέξη Πατέλη, οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «τεμπέληδων» διδακτόρων σχολιάζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι η δήλωση «εσκεμμένα παραποιεί την ύψιστη σημασία της επίπονης αυτής διαδικασίας, εξισώνοντας την διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής με περίοδο φυγοπονίας, και το ακαδημαϊκό προσόν του διδακτορικού τίτλου ως κάτι αρνητικό!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επιτυχής εκπόνηση μιας Διδακτορικής Διατριβής (ΔΔ), δεν είναι απλά ένα ακόμα τυπικό προσόν σε ένα βιογραφικό σημείωμα, είναι 'κατάθεση ζωής'. Κάθε υποψήφιος διδάκτορας προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Αυτή η σκληρή και πολύ χαμηλά (έως καθόλου) αμειβόμενη εργασία προσφέρει στην πρόοδο της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της επιστήμης γενικότερα, πολύ περισσότερο από την επένδυση σε αυτήν.

Η ατυχής δήλωση του κ. Α. Πατέλη εσκεμμένα παραποιεί την ύψιστη σημασία της επίπονης αυτής διαδικασίας, εξισώνοντας την διάρκεια εκπόνησης της ΔΔ με περίοδο φυγοπονίας, και το ακαδημαϊκό προσόν του διδακτορικού τίτλου ως κάτι αρνητικό! Πραγματικά αυτό ούτε με 10 ΔΔ δεν μπορεί κανείς να το αποδείξει! Δυστυχώς, ούτε η δήλωση μεταμέλειας του κ. Πατέλη μας ικανοποιεί γιατί σε αυτή δηλώνει ότι τα διδακτορικά είναι μόνο για εργασίες όπου είναι προαπαιτούμενο, όπως οι πανεπιστημιακοί ή οι ερευνητές. Τα προσόντα και η επαγγελματική πορεία του Δρ. Α. Πατέλη δεν μας αφήνει να πιστέψουμε ότι δεν γνωρίζει ότι τα διδακτορικά διπλώματα απευθύνονται σε πολύ μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων.

Συνεπώς και όλοι εμείς οι διδάσκοντες πρέπει να αισθανόμαστε φυγόπονοι που διαμορφώνουμε τους νέους επιστήμονες, τους νέους ερευνητές και τέλος πάντων όλους αυτούς που πάνε κάθε μέρα τον κόσμο ένα βήμα παραπέρα!

«Αποφεύγουν και την εργασία» και οι διδακτορικοί μας φοιτητές και οι μεταδιδάκτορες που από την μια δικαιούνται αξιοπρεπούς διαβίωσης και από την άλλη δίνουν τον εαυτό τους στον ερευνητικό τους σκοπό! Μακάρι όλοι οι φυγόπονοι να ήταν έτσι! Αντί να υποστηρίξουμε την έρευνα και όποιους/ες θέλουν να την υπηρετήσουν σθεναρά, τους λέμε άμεσα ή έμμεσα τεμπέληδες!

Είμαστε υπερήφανοι που αυτοί οι τεμπέληδες ανήκουν και προσφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που το τοποθετούν με την προσπάθεια τους στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, κερδίζοντας τον σεβασμό της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Νέες οδηγίες για τα self tests

ΑΣΕΠ: Ποιες είναι οι 5 προκηρύξεις που διορίζουν στο Δημόσιο

Τα Θέματα και οι λύσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 (Δείτε τα πρώτοι εδώ)

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

1821
«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Διήμερη προβολή σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Σήμερα και αύριο η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» προβάλλεται στις όψεις κτηρίων 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα - Δυνατότητα προβολής live streaming
«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Διήμερη προβολή σε 18 πόλεις της Ελλάδας