thessaly_uni
«Είμαστε υπερήφανοι που αυτοί οι τεμπέληδες ανήκουν και προσφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που το τοποθετούν με την προσπάθεια τους στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, κερδίζοντας τον σεβασμό της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας!» τονίζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τη δήλωση του Αλέξη Πατέλη, οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «τεμπέληδων» διδακτόρων σχολιάζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι η δήλωση «εσκεμμένα παραποιεί την ύψιστη σημασία της επίπονης αυτής διαδικασίας, εξισώνοντας την διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής με περίοδο φυγοπονίας, και το ακαδημαϊκό προσόν του διδακτορικού τίτλου ως κάτι αρνητικό!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επιτυχής εκπόνηση μιας Διδακτορικής Διατριβής (ΔΔ), δεν είναι απλά ένα ακόμα τυπικό προσόν σε ένα βιογραφικό σημείωμα, είναι 'κατάθεση ζωής'. Κάθε υποψήφιος διδάκτορας προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Αυτή η σκληρή και πολύ χαμηλά (έως καθόλου) αμειβόμενη εργασία προσφέρει στην πρόοδο της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της επιστήμης γενικότερα, πολύ περισσότερο από την επένδυση σε αυτήν.

Η ατυχής δήλωση του κ. Α. Πατέλη εσκεμμένα παραποιεί την ύψιστη σημασία της επίπονης αυτής διαδικασίας, εξισώνοντας την διάρκεια εκπόνησης της ΔΔ με περίοδο φυγοπονίας, και το ακαδημαϊκό προσόν του διδακτορικού τίτλου ως κάτι αρνητικό! Πραγματικά αυτό ούτε με 10 ΔΔ δεν μπορεί κανείς να το αποδείξει! Δυστυχώς, ούτε η δήλωση μεταμέλειας του κ. Πατέλη μας ικανοποιεί γιατί σε αυτή δηλώνει ότι τα διδακτορικά είναι μόνο για εργασίες όπου είναι προαπαιτούμενο, όπως οι πανεπιστημιακοί ή οι ερευνητές. Τα προσόντα και η επαγγελματική πορεία του Δρ. Α. Πατέλη δεν μας αφήνει να πιστέψουμε ότι δεν γνωρίζει ότι τα διδακτορικά διπλώματα απευθύνονται σε πολύ μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων.

Συνεπώς και όλοι εμείς οι διδάσκοντες πρέπει να αισθανόμαστε φυγόπονοι που διαμορφώνουμε τους νέους επιστήμονες, τους νέους ερευνητές και τέλος πάντων όλους αυτούς που πάνε κάθε μέρα τον κόσμο ένα βήμα παραπέρα!

«Αποφεύγουν και την εργασία» και οι διδακτορικοί μας φοιτητές και οι μεταδιδάκτορες που από την μια δικαιούνται αξιοπρεπούς διαβίωσης και από την άλλη δίνουν τον εαυτό τους στον ερευνητικό τους σκοπό! Μακάρι όλοι οι φυγόπονοι να ήταν έτσι! Αντί να υποστηρίξουμε την έρευνα και όποιους/ες θέλουν να την υπηρετήσουν σθεναρά, τους λέμε άμεσα ή έμμεσα τεμπέληδες!

Είμαστε υπερήφανοι που αυτοί οι τεμπέληδες ανήκουν και προσφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που το τοποθετούν με την προσπάθεια τους στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, κερδίζοντας τον σεβασμό της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη: Ο Γεράσιμος δίνει τη δική του σιωπηλή μάχη ζωής
«Ίσως τα θύματα να μην είναι 57» – Συγκλονίζουν οι αναφορές στη δίκη για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού
Τρία χρόνια μετά τα Τέμπη: Ο Γεράσιμος δίνει τη δική του σιωπηλή μάχη ζωής
αρτεμις
Άλμα στην ιστορία: Το Artemis II «άγγιξε» τη Σελήνη και έσπασε κάθε ρεκόρ απόστασης
Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή μετά το 1972 ταξίδεψε πιο μακριά από ποτέ – Νέα εποχή στην εξερεύνηση του Διαστήματος
Άλμα στην ιστορία: Το Artemis II «άγγιξε» τη Σελήνη και έσπασε κάθε ρεκόρ απόστασης
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν: «Μια νύχτα αρκεί» – Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση
Απορρίφθηκε η πρόταση εκεχειρίας, τελεσίγραφο για τα Στενά του Ορμούζ και νέες στρατιωτικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή
Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν: «Μια νύχτα αρκεί» – Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση