thessaly_uni
«Είμαστε υπερήφανοι που αυτοί οι τεμπέληδες ανήκουν και προσφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που το τοποθετούν με την προσπάθεια τους στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, κερδίζοντας τον σεβασμό της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας!» τονίζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τη δήλωση του Αλέξη Πατέλη, οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «τεμπέληδων» διδακτόρων σχολιάζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι η δήλωση «εσκεμμένα παραποιεί την ύψιστη σημασία της επίπονης αυτής διαδικασίας, εξισώνοντας την διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής με περίοδο φυγοπονίας, και το ακαδημαϊκό προσόν του διδακτορικού τίτλου ως κάτι αρνητικό!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επιτυχής εκπόνηση μιας Διδακτορικής Διατριβής (ΔΔ), δεν είναι απλά ένα ακόμα τυπικό προσόν σε ένα βιογραφικό σημείωμα, είναι 'κατάθεση ζωής'. Κάθε υποψήφιος διδάκτορας προσθέτει ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Αυτή η σκληρή και πολύ χαμηλά (έως καθόλου) αμειβόμενη εργασία προσφέρει στην πρόοδο της κοινωνίας, της τεχνολογίας και της επιστήμης γενικότερα, πολύ περισσότερο από την επένδυση σε αυτήν.

Η ατυχής δήλωση του κ. Α. Πατέλη εσκεμμένα παραποιεί την ύψιστη σημασία της επίπονης αυτής διαδικασίας, εξισώνοντας την διάρκεια εκπόνησης της ΔΔ με περίοδο φυγοπονίας, και το ακαδημαϊκό προσόν του διδακτορικού τίτλου ως κάτι αρνητικό! Πραγματικά αυτό ούτε με 10 ΔΔ δεν μπορεί κανείς να το αποδείξει! Δυστυχώς, ούτε η δήλωση μεταμέλειας του κ. Πατέλη μας ικανοποιεί γιατί σε αυτή δηλώνει ότι τα διδακτορικά είναι μόνο για εργασίες όπου είναι προαπαιτούμενο, όπως οι πανεπιστημιακοί ή οι ερευνητές. Τα προσόντα και η επαγγελματική πορεία του Δρ. Α. Πατέλη δεν μας αφήνει να πιστέψουμε ότι δεν γνωρίζει ότι τα διδακτορικά διπλώματα απευθύνονται σε πολύ μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων.

Συνεπώς και όλοι εμείς οι διδάσκοντες πρέπει να αισθανόμαστε φυγόπονοι που διαμορφώνουμε τους νέους επιστήμονες, τους νέους ερευνητές και τέλος πάντων όλους αυτούς που πάνε κάθε μέρα τον κόσμο ένα βήμα παραπέρα!

«Αποφεύγουν και την εργασία» και οι διδακτορικοί μας φοιτητές και οι μεταδιδάκτορες που από την μια δικαιούνται αξιοπρεπούς διαβίωσης και από την άλλη δίνουν τον εαυτό τους στον ερευνητικό τους σκοπό! Μακάρι όλοι οι φυγόπονοι να ήταν έτσι! Αντί να υποστηρίξουμε την έρευνα και όποιους/ες θέλουν να την υπηρετήσουν σθεναρά, τους λέμε άμεσα ή έμμεσα τεμπέληδες!

Είμαστε υπερήφανοι που αυτοί οι τεμπέληδες ανήκουν και προσφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που το τοποθετούν με την προσπάθεια τους στα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, κερδίζοντας τον σεβασμό της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

giatros-sintages.jpg
Προσωπικός Ιατρός: Πώς να κλείσετε ραντεβού - Τι ισχύει για την εγγραφή των παιδιών
Πληροφορίες για τον τρόπο που οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εγγράψουν τα παιδιά τους στο σύστημα του Προσωπικού Ιατρού
Προσωπικός Ιατρός: Πώς να κλείσετε ραντεβού - Τι ισχύει για την εγγραφή των παιδιών
papoulia-filippidis
Εβελίνα Παπούλια - Ξέσπασμα στη δίκη του Φιλιππίδη: «Να σας πω για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του για να με πιστέψετε;»
«Τι θέλετε να σας πω; Για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του κ. Φιλιππίδη προκειμένου να δείτε αν λέω αλήθεια;»
Εβελίνα Παπούλια - Ξέσπασμα στη δίκη του Φιλιππίδη: «Να σας πω για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του για να με πιστέψετε;»