Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε πειραματικά: Αναλυτική ενημέρωση
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί για τις τοποθετήσεις σε πειραματικά σχολεία στην Πρωτοβάθμια Α' Αθήνας

Αναλυτική ενημέρωση για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών πειραματικών σχολείων στην Πρωτοβάθμια Α' Αθήνας πραγματοποιεί ο Τάκης Ρουμπής, τέως αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας με τη Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών.

Πιο αναλυτικά:

Πριν από τις οριστικές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας από μετάθεση ή άλλο λόγο και τις βελτιώσεις θέσεων (μεταθέσεις εντός) των εκπαιδευτικών που έχουν υποβάλει αίτηση εντός του ΠΥΣΠΕ θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία σε Πειραματικά Σχολεία (βλ. σύνδεσμο: http://takisroumpis.gr/?p=13388).

Στο άρθρο 62, παρ.13 του Ν.4692/2020 αναφέρεται ότι στις περιπτώσεις που στις προτάσεις - αποφάσεις των ΠΥΣΠΕ, οι οποίες εκδόθηκαν μέχρι και τις 12.06.2020, δεν συμπεριλαμβάνονται οι κατά προτεραιότητα τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.), αυτές πραγματοποιούνται -κατά προτεραιότητα- το έτος 2021.

Κατά συνέπεια, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ΠΕΙ.Σ., η θητεία των οποίων παρατάθηκε και για το σχολικό έτος 2020-2021 με το άρθρο 63 του Ν.4623/2019 αποκτούν οργανική θέση, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Ν.4692/2020 και τις εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. 45590/Ε2/20-04-2021 & 39700/Ε2/07-04-2021 (βλ. συνδέσμους: http://takisroumpis.gr/?p=13184 & http://takisroumpis.gr/?p=13092 αντίστοιχα) ως εξής:

α) Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν οριστική τοποθέτηση στο ΠΕΙ.Σ. ή σε άλλο σχολείο της περιοχής μετάθεσης, όπου ανήκει το ΠΕΙ.Σ., στο οποίο υπηρετούν και την έχασαν μετά την τοποθέτησή τους με θητεία σε αυτό, τοποθετούνται οριστικά κατά απόλυτη προτεραιότητα κατόπιν αίτησής τους σε σχολείο της επιλογής τους, πριν από τους υπεράριθμους της ίδιας περιοχής μετάθεσης.

β) Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στη διάθεση περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου στην περιοχή μετάθεσης, όπου ανήκει το ΠΕΙ.Σ., στο οποίο υπηρετούν, τοποθετούνται οριστικά κατά απόλυτη προτεραιότητα σε σχολείο, κατόπιν αίτησής τους, μαζί με τους υπεράριθμους (βλ. σύνδεσμο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ) της ίδιας περιοχής μετάθεσης.

γ) Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν οριστική τοποθέτηση σε σχολείο περιοχής μετάθεσης διαφορετικής από εκείνη, στην οποία ανήκει το ΠΕΙ.Σ., στο οποίο υπηρετούν και την έχασαν μετά την τοποθέτησή τους με θητεία σε αυτό, τοποθετούνται οριστικά κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, κατόπιν αίτησής τους, σε σχολείο της επιλογής τους, πριν από τους υπεράριθμους της περιοχής μετάθεσης, από την οποία προήλθαν. Αν δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν οριστικά σε σχολείο της περιοχής μετάθεσής τους, τίθενται στη διάθεση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου στην περιοχή μετάθεσης στην οποία ανήκει το ΠΕΙ.Σ., και τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε σχολείο, κατόπιν αίτησής τους, μετά τους υπεράριθμους και τις ειδικές κατηγορίες  (βλ. σύνδεσμο: ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ) της περιοχής μετάθεσης του ΠΕΙ.Σ., στο οποίο υπηρετούν.

δ) Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στη διάθεση περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου σε περιοχή μετάθεσης διαφορετική από εκείνη, στην οποία ανήκει το ΠΕΙ.Σ., στο οποίο υπηρετούν, τοποθετούνται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα σε σχολείο, κατόπιν αίτησής τους, μαζί με τους υπεράριθμους της ίδιας περιοχής μετάθεσης. Αν δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν οριστικά σε σχολείο της περιοχής μετάθεσής τους, τίθενται στη διάθεση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου, στην περιοχή μετάθεσης στην οποία ανήκει το ΠΕΙ.Σ., ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία οριστικών τοποθετήσεων και βελτιώσεων από κοινού με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

*** Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούν με θητεία ως Διευθυντές σε ΠΕΙ.Σ. υπάγονται και αυτοί, κατά περίπτωση, στις παραπάνω περιπτώσεις.

Τάκης Ρουμπής, τέως Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας με τη Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Νέες οδηγίες για τα self tests

ΑΣΕΠ: Ποιες είναι οι 5 προκηρύξεις που διορίζουν στο Δημόσιο

Τα Θέματα και οι λύσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 (Δείτε τα πρώτοι εδώ)

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

erikse
Euro 2020: Κατέρρευσε στο γήπεδο ποδοσφαιριστής της εθνικής Δανίας
Σοκαριστικές στιγμές στον αγώνα Δανίας- Φινλανδίας για το Euro 2020 - Κατέρρευσε, κατά τη διάρκεια του αγώνα , o ποδοσφαιριστής της Δανίας, Κρίστιαν...
Euro 2020: Κατέρρευσε στο γήπεδο ποδοσφαιριστής της εθνικής Δανίας
anagnostopoulou
Αναγνωστοπούλου: Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Σοφία Αδαμίδου
Συλλυπητήρια δήλωση με την οποία αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Σοφία Αδαμίδου, εξέδωσε η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου
Αναγνωστοπούλου: Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Σοφία Αδαμίδου