Αξιολόγηση: Έκοψαν μισθό εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή
Ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου ενέγραψε στο my school την περικοπή μισθού επτά εκπαιδευτικών παρά το γεγονός ότι εκτέλεσαν κανονικά τα ημερήσια διδακτικά τους καθήκοντα - Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας

Την περικοπή του ημερομισθίου επτά εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου από τον διευθυντή του σχολείου, λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία –αποχή από τη διαδικασία της δημιουργίας ομάδων για την εσωτερική αξιολόγηση καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας, κάνοντας λόγο για μια «αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική» ενέργεια εκ μέρους του διευθυντή.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που δημοσιεύει το alfavita.gr, ο διευθυντής του σχολείου «ενέγραψε απ΄ ευθείας στο my school την περικοπή παρ΄ ότι  οι συνάδελφοι ήταν παρόντες και εκτέλεσαν κανονικά τα ημερήσια διδακτικά τους καθήκοντα, όπως προβλέπεται από το νόμο χωρίς να ενημερώσει τον εκκαθαριστή Διευθυντή εκπαίδευσης εγγράφως για να πάρει έγκριση».

«Είναι προφανές ότι τέτοιες πράξεις εκφοβισμού των συναδέλφων στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία και ο κλάδος αποτελούν πρόκληση και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση όλων» τονίζει η ΕΛΜΕ, ζητώντας από τον διευθυντή του σχολείου να «επανορθώσει άμεσα την αδικαιολόγητη παράνομη και καταχρηστική ενέργειά του».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα καταγγέλλει την ενέργεια αυτή του διευθυντή, σημειώνοντας πως ενέργειες που έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν τους εκπαιδευτικούς είναι καταδικαστέες. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ: 

To Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας καταγγέλλει  κάθε ενέργεια που πειθαναγκάζει και εκφοβίζει τους εκπαιδευτικούς να εκτελέσουν το αυτονόητο συνδικαλιστικό τους δικαίωμα της απεργίας- αποχής από την διαδικασία της δημιουργίας ομάδων για την εσωτερική αξιολόγηση της υπουργού Κεραμέως που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ.!

Η περικοπή του ημερομισθίου 7 συναδέλφων εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου από τον διευθυντή Πέτρο Πιτσιάκκα, λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία –αποχή είναι αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική.

Ο διευθυντής ενέγραψε απ΄ ευθείας στο my school την περικοπή παρ΄ ότι  οι συνάδελφοι ήταν παρόντες και εκτέλεσαν κανονικά τα ημερήσια διδακτικά τους καθήκοντα, όπως προβλέπεται από το νόμο χωρίς να ενημερώσει τον εκκαθαριστή Διευθυντή εκπαίδευσης εγγράφως για να πάρει έγκριση.

Ζητάμε από το διευθυντή του σχολείου να επανορθώσει άμεσα την αδικαιολόγητη παράνομη και καταχρηστική ενέργειά του η οποία ενδεχομένως έχει και πειθαρχικές ποινές. Είναι προφανές ότι τέτοιες πράξεις εκφοβισμού των συναδέλφων στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία και ο κλάδος αποτελούν πρόκληση και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση όλων.

Η Α' ΕΛΜΕ θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΔΒ Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα θα ενημερώσει και το ΔΣ της ΟΛΜΕ για όλα αυτά τα συμβάντα.

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Ενότητας:

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας (70-09052021/9.5.2021) ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ναυπάκτου προχώρησε αυθαίρετα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΔΔΕ σε περικοπή του ημερομισθίου 7 (επτά) συναδέλφων εκπαιδευτικών του σχολείου λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία- αποχή από την αξιολόγηση, που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ, παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι ήταν παρόντες και εκτέλεσαν κανονικά τα ημερήσια διδακτικά τους καθήκοντα ,όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Επειδή η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική , και αποσκοπεί να εκφοβίσει τους συναδέλφους σε μια δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία που βιώνει η κοινωνία και ο κλάδος, η ΑΡΕΝ ζητά από την ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ να παρέμβουν αμέσως για την ανάκληση της περικοπής.

Τέτοιες ενέργειες αποτελούν πρόκληση και είναι καταδικαστέες στη συνείδηση όλων. Η ΑΡΕΝ στηρίζει τους συναδέλφους και την ΕΛΜΕ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Νέες οδηγίες για τα self tests

ΑΣΕΠ: Ποιες είναι οι 5 προκηρύξεις που διορίζουν στο Δημόσιο

Τα Θέματα και οι λύσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 (Δείτε τα πρώτοι εδώ)

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

1821
«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Διήμερη προβολή σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Σήμερα και αύριο η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» προβάλλεται στις όψεις κτηρίων 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα - Δυνατότητα προβολής live streaming
«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Διήμερη προβολή σε 18 πόλεις της Ελλάδας