Αλαλούμ έχει προκύψει στις μεταθέσεις και οριστικές τοποθετήσεις στην Ειδική Αγωγή στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη»

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις μεταθέσεις αρχαιότερων και στις οριστικές τοποθετήσεις νεοδιοριζόμενων συναδέλφων στην Ειδική Αγωγή, με ευθύνη τόσο της ίδιας της Διεύθυνσης και του διορισμένου ΠΥΣΠΕ όσο και του υπουργείου Παιδείας, που δίνει αντικρουόμενες ερμηνείες στις νομοθετικές διατάξεις, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη».

Ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» αναφέρει: «Μάθαμε ότι παρόμοια προβλήματα υπήρξαν και σε άλλες Διευθύνσεις».

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, στην αρχική πρόσκληση για την υποβολή αίτησης οριστικής τοποθέτησης - βελτίωσης θέσης, ανακοινώθηκε ότι τα κενά όπου υπάρχουν 2α Τμήματα Ένταξης μπορούν να δηλωθούν αποκλειστικά από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν σύμφωνα με το ΦΕΚ.1289/19-08-2020 και με βάση την ερμηνεία που δόθηκε στο άρθρο 28 του ν. 4638/2019.

Με βάση αυτό το δεδομένο γίνανε και οι δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών και ανακοινώθηκε ο πρώτος πίνακας τοποθετήσεών τους σε οργανικές θέσεις. Στον πίνακα αυτό παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μην έχουν προηγηθεί οι ειδικές κατηγορίες και να μην έχει τηρηθεί η μοριοδότηση, πράγμα που καταπατά το ως τώρα κατακτημένο αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων. Το γεγονός αυτό οδήγησε δικαιολογημένα σε ενστάσεις και ο πίνακας ανακλήθηκε, ενώ ζητήθηκαν νέες διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας για την προαναφερθείσα διάταξη, με βάση και όσα ειπώθηκαν σε ερώτηση-παρέμβαση του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη» που ανταποκρίθηκε σε ερωτήσεις εκπαιδευτικών.

Μετά από τις νέες διευκρινήσεις που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίστηκε ότι τα κενά στα 2α Τμήματα Ένταξης θα δοθούν σε όλους τους προς οργανική τοποθέτηση εκπαιδευτικούς. Με βάση αυτή τη διευκρίνιση βγήκε δεύτερος πίνακας.

Ωστόσο ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει πως, «αν και φαίνεται στον δεύτερο πίνακα ότι όλα τα κενά δόθηκαν σε όλους και προηγήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες και φαίνεται να τηρήθηκε η μοριοδότηση, έχουμε και πάλι αδικίες στις τοποθετήσεις συναδέλφων, με αποτέλεσμα να έχουμε συναδέλφισσα με περισσότερα μόρια και μητέρα παιδιών να μην έχει πιάσει ένα ειδικό σχολείο που ήθελε και να το πιάνουν συνάδελφοι με λιγότερα μόρια από αυτήν κλπ».

«Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι δεν τηρήθηκε η βασική αρχή που λέει ότι, εφόσον άλλαξαν οι όροι και μπορούσαν όλοι να δηλώσουν όλα τα κενά, έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να ξανακάνουν αίτηση προτίμησης», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Με βάση τα παραπάνω, το «ΠΥΣΠΕ» της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας οφείλει εδώ και τώρα:

  1. Έπειτα από τις νέες διευκρινήσεις του Υπουργείου να προχωρήσει στην ανακοινοποίηση των κενών και σε νέα πρόσκληση υποβολής δηλώσεων προτίμησης.
  2. Να εφαρμοστεί η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών και να δεχτεί τις ενστάσεις που έχουν γίνει.
  3. Να ακολουθήσει απαρέγκλιτα την ως τώρα κατακτημένη και αντικειμενική διαδικασία μεταθέσεων τοποθετήσεων για όλους τους συναδέλφους.

«Καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται έγκαιρα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας για κάθε ζήτημα», καταλήγει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Eurogroup: «Φρένο» στα οριζόντια μέτρα στήριξης - Να στοχεύουν τους ευάλωτους
Να αντιμετωπιστεί η αύξηση των τιμών στην ενέργεια με μέτρα προσωρινά και στοχευμένα στους πιο ευάλωτους, συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών στο...
Eurogroup: «Φρένο» στα οριζόντια μέτρα στήριξης - Να στοχεύουν τους ευάλωτους
Καταγγελία για το ορφανοτροφείο της Καλλιθέας: «Έχουμε να δούμε την κόρη μας 4 χρόνια»
Καταγγελίες κατά ορφανοτροφείου στην Καλλιθέα για παράνομες υιοθεσίες - Γονείς έχουν να δουν την κόρη τους τέσσερα χρόνια
Καταγγελία για το ορφανοτροφείο της Καλλιθέας: «Έχουμε να δούμε την κόρη μας 4 χρόνια»