ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Αλαλούμ έχει προκύψει στις μεταθέσεις και οριστικές τοποθετήσεις στην Ειδική Αγωγή στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη»

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις μεταθέσεις αρχαιότερων και στις οριστικές τοποθετήσεις νεοδιοριζόμενων συναδέλφων στην Ειδική Αγωγή, με ευθύνη τόσο της ίδιας της Διεύθυνσης και του διορισμένου ΠΥΣΠΕ όσο και του υπουργείου Παιδείας, που δίνει αντικρουόμενες ερμηνείες στις νομοθετικές διατάξεις, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη».

Ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» αναφέρει: «Μάθαμε ότι παρόμοια προβλήματα υπήρξαν και σε άλλες Διευθύνσεις».

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, στην αρχική πρόσκληση για την υποβολή αίτησης οριστικής τοποθέτησης - βελτίωσης θέσης, ανακοινώθηκε ότι τα κενά όπου υπάρχουν 2α Τμήματα Ένταξης μπορούν να δηλωθούν αποκλειστικά από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν σύμφωνα με το ΦΕΚ.1289/19-08-2020 και με βάση την ερμηνεία που δόθηκε στο άρθρο 28 του ν. 4638/2019.

Με βάση αυτό το δεδομένο γίνανε και οι δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών και ανακοινώθηκε ο πρώτος πίνακας τοποθετήσεών τους σε οργανικές θέσεις. Στον πίνακα αυτό παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μην έχουν προηγηθεί οι ειδικές κατηγορίες και να μην έχει τηρηθεί η μοριοδότηση, πράγμα που καταπατά το ως τώρα κατακτημένο αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων. Το γεγονός αυτό οδήγησε δικαιολογημένα σε ενστάσεις και ο πίνακας ανακλήθηκε, ενώ ζητήθηκαν νέες διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας για την προαναφερθείσα διάταξη, με βάση και όσα ειπώθηκαν σε ερώτηση-παρέμβαση του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη» που ανταποκρίθηκε σε ερωτήσεις εκπαιδευτικών.

Μετά από τις νέες διευκρινήσεις που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίστηκε ότι τα κενά στα 2α Τμήματα Ένταξης θα δοθούν σε όλους τους προς οργανική τοποθέτηση εκπαιδευτικούς. Με βάση αυτή τη διευκρίνιση βγήκε δεύτερος πίνακας.

Ωστόσο ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει πως, «αν και φαίνεται στον δεύτερο πίνακα ότι όλα τα κενά δόθηκαν σε όλους και προηγήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες και φαίνεται να τηρήθηκε η μοριοδότηση, έχουμε και πάλι αδικίες στις τοποθετήσεις συναδέλφων, με αποτέλεσμα να έχουμε συναδέλφισσα με περισσότερα μόρια και μητέρα παιδιών να μην έχει πιάσει ένα ειδικό σχολείο που ήθελε και να το πιάνουν συνάδελφοι με λιγότερα μόρια από αυτήν κλπ».

«Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι δεν τηρήθηκε η βασική αρχή που λέει ότι, εφόσον άλλαξαν οι όροι και μπορούσαν όλοι να δηλώσουν όλα τα κενά, έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να ξανακάνουν αίτηση προτίμησης», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Με βάση τα παραπάνω, το «ΠΥΣΠΕ» της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας οφείλει εδώ και τώρα:

  1. Έπειτα από τις νέες διευκρινήσεις του Υπουργείου να προχωρήσει στην ανακοινοποίηση των κενών και σε νέα πρόσκληση υποβολής δηλώσεων προτίμησης.
  2. Να εφαρμοστεί η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών και να δεχτεί τις ενστάσεις που έχουν γίνει.
  3. Να ακολουθήσει απαρέγκλιτα την ως τώρα κατακτημένη και αντικειμενική διαδικασία μεταθέσεων τοποθετήσεων για όλους τους συναδέλφους.

«Καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται έγκαιρα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας για κάθε ζήτημα», καταλήγει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μετεγγραφές φοιτητών 2021: Οδηγός με όλες τις λεπτομέρειες

ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις σε εξέλιξη για 547 μόνιμες προσλήψεις

Φοιτητικό Πάσο: Ποιες εκπτώσεις δικαιούνται οι φοιτητές

ΑΣΕΠ 9K/2021: Βγήκε νέα προκήρυξη για 416 μόνιμες προσλήψεις

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

squid game
Το παιχνίδι του καλαμαριού και η κατηγοριοποίηση των σχολείων
«Εάν περάσει αυτό το τερατούργημα τα επόμενα χρόνια θα κλείσουν σχολεία, όπως έκλεισαν στις άλλες χώρες που εφαρμόστηκαν παρόμοιες απορρυθμίσεις...
Το παιχνίδι του καλαμαριού και η κατηγοριοποίηση των σχολείων
Η εκπαίδευση στις ψηφιακές εποχές
«Η εκπαίδευση καλείται να μεταρρυθμιστεί στο σύνολό της. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αφορά την προσθήκη ενός νέου πεδίου λειτουργίας της  αλλά την...
Η εκπαίδευση στις ψηφιακές εποχές
metro
28η Οκτωβρίου: Τροποποιήσεις δρομολογίων των ΜΜΜ - Κλείνει ο σταθμός «Σύνταγμα»
Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ λόγω της παρέλασης - Κλείνει ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα - Τερματικός σταθμός του τραμ η στάση Φιξ
28η Οκτωβρίου: Τροποποιήσεις δρομολογίων των ΜΜΜ - Κλείνει ο σταθμός «Σύνταγμα»
Εthelontiki_aimodosia-mathites likiou gimnasiou axarnon
Μαθητές στην Αχαρνών: Οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στις 5/11
Οι μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών και του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών Αγίας Άννας, οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 5/11
Μαθητές στην Αχαρνών: Οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στις 5/11