Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Αλαλούμ στην Α' ΠΕ Αθήνας
Αλαλούμ έχει προκύψει στις μεταθέσεις και οριστικές τοποθετήσεις στην Ειδική Αγωγή στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη»

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις μεταθέσεις αρχαιότερων και στις οριστικές τοποθετήσεις νεοδιοριζόμενων συναδέλφων στην Ειδική Αγωγή, με ευθύνη τόσο της ίδιας της Διεύθυνσης και του διορισμένου ΠΥΣΠΕ όσο και του υπουργείου Παιδείας, που δίνει αντικρουόμενες ερμηνείες στις νομοθετικές διατάξεις, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη».

Ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» αναφέρει: «Μάθαμε ότι παρόμοια προβλήματα υπήρξαν και σε άλλες Διευθύνσεις».

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, στην αρχική πρόσκληση για την υποβολή αίτησης οριστικής τοποθέτησης - βελτίωσης θέσης, ανακοινώθηκε ότι τα κενά όπου υπάρχουν 2α Τμήματα Ένταξης μπορούν να δηλωθούν αποκλειστικά από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν σύμφωνα με το ΦΕΚ.1289/19-08-2020 και με βάση την ερμηνεία που δόθηκε στο άρθρο 28 του ν. 4638/2019.

Με βάση αυτό το δεδομένο γίνανε και οι δηλώσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών και ανακοινώθηκε ο πρώτος πίνακας τοποθετήσεών τους σε οργανικές θέσεις. Στον πίνακα αυτό παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μην έχουν προηγηθεί οι ειδικές κατηγορίες και να μην έχει τηρηθεί η μοριοδότηση, πράγμα που καταπατά το ως τώρα κατακτημένο αντικειμενικό σύστημα μεταθέσεων. Το γεγονός αυτό οδήγησε δικαιολογημένα σε ενστάσεις και ο πίνακας ανακλήθηκε, ενώ ζητήθηκαν νέες διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας για την προαναφερθείσα διάταξη, με βάση και όσα ειπώθηκαν σε ερώτηση-παρέμβαση του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη» που ανταποκρίθηκε σε ερωτήσεις εκπαιδευτικών.

Μετά από τις νέες διευκρινήσεις που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίστηκε ότι τα κενά στα 2α Τμήματα Ένταξης θα δοθούν σε όλους τους προς οργανική τοποθέτηση εκπαιδευτικούς. Με βάση αυτή τη διευκρίνιση βγήκε δεύτερος πίνακας.

Ωστόσο ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει πως, «αν και φαίνεται στον δεύτερο πίνακα ότι όλα τα κενά δόθηκαν σε όλους και προηγήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες και φαίνεται να τηρήθηκε η μοριοδότηση, έχουμε και πάλι αδικίες στις τοποθετήσεις συναδέλφων, με αποτέλεσμα να έχουμε συναδέλφισσα με περισσότερα μόρια και μητέρα παιδιών να μην έχει πιάσει ένα ειδικό σχολείο που ήθελε και να το πιάνουν συνάδελφοι με λιγότερα μόρια από αυτήν κλπ».

«Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι δεν τηρήθηκε η βασική αρχή που λέει ότι, εφόσον άλλαξαν οι όροι και μπορούσαν όλοι να δηλώσουν όλα τα κενά, έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να ξανακάνουν αίτηση προτίμησης», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Με βάση τα παραπάνω, το «ΠΥΣΠΕ» της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας οφείλει εδώ και τώρα:

  1. Έπειτα από τις νέες διευκρινήσεις του Υπουργείου να προχωρήσει στην ανακοινοποίηση των κενών και σε νέα πρόσκληση υποβολής δηλώσεων προτίμησης.
  2. Να εφαρμοστεί η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών και να δεχτεί τις ενστάσεις που έχουν γίνει.
  3. Να ακολουθήσει απαρέγκλιτα την ως τώρα κατακτημένη και αντικειμενική διαδικασία μεταθέσεων τοποθετήσεων για όλους τους συναδέλφους.

«Καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται έγκαιρα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας για κάθε ζήτημα», καταλήγει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

σεξουαλικής αγωγής
Τι ισχύει για τα σεμινάρια Σεξουαλικής Αγωγής - Πόσες ώρες πρέπει να είναι
Το αφιέρωμα για τα σεμινάριο της Σεξουαλικής Αγωγής θα ανανεώνεται συνεχώς μαζί με τις νέες πληροφορίες που θα προκύπτουν το επόμενο διάστημα
Τι ισχύει για τα σεμινάρια Σεξουαλικής Αγωγής - Πόσες ώρες πρέπει να είναι
ΥΠΑΙΘ: Μεγάλη συμμετοχή για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία - Κατατέθηκαν 13.291 αιτήσεις για 4.039 θέσεις
ΥΠΑΙΘ: Μεγάλη συμμετοχή για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά