kontozamanis
Την Πέμπτη του Πάσχα ξεκινά η διανομή των self-tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων

Την Πέμπτη του Πάσχα, 6 Μαΐου, ξεκινά και πάλι η διανομή των self-tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα μέτρα εν όψει Πάσχα, το απόγευμα της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις ανακοινώσεις της για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, την Πέμπτη, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα διά ζώσης μαθήματα, σε Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, με self test για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς δύο φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το self-test αποτελεί το βασικό «οδηγό» για την κυβέρνηση, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και άλλες δραστηριότητες.

Λύκεια: Θα υπάρξει φροντίδα για τους μαθητές που νοσούν

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι το ζήτημα της επαναλειτουργίας των Λυκείων απασχόλησε ιδιαίτερα τους Λοιμωξιολόγους, σημείωσε συγκεκριμένα η κα Παπαευαγγέλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ενώ τόνισε ότι «πιστεύουμε πως η δια ζώσης διδασκαλία, ειδικά στα παιδιά που έμειναν πέντε μήνες μακριά από το σχολείο, είναι πάρα πολύ σημαντική».

Αναφορικά με τους μαθητές που νοσούν, η καθηγήτρια επισήμανε ότι το ζήτημα δεν έχει συζητηθεί, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους μαθητές που νοσούν βαριά και απαιτήθηκε η νοσηλεία τους, ειδικά της Γ' Λυκείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φακες
Φουρνιστές φακές με ρύζι: Μια νόστιμη εναλλακτική της γνωστής σούπας
Η παραδοσιακή σούπα φακής μπορεί να μην κερδίζει όλους, όμως με λίγη δημιουργικότητα μπορούμε να τις απολαύσουμε με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Φουρνιστές φακές με ρύζι: Μια νόστιμη εναλλακτική της γνωστής σούπας
krebati
Πώς να πλύνετε το πάπλωμά σας στο πλυντήριο χωρίς να το χαλάσετε
Ένα καθαρό, αφράτο πάπλωμα δίνει φρεσκάδα στο υπνοδωμάτιο και κάνει τον ύπνο πιο ξεκούραστο, ενώ η τακτική περιποίηση αποτρέπει τη φθορά και τους...
Πώς να πλύνετε το πάπλωμά σας στο πλυντήριο χωρίς να το χαλάσετε
snitsel
Το απόλυτο μυστικό για τραγανό κοτόπουλο: Πώς να πετύχετε το τέλειο πανάρισμα στο σπίτι
Από το κλασικό πανέ μέχρι το «διπλό πανάρισμα» και τις εναλλακτικές με πάνκο ή κορν φλέικς
Το απόλυτο μυστικό για τραγανό κοτόπουλο: Πώς να πετύχετε το τέλειο πανάρισμα στο σπίτι