kontozamanis
Την Πέμπτη του Πάσχα ξεκινά η διανομή των self-tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων

Την Πέμπτη του Πάσχα, 6 Μαΐου, ξεκινά και πάλι η διανομή των self-tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό και τα μέτρα εν όψει Πάσχα, το απόγευμα της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις ανακοινώσεις της για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, την Πέμπτη, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα διά ζώσης μαθήματα, σε Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, με self test για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς δύο φορές την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το self-test αποτελεί το βασικό «οδηγό» για την κυβέρνηση, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και άλλες δραστηριότητες.

Λύκεια: Θα υπάρξει φροντίδα για τους μαθητές που νοσούν

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι το ζήτημα της επαναλειτουργίας των Λυκείων απασχόλησε ιδιαίτερα τους Λοιμωξιολόγους, σημείωσε συγκεκριμένα η κα Παπαευαγγέλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ενώ τόνισε ότι «πιστεύουμε πως η δια ζώσης διδασκαλία, ειδικά στα παιδιά που έμειναν πέντε μήνες μακριά από το σχολείο, είναι πάρα πολύ σημαντική».

Αναφορικά με τους μαθητές που νοσούν, η καθηγήτρια επισήμανε ότι το ζήτημα δεν έχει συζητηθεί, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους μαθητές που νοσούν βαριά και απαιτήθηκε η νοσηλεία τους, ειδικά της Γ' Λυκείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσικο σχολείο
Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας και Ωδείο Κέρκυρας στον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO στο Παρίσι
Τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας θα διευθύνει ο μαέστρος κ. Κίμωνας Χυτήρης
Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας και Ωδείο Κέρκυρας στον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO στο Παρίσι
1280 pencil
ΕΛΜΕ Ιονίων Νήσων: Διαδικτυακή συζήτηση για πειθαρχικά, αξιολόγηση και διώξεις εκπαιδευτικών
Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 18:00, οι εκπαιδευτικοί καλούνται σε κοινή διαδικτυακή εκδήλωση για να αναδείξουν τις επιπτώσεις των νέων πολιτικών...
ΕΛΜΕ Ιονίων Νήσων: Διαδικτυακή συζήτηση για πειθαρχικά, αξιολόγηση και διώξεις εκπαιδευτικών
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σ. Ζαχαράκη: «Η ελληνική γλώσσα είναι ο οδοδείκτης μας στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης»
«Ιστορική στιγμή για την ελληνική γλώσσα»: Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για την επίσημη αναγνώριση της 9ης Φεβρουαρίου από την UNESCO
Σ. Ζαχαράκη: «Η ελληνική γλώσσα είναι ο οδοδείκτης μας στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης»