Δίχρονη προσχολική αγωγή στην Αθήνα σε προκάτ οικίσκους
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αθηνών προχώρησε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής μαζί με Ενώσεις Γονέων και Σωματεία Εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής που προβλέπει τη χρήση προκάτ αιθουσών σε αδόμητα οικόπεδα και αυλές σχολείων

Παράσταση Διαμαρτυρίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 19 Απριλίου η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής μαζί με Ενώσεις Γονέων και Σωματεία Εκπαιδευτικών της Αθήνας, έξω από το Δημαρχείο της πόλης, την ώρα που συζητιόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο το Σχέδιο Υλοποίησης της 2χρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο.

Στο Σχέδιο που παρουσιάστηκε προβλέπεται η χρήση 57 αιθουσών, στοιβάζοντας 23-25 παιδιά σε κάθε μία από αυτές. Οι 42 θα είναι προκάτ οικίσκοι σε 10 αδόμητα οικόπεδα, οι 8 επίσης προκάτ οικίσκοι σε αύλειους χώρους 6 σχολείων και οι υπόλοιπες 7 θα παρθούν από Δημοτικά Σχολεία, εκ των οποίων οι 2 μάλιστα θα είναι σε όροφο, παρά την ρητή προδιαγραφή της Κτ.Υπ. για ισόγειες αποκλειστικά αίθουσες.

Οι γονείς αντιδρούν στο σχέδιο του  Δήμου Αθηναίων γιατί, όπως λένε, για μία ακόμα φορά απουσίαζε πλήρως:

  • Ολοκληρωμένο βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο ανέγερσης νέων Νηπιαγωγείων. Καμία διεκδίκηση χρηματοδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Συνυπολογισμός των εγγραφών που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τον Σεπτέμβρη 2021. Οι 57 αίθουσες επαρκούν για να στεγαστούν 1325 νήπια. «Τι θα γίνει αν τον Σεπτέμβρη έχουμε φτάσει τα 1.600;», αναρωτιούνται οι γονείς.
  • Πρόβλεψη χώρων που προβλέπονται από τις προδιαγραφές της Κτ.Υπ. για τα Δημόσια Νηπιαγωγεία. Καμία πρόβλεψη για χώρο ανάπαυσης – ύπνου, σίτισης (τραπεζαρία – κουζίνα), πολυδύναμο χώρο εκδηλώσεων, ενώ είναι βέβαιο πως λόγω του πλήθους των παιδιών που θα εγγραφούν, θα ζητηθούν κάποια Νηπιαγωγεία να είναι ολοήμερα.

Για μια ακόμα φορά, αναφέρουν οι γονείς, επιβεβαιώνεται η αδιαφορία τόσο της σημερινής, όσο και της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου για την δημιουργία σύγχρονων Νηπιαγωγείων που θα φιλοξενούν με όλες τις απαραίτητες αλλά και εφικτές εν έτει 2021 ανέσεις τα νήπια του Δήμου. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αθηναίων ισχυρίζεται πως παρέλαβε «καμένη γη» από την προηγούμενη, εξακολουθεί και έχει στις ίδιες θέσεις τους καθ’ ύλην αρμόδιους Αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών Έργων, αυτούς δηλαδή που την δημιούργησαν, αποκαλύπτοντας έτσι το είδος της «γης» που και η ίδια θα παραδώσει στην επόμενη.

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής καταδικάζει απερίφραστα το Σχέδιο Υλοποίησης που παρουσίασε η Διοίκηση του σημερινού Δημάρχου και καλεί τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, από κοινού με τα κατά τόπους Σωματεία Εκπαιδευτικών να διεκδικήσουν Νηπιαγωγεία που να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας και όχι αίθουσες – κλουβιά, «καμαρούλα δύο επί τρία» όπως πολύ εύστοχα ακούστηκε στην χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Μόνιμη οικονομική ενίσχυση για μαθητές αγροτικών οικογενειών που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Πυροσβέστης με μάνικα και πίσω του όχημα της Πυροσβεστικής
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: ‘Ήχησε το «112» - Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο
Σε πλήρη κινητοποίηση η Πυροσβεστική στην Περαχώρα – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ εξετάζεται πιθανή ανθρώπινη αιτία
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: ‘Ήχησε το «112» - Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο
Πανελλαδικές εξετάσεις
ΕΕΦ: Σαφής εικόνα και ομαλή κλιμάκωση δυσκολίας στα θέματα Φυσικής 2026
Ισορροπημένα θέματα με σαφή δομή αλλά αυξημένη διαβάθμιση δυσκολίας στο Θέμα Δ – Θετική συνολική αποτίμηση των εξετάσεων
ΕΕΦ: Σαφής εικόνα και ομαλή κλιμάκωση δυσκολίας στα θέματα Φυσικής 2026
κρεατα
Συναγερμός για 5,3 τόνους ακατάλληλου κρέατος – Έφτανε σε νησιά και ξενοδοχεία
Έρευνα των αρχών αποκάλυψε σοβαρές παραβάσεις σε επιχείρηση που προμήθευε εστιατόρια, ξενοδοχεία και νησιωτικές περιοχές – Εισήγηση για αναστολή...
Συναγερμός για 5,3 τόνους ακατάλληλου κρέατος – Έφτανε σε νησιά και ξενοδοχεία