Δίχρονη προσχολική αγωγή στην Αθήνα σε προκάτ οικίσκους
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αθηνών προχώρησε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής μαζί με Ενώσεις Γονέων και Σωματεία Εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής που προβλέπει τη χρήση προκάτ αιθουσών σε αδόμητα οικόπεδα και αυλές σχολείων

Παράσταση Διαμαρτυρίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 19 Απριλίου η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής μαζί με Ενώσεις Γονέων και Σωματεία Εκπαιδευτικών της Αθήνας, έξω από το Δημαρχείο της πόλης, την ώρα που συζητιόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο το Σχέδιο Υλοποίησης της 2χρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο.

Στο Σχέδιο που παρουσιάστηκε προβλέπεται η χρήση 57 αιθουσών, στοιβάζοντας 23-25 παιδιά σε κάθε μία από αυτές. Οι 42 θα είναι προκάτ οικίσκοι σε 10 αδόμητα οικόπεδα, οι 8 επίσης προκάτ οικίσκοι σε αύλειους χώρους 6 σχολείων και οι υπόλοιπες 7 θα παρθούν από Δημοτικά Σχολεία, εκ των οποίων οι 2 μάλιστα θα είναι σε όροφο, παρά την ρητή προδιαγραφή της Κτ.Υπ. για ισόγειες αποκλειστικά αίθουσες.

Οι γονείς αντιδρούν στο σχέδιο του  Δήμου Αθηναίων γιατί, όπως λένε, για μία ακόμα φορά απουσίαζε πλήρως:

  • Ολοκληρωμένο βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο ανέγερσης νέων Νηπιαγωγείων. Καμία διεκδίκηση χρηματοδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Συνυπολογισμός των εγγραφών που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τον Σεπτέμβρη 2021. Οι 57 αίθουσες επαρκούν για να στεγαστούν 1325 νήπια. «Τι θα γίνει αν τον Σεπτέμβρη έχουμε φτάσει τα 1.600;», αναρωτιούνται οι γονείς.
  • Πρόβλεψη χώρων που προβλέπονται από τις προδιαγραφές της Κτ.Υπ. για τα Δημόσια Νηπιαγωγεία. Καμία πρόβλεψη για χώρο ανάπαυσης – ύπνου, σίτισης (τραπεζαρία – κουζίνα), πολυδύναμο χώρο εκδηλώσεων, ενώ είναι βέβαιο πως λόγω του πλήθους των παιδιών που θα εγγραφούν, θα ζητηθούν κάποια Νηπιαγωγεία να είναι ολοήμερα.

Για μια ακόμα φορά, αναφέρουν οι γονείς, επιβεβαιώνεται η αδιαφορία τόσο της σημερινής, όσο και της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου για την δημιουργία σύγχρονων Νηπιαγωγείων που θα φιλοξενούν με όλες τις απαραίτητες αλλά και εφικτές εν έτει 2021 ανέσεις τα νήπια του Δήμου. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αθηναίων ισχυρίζεται πως παρέλαβε «καμένη γη» από την προηγούμενη, εξακολουθεί και έχει στις ίδιες θέσεις τους καθ’ ύλην αρμόδιους Αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών Έργων, αυτούς δηλαδή που την δημιούργησαν, αποκαλύπτοντας έτσι το είδος της «γης» που και η ίδια θα παραδώσει στην επόμενη.

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής καταδικάζει απερίφραστα το Σχέδιο Υλοποίησης που παρουσίασε η Διοίκηση του σημερινού Δημάρχου και καλεί τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, από κοινού με τα κατά τόπους Σωματεία Εκπαιδευτικών να διεκδικήσουν Νηπιαγωγεία που να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας και όχι αίθουσες – κλουβιά, «καμαρούλα δύο επί τρία» όπως πολύ εύστοχα ακούστηκε στην χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΤΣΙΠΡΑΣ
Τσίπρας: Προανήγγειλε 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών-Διπλασιασμός της χρηματοδότησης-Αύξηση του αριθμού των εισακτέων
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας, στην Καλαμάτα
Τσίπρας: Προανήγγειλε 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών-Διπλασιασμός της χρηματοδότησης-Αύξηση του αριθμού των εισακτέων
Κίνηση-για-την-αλλαγή-στην-Μαθηματική-Εκπαίδευση
Αύριο Κυριακή οι εκλογές για το νέο ΔΣ της Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
Η Κίνηση  για  την  Αλλαγή  στην  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  καλεί τους μαθηματικούς να ενισχύσουν με την ψήφο τους τους υποψήφιους της Κίνησης
Αύριο Κυριακή οι εκλογές για το νέο ΔΣ της Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)