Δίχρονη προσχολική αγωγή: Για την διαμαρτυρία στο Δ.Αθηναίων
«Κάναμε σαφές ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους, το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις Νηπιαγωγούς μας, ώσπου να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή στα Δημόσια Νηπιαγωγεία με σύγχρονους όρους», αναφέρει ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»

Την ανάγκη να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή στον Δήμο Αθηναίων με όρους παιδαγωγικούς και κτηριακές προδιαγραφές κατάλληλες για τις ανάγκες Νηπιαγωγείων, απαίτησαν για μια ακόμη φορά ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καθώς και οι άλλοι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Α΄ Αθήνας και οι Ενώσεις-Σύλλογοι Γονέων, στην Παράσταση Διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Απριλίου έξω από το Δημαρχείο, την ώρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο ΣΕΠΕ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» αναφέρει ότι η νέα πρόταση της Δημοτικής Αρχής, που παραμένει ακόμα ανοιχτή σε αλλαγές, είναι χειρότερη από την αρχική, υποβαθμίζει όχι μόνο τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων αλλά και των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, στοιβάζοντας τα παιδιά σε 25άρια τμήματα σε οικίσκους και ακατάλληλες αίθουσες. Κοινή απαίτηση όλων των συγκεντρωμένων ήταν να υπάρξει άμεσα σχεδιασμός για κατασκευή νέων σύγχρονων Νηπιαγωγείων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες της εποχής μας, με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

2.jpg

Συγκεκριμένα η επικαιροποιημένη πρόταση της Δημοτικής αρχής αντί για 84 αρχικά αίθουσες προβλέπει 57 (!), λόγω λιγότερων (για την ώρα) εγγραφών. «Αλήθεια τι θα κάνουν τα παιδιά που θα γραφτούν τον Σεπτέμβρη;», αναρωτιούνται οι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα, παραμένει η πρόταση για τοποθέτηση 42 οικίσκων σε αδόμητα οικόπεδα (τόσα χρόνια έλεγαν ότι δεν υπάρχουν χώροι), στα οποία οι Δημοτικές Αρχές Αθήνας (πρώτα του κ. Κομίνη και τώρα του κ. Μπακογιάννη) αντί να  δρομολογήσουν την κατασκευή σύγχρονων Νηπιαγωγείων, πάνε στο και πέντε να τοποθετήσουν οικίσκους, ακολουθώντας πιστά την τακτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που καθιέρωσε η πρώτη και συνεχίζει η δεύτερη τη Δίχρονη χωρίς χρηματοδότηση, με ελάχιστο κόστος.

Παραμένουν επίσης οι 4 οικίσκοι που τοποθετούνται σε αδόμητο Δέφνερ και Αναπαύσεως στη 2η Κοινότητα Αθήνας τα οποία είναι στην άκρη της περιοχής του ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», γι’ αυτό και δεν εξυπηρετούν τα Νηπιαγωγεία του Συλλόγου στο Παγκράτι. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε επίσης ότι η Α΄ Διεύθυνση προορίζει αυτό το Νηπιαγωγείο των οικίσκων από την επόμενη χρονιά για Πειραματικό!

«Το ακούσαμε κι αυτό», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί και συνεχίζουν λέγοντας πως «οι οικίσκοι θα γίνουν Πειραματικό Νηπιαγωγείο! Βέβαια έχουμε διατυπώσει τη διαφωνία μας έτσι κι αλλιώς με τα Πειραματικά».

Το Δημοτικό Συμβούλιο απέσυρε (και ορθά) την πρόταση για τοποθέτηση οικίσκου στο προαύλιο του συγκροτήματος των 9ου Δημοτικού και 13ου Νηπιαγωγείου Αθηνών τόσο γιατί υπήρξε αντίδραση των Συλλόγων, των εκπαιδευτικών του συγκροτήματος και των Γονέων (Συλλόγου Γονέων, Ένωσης Γονέων, Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής) αλλά και γιατί βρέθηκε η «πρόσφορη λύση» του στοιβάγματος σε παρακείμενα Νηπιαγωγεία (στέλνονται παιδιά στο 15ο Νηπιαγωγείο, ίσως και στο 7ο Καισαριανής).

Στην ουσία δεν ικανοποίησαν το αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονέων που αναφέρεται στην ανάγκη για μία ακόμα αίθουσα ή ένα διθέσιο σύγχρονο 13ο Νηπιαγωγείο, απλά για την ώρα μετέφεραν το πρόβλημα δίπλα.

3.jpg

Οι εκπαιδευτικοί επίσης επεσήμαναν πως παραμένει το μεγάλο πρόβλημα του κέντρου του Παγκρατίου, όπου πολλά παιδιά γράφτηκαν στα 7ο, 6ο-69ο και 8ο-67ο Νηπιαγωγεία. Τη «λύση» και χέρι βοήθειας στη Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη δίνει η Α΄ Διεύθυνση μεταφέροντας παιδιά προς τα παρακείμενα 10ο-11ο Νηπιαγωγεία Αθηνών, 7ο Νηπιαγωγείο Καισαριανής ακόμα και στα φορτωμένα 1ο, 5ο, 8ο, 9ο Νηπιαγωγεία Βύρωνα (Αγ. Τριάδα), αλλά κυρίως στοιβάζοντας τα περισσότερα στο 103ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, που συστεγάζεται με το 1ο Δημοτικό Αθηνών, όπου, εκτός από τη μία αίθουσα που είχε από την αρχή δοθεί, ήδη ζητήθηκε και δόθηκε και δεύτερη αίθουσα του Δημοτικού (μια μικρή αίθουσα μουσικής!).

Εκεί θα συγκεντρωθούν πάνω από 80 προνήπια-νήπια και θα συστεγαστούν με τα 200 παιδιά του Δημοτικού. Από τις 4 τελικά αίθουσες που θα λειτουργήσει το 103ο Νηπιαγωγείο μία από τις δύο υπάρχουσες είναι κανονική, η δεύτερη μικρή, μία που παραχωρήθηκε κάπως καλή και η τέταρτη πολύ μικρή. Μιλάμε για ένα κτήριο από τα πιο παλιά και ασυντήρητα, κατά καιρούς έχουν πλημμυρίσει οι τοίχοι και τα ηλεκτρικά, έχουν πέσει ταβάνια κλπ ενώ ο αύλειος χώρος είναι μικρός.

«Έτσι εφαρμόζουν και στο Παγκράτι τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή», αναφέρει ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» και συνεχίζει λέγοντας:

«Ίδια παραμένει η κατάσταση και σε Βύρωνα, Καισαριανή, όπου πέρυσι έγιναν τα ίδια. Τον Σεπτέμβρη του 2021, μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας θα έχουμε νήπια προνήπια που θα κουβαλάνε τα μαθησιακά, ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα της πανδημίας στοιβαγμένα σε 25άρια τμήματα σε οικίσκους και ακατάλληλες αίθουσες! Ντροπή στις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές. Και τολμάει το Υπ. Παιδείας και μας στέλνει εγκυκλίους πώς θα στηρίξουμε τα παιδιά!»

Οι εκπαιδευτικοί με την Παράστασή διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αθήνας και με την τοποθέτηση της προέδρου του Συλλόγου «Ρόζα Ιμβριώτη» στο Δημοτικό Συμβούλιο λένε πως «κάναμε σαφές ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους, το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις Νηπιαγωγούς μας, ώσπου να εφαρμοστεί η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή στα Δημόσια Νηπιαγωγεία με σύγχρονους όρους!»

Στιγμιότυπα από την Παράσταση

Τοποθέτηση της προέδρου του Συλλόγου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» στο Δημοτικό Συμβούλιο

5.jpg
4.jpg

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Πολυτεχνικές Σχολές
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας
Συνεδρίαση για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο εαρινό εξάμηνο, πραγματοποίησε την Τετάρτη η  Σύγκλητος του ΕΜΠ
Σύγκλητος ΕΜΠ: Λήψη μέτρων για την ασφαλή επανέναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας
Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Η συσχέτιση μεταξύ της ύπαρξης παραγόντων κινδύνου ή προϋπάρχουσας καρδιαγγεακής νόσου με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και θνητότητας σε ασθενείς με...
Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Αναπληρωτές: Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους κλάδους
Επιστολή αναπληρωτών εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής (ΠΕ91), Εικαστικών (ΠΕ08) και Μουσικής (ΠΕ79) που φέτος εργάζονται στο νομό Μεσσηνίας προς το...
Αναπληρωτές: Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους κλάδους
Αγρίνιο: Σύλληψη 20χρονου επιδειξία έπειτα από καταγγελία δυο κοριτσιών
O 20χρονος, σύμφωνα με καταγγελία δυο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 16 και 14 ετών, προέβη με άσεμνες χειρονομίες, σε προσβολή της γενετήσιας...
Αγρίνιο: Σύλληψη 20χρονου επιδειξία έπειτα από καταγγελία δυο κοριτσιών