Δίχρονη προσχολική αγωγή: Κοντέινερ σε αυλές σχολείων
Σχολικό συγκρότημα Οδού Νικοπόλεως: 4 οικίσκοι κοντέινερ στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος που στεγάζει τα 5 σχολεία - Ένα από τα δεκάδες παραδείγματα της «προκατ» λύσης που επιλέγει ο Δήμος Αθηναίων για να στεγάσει τη δίχρονη προσχολική αγωγή

Με τους συλλόγους διδασκόντων που συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Νικοπόλεως στην πλατεία Κολιάτσου (στην 6η δημοτική κοινότητα) συζήτησαν σήμερα ο Νίκος Σοφιανός και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας.

Οι σύλλογοι διδασκόντων κατέθεσαν την διαμαρτυρία τους για την επιλογή του Δήμου να τοποθετήσει 4 κοντέινερ, στο προαύλιο των σχολείων, για να λειτουργήσουν δομές προσχολικής αγωγής. Ο Νίκος Σοφιανός ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για την αντίθεση του ΚΚΕ στο συνολικό σχέδιο, που παρουσίασε η δημοτική Αρχή και αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση του αύλειου χώρου συνολικά 44 σχολικών μονάδων για την εγκατάσταση κοντέινερ και την διάθεση αιθουσών από άλλες 23 σχολικές μονάδες.

Με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση και χωρίς σχεδιασμό για ανέγερση ή χρήση κατάλληλων αιθουσών για την προσχολική αγωγή, Κυβέρνηση και Δήμος, επιλέγουν για ακόμα μια φορά να στοιβάζουν μαθητές και νήπια σε κοντέινερ και αίθουσες που αφαιρούνται από δημοτικά και νηπιαγωγεία για να γίνουν αίθουσες προσχολικής αγωγής. Σε συνθήκες πανδημίας επιλέγουν να συνεχιστεί το «στοίβαγμα» μαθητών και να περιοριστεί ο χώρος προαυλισμού χιλιάδων μαθητών.

Το σχέδιο συμπληρώνεται με την τοποθέτηση κοντέινερ σε 10 αδόμητα οικόπεδα για να λειτουργήσουν σε συνθήκες «προσωρινής μονιμότητας» αφού δεν υπάρχουν σχέδια – μελέτες – κονδύλια για να φτιαχτούν νέα σχολεία την επόμενη τετραετία.   

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς σε κοινό αγώνα με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και τα 15μελή των μαθητών για να αποτραπούν οι σχεδιασμοί  του Δήμου.

Να αξιοποιηθούν δημοτικά κτίρια και κενά σχολικά κτίρια, να νοικιαστούν αίθουσες, να υλοποιηθούν γρήγορες διαδικασίες για την ανέγερση νέων κτιρίων σε δεκάδες χαρακτηρισμένα οικόπεδα. Εξάλλου η Κυβέρνηση και ο Δήμος έδειξαν ότι μπορούν να υλοποιήσουν τέτοιες διαδικασίες με ταχύτητα όπως έκαναν με το «μεγάλο περίπατο» και το γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ στο Βοτανικό. Για την προσχολική αγωγή, όμως, επιλέγουν κοντέινερ για τετράχρονα και πεντάχρονα, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα θέσουν το αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλώντας σε συμμετοχή στην συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Ενώσεις Γονέων τη Δευτέρα 19 Απριλίου έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας. Μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, θα καταθέσουν την διαμαρτυρία τους με τη μορφή ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Απαλλαγή από Θρησκευτικά: Τα επτά «χαστούκια» της Δικαιοσύνης και η κ.Κεραμέως
Όλο το χρονικό της δικαστικής παρέμβασης για την υπόθεση της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών και η αδιαλλαξία της πολιτικής...
Απαλλαγή από Θρησκευτικά: Τα επτά «χαστούκια» της Δικαιοσύνης και η κ.Κεραμέως