Περιστέρι: Κατάληψη στο 10ο ΓΕΛ - Οι μαθητές υπέρ της διευθύντριας
Κατάληψη μαθητών στο 10ο ΓΕΛ Περιστερίου - Τι αναφέρουν για την παρουσία της αστυνομίας στο σχολείο - Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας της Ένωσης Γονέων

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου, αντιδρώντας στην καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου για την παρουσία της αστυνομίας εντός του σχολείου την Παρασκευή. Οι μαθητές στηρίζουν την επιλογή της διευθύντριας του Λυκείου να καλέσει τις αστυνομικές δυνάμεις με στόχο την προστασία των παιδιών και της σχολικής κοινότητας και ζητούν την απόσυρση της καταγγελίας των γονέων.

Σύμφωνα με τους μαθητές, η κλήση της αστυνομίας στο σχολείο έγινε για την ασφάλειά τους και με τη σύμφωνη γνώμη του 15μελους Συμβουλίου«Την Παρασκευή 16/4/2021 συνέβη ένα συμβάν στο χώρο του σχολείου το οποίο απαιτούσε την κλήση της αστυνομίας προκειμένου να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και καθηγητών -για την κλήση της αστυνομίας ήταν ενημερωμένο και σύμφωνο το 15μελές», σημειώνουν οι μαθητές.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «την ώρα της συζήτησης των 15μελών των δύο σχολείων, με την αστυνομία - και ενώ τηρούνταν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα - δύο μέλη της ένωσης γονέων εισέβαλαν στο χώρο φωνασκώντας στους παρευρισκόμενους και εξαπολύοντας απειλές προς τις διευθύντριες των δύο σχολείων. Εν συνεχεία η ένωση γονέων έκανε πράξη τις απειλές της αφού προέβη σε καταγγελία σε βάρος των δύο σχολείων, παραθέτοντας ψευδείς πληροφορίες όπως έγινε γνωστό από το άρθρο που ανέβηκε σε μια τοπική ιστοσελίδα».

Το 15μελες συμβούλιο των μαθητών του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου αποφάσισε ότι «το σχολείο θα τελέσει υπό κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην καταγγελία». «Αίτημα μας είναι η άρση της καταγγελίας αφού γνωρίζουμε πως ό, τι πράχτηκε από τη διεύθυνση αποσκοπούσε στη διαφύλαξη των μαθητών», τονίζουν οι μαθητές. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του 15μελούς του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου:

katalipsi mathiton peristeri

Η καταγγελία της Ένωσης Γονέων Περιστερίου και τα ερωτήματα

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου δημοσίευσε την Παρασκευή καταγγελία για την παρουσία αστυνομικών εντός του σχολείου, μετά από κλήση των διευθυντριών του 7ου και 10ου ΓΕΛ Περιστερίου, χωρίς να ενημερωθούν οι ίδιοι οι γονείς.

«Ρωτήσαμε τους αστυνομικούς για τον λόγο της παρουσίας τους σε αίθουσα του σχολείου και αν έχουν λάβει τη συναίνεση των γονέων ώστε να “ανακρίνουν” ανήλικους μαθητές ή αν έχουν γίνει προσαγωγές. Λάβαμε την εξωφρενική απάντηση ότι καλέστηκαν από τις διευθύντριες και ότι η παρέμβαση και η “συζήτηση” είχε τη σύμφωνη γνώμη τους. Οι ίδιες οι διευθύντριες μας το επιβεβαίωσαν δίνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες για τη στάση τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Γονέων. 

Το alfavita.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου, Ανθούλα Γιαννακοπούλου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ενημερωθήκαμε από γονείς ότι έχει μπει Αστυνομία στο σχολείο. Όταν φτάσαμε οι πόρτες ήταν ανοιχτές και τα παιδιά στον αύλειο χώρο. Μόνο η Γ' Λυκείου έκανε κανονικά μάθημα. Ρωτούσαμε πού ήταν οι Αστυνομικοί και τους βρήκαμε σε μία κλειστή αίθουσα να μιλάνε στα παιδιά. Όταν ρωτήσαμε την υποδιευθύντρια που εκείνη τη μέρα τελούσε χρέη διευθύντριας το λόγο που τρεις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο, συνδιαλέγονταν με τα παιδιά χωρίς την έγκριση των γονέων, μας είπε ότι μία ομάδα εξωσχολικών μπήκε μέσα στο σχολείο και έψαχνε ένα παιδί και ότι μίλησε της μίλησε και άσχημα. Υποτίθεται ότι οι διευθυντές βρίσκονται εκεί για να διαχειρίζονται και τέτοιες καταστάσεις. Η Αστυνομία δεν είναι κοινωνική υπηρεσία. Τίποτα δεν πιστοποιούσε, την ώρα που πήγαμε εμείς στο σχολείο, ότι είχε συμβεί κάτι τόσο σοβαρό που να δικαιολογεί την παρουσία της Αστυνομίας». 

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας PeristeriNews.gr, όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, οπότε και το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη. Ύστερα από διαβουλεύσεις εκπαιδευτικών και μαθητών η κατάληψη έληξε. Παρόλα αυτά υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ μαθητών που ήθελαν να συνεχιστεί η κατάληψη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, εξωσχολικοί εισέβαλαν την ώρα του μαθήματος στο σχολικό κτίριο πηδώντας τα κάγκελα και αναζητώντας κάποιους από τους μαθητές που είχαν πρωτοστατήσει στην ολοκλήρωση της κατάληψης.

Κάποιοι εκ των εκπαιδευτικών του σχολείου αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των εξωσχολικών τους ζήτησαν να απομακρυνθούν. Η διεύθυνση των δυο σχολείων μετά τα σοβαρά περιστατικά που είχαν προηγηθεί κάλεσαν την Αστυνομία μιας και οι εξωσχολικοί δεν απομακρύνθηκαν από το σχολείο περιμένοντας τον μαθητή να βγει ώστε να του ζητήσουν το λόγο και ενδεχομένως να του προκαλέσουν κάποια σωματική βλάβη.

Οι αστυνομικοί που προσήλθαν στα Λύκεια έπειτα από την κλήση της διεύθυνσης μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τα 15μελη των σχολείων ώστε να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρξουν περαιτέρω επεισόδια. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

koinoniki-neyroepistimi-koinoniki-paidagogiki
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
Το ΔΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση» (MSc) με Πιστοποίηση...
ΔΠΜΣ του ΕΚΠΑ στην «Κοινωνική Νευροεπιστήμη, Κοινωνική Παιδαγωγική, και Εκπαίδευση»
αθλητισμος
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες
Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων self test, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες όσο και...
Σχολικός Αθλητισμός: Με self test οι μαθητές σε προπονήσεις-Ακαδημίες