«Ανάκριση μαθητών» από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου
George Vitsaras / SOOC
Διευθύντριες κάλεσαν την αστυνομία μέσα στο σχολείο χωρίς να ειδοποιήσουν τους γονείς - Τι καταγγέλλει η Ένωση Γονέων του Δήμου Περιστερίου - Ερωτήματα για τους λόγους που κλήθηκε η αστυνομία

Update: 16:10

Την παρουσία αστυνομικών εντός του σχολείου μετά από κλήση των διευθυντριών και χωρίς να ενημερωθούν οι ίδιοι οι γονείς, καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Ένωση κλήθηκε να παρέμβει στα συστεγαζόμενα 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου όταν οι μαθητές ειδοποίησαν τους γονείς τους, ενώ το συμβάν για το οποίο κλήθηκαν παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο. 

«Μπαίνοντας στην αίθουσα γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εικόνας: Τρεις αστυνομικοί στέκονταν όρθιοι μπροστά σε μια ομάδα μαθητών υπό μορφή ανάκρισης, παρουσία των διευθυντριών και μερίδας εκπαιδευτικών του σχολείου. Σημειωτέον, ότι δεν τηρούνταν κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο και ο συνολικός αριθμός ατόμων ξεπερνούσε τα 35 άτομα. 

Ρωτήσαμε τους αστυνομικούς για τον λόγο της παρουσίας τους σε αίθουσα του σχολείου και αν έχουν λάβει τη συναίνεση των γονέων ώστε να “ανακρίνουν” ανήλικους μαθητές ή αν έχουν γίνει προσαγωγές. Λάβαμε την εξωφρενική απάντηση ότι καλέστηκαν από τις διευθύντριες και ότι η παρέμβαση και η “συζήτηση” είχε τη σύμφωνη γνώμη τους.

Οι ίδιες οι διευθύντριες μας το επιβεβαίωσαν δίνοντας αλληλοσυγκρουόμενες δικαιολογίες για τη στάση τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Γονέων. 

«Η Αστυνομία δεν έχει θέση στο σχολείο»

«Η Αστυνομία δεν έχει θέση στο σχολείο», δηλώνει στο alfavita.gr η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Περιστερίου, Ανθούλα Γιαννακοπούλου, η οποία περιγράφει ότι:

«Ενημερωθήκαμε από γονείς ότι έχει μπει Αστυνομία στο σχολείο. Όταν φτάσαμε οι πόρτες ήταν ανοιχτές και τα παιδιά στον αύλειο χώρο. Μόνο η Γ' Λυκείου έκανε κανονικά μάθημα. Ρωτούσαμε πού ήταν οι Αστυνομικοί και τους βρήκαμε σε μία κλειστή αίθουσα να μιλάνε στα παιδιά. Όταν ρωτήσαμε την υποδιευθύντρια που εκείνη τη μέρα τελούσε χρέη διευθύντριας το λόγο που τρεις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο, συνδιαλέγονταν με τα παιδιά χωρίς την έγκριση των γονέων, μας είπε ότι μία ομάδα εξωσχολικών μπήκε μέσα στο σχολείο και έψαχνε ένα παιδί και ότι μίλησε της μίλησε και άσχημα. Υποτίθεται ότι οι διευθυντές βρίσκονται εκεί για να διαχειρίζονται και τέτοιες καταστάσεις.

Η Αστυνομία δεν είναι κοινωνική υπηρεσία. Τίποτα δεν πιστοποιούσε, την ώρα που πήγαμε εμείς στο σχολείο, ότι είχε συμβεί κάτι τόσο σοβαρό που να δικαιολογεί την παρουσία της Αστυνομίας». 

Ερωτήματα

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας PeristeriNews.gr, όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, οπότε και το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη. Ύστερα από διαβουλεύσεις εκπαιδευτικών και μαθητών η κατάληψη έληξε. 

Παρόλα αυτά υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ ορισμένων μαθητών που ήθελαν να συνεχιστεί η κατάληψη. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του PeristeriNews.gr, εξωσχολικοί εισέβαλαν την ώρα του μαθήματος στο σχολικό κτίριο πηδώντας τα κάγκελα και αναζητώντας κάποιους από τους μαθητές που είχαν πρωτοστατήσει στην ολοκλήρωση της κατάληψης.

Κάποιοι εκ των εκπαιδευτικών του σχολείου αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των εξωσχολικών τους ζήτησαν να απομακρυνθούν.

Η διεύθυνση των δυο σχολείων μετά τα σοβαρά περιστατικά που είχαν προηγηθεί κάλεσαν την Αστυνομία μιας και οι εξωσχολικοί δεν απομακρύνθηκαν από το σχολείο περιμένοντας τον μαθητή να βγει ώστε να του ζητήσουν το λόγο και ενδεχομένως να του προκαλέσουν κάποια σωματική βλάβη. Μάλιστα σύμφωνα με τους μαθητές τέτοια περιστατικά είναι πολύ συνηθισμένα τα τελευταία χρόνια.

Οι αστυνομικοί που προσήλθαν στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου έπειτα από την κλήση της διεύθυνσης μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τα 15μελη των σχολείων ώστε να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρξουν περαιτέρω επεισόδια.

Ακολουθεί η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου: 

kataggelia-peristeri.jpg

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα