Απολύουν τριμηνίτη αναπληρωτή φυσικής, χωρίς καθηγητή το σχολείο
Την απόλυση τριμηνίτη εκπαιδευτικού - αναπληρωτή καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Λίγο πριν τις πανελλήνιες το σχολείο θα μείνει χωρίς καθηγητή φυσικής. Διαμαρτυρία την Πέμπτη στην Κεφαλονιά

Την απόλυση εκπαιδευτικού που απασχολείται ως αναπληρωτής με τρίμηνη σύμβαση εργασίας καταγγέλλει η  ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Μετά από 5 μήνες Καραντίνας και τηλεκπαίδευσης,  απολύουν  «τριμηνίτη» αναπληρωτή - εκπαιδευτικό  του Λυκείου της Σάμης, αφήνοντας χωρίς καθηγητή στο μάθημα της Φυσικής, όλες τις τάξεις του σχολείου, ακόμη και τους μαθητές της Γ΄ τάξης που ετοιμάζονται  σε λίγο να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η Διεύθυνση Περιφερειακής εκπαίδευσης Ι.Ν. και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό, εφαρμόζοντας σχετική εγκύκλιο  του υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, προχωρούν στη λήξη της σύμβασης του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, που τον είχαν προσλάβει για να βοηθήσει λόγω Covid, ενώ τα κρούσματα της πανδημίας σημειώνουν κάθε μέρα νέα μακάβρια ρεκόρ.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης καλεί ως πρώτο βήμα αγώνα, τους Εκπαιδευτικούς τους Γονείς και τους Μαθητές του Λυκείου Σάμης σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη  22 Απριλίου 2021, στις 13.30 στην Δ/νση Β/θμιας εκπ/σης. Για τον σκοπό αυτό προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11- 2 μ.μ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΟΥΝ  «ΤΡΙΜΗΝΙΤΗ» ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!

ΑΙΣΧΟΣ και μόνο ΑΙΣΧΟΣ !!!!

Μετά από 5 μήνες Καραντίνα με τους μαθητές πίσω από τα κομπιούτερ και μετά από μόνο δύο εβδομάδες μάθημα δια ζώσης,  ΑΠΟΛΥΟΥΝ  «τριμηνίτη» συνάδελφο εκπαιδευτικό  του Λυκείου της Σάμης, αφήνοντας χωρίς καθηγητή στο μάθημα της Φυσικής, όλες τις τάξεις του σχολείου, ακόμη και τους μαθητές της Γ΄τάξης που ετοιμάζονται  σε λίγο να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις!!!!

Ξεπερνώντας κάθε όριο η Διεύθυνση Περιφερειακής εκπαίδευσης Ι.Ν. και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό, εφαρμόζοντας σχετική εγκύκλιο  του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης, προχωρούν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) του συγκεκριμένου  συναδέλφου, που τον είχαν προσλάβει για να βοηθήσει λόγω Covid και ενώ η πανδημία όχι δεν μας έχει ακόμα εγκαταλείψει, αλλά σημειώνει νέα μακάβρια ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, με βάση την σχετική εγκύκλιο, οι παραπάνω διευθύνσεις (τους δίνει την δυνατότητα «να αξιολογήσουν και  επιβεβαιώσουν» αν υφίσταται ο λόγος για τους οποίους έγινε σε πρώτο χρόνο η πρόσληψη τρίμηνης διάρκειας), κρίνουν ότι πρέπει να απολυθεί ο συγκεκριμένος συνάδελφος, επειδή  καλύπτει κενό που προέκυψε από άδεια εγκυμοσύνης εφόσον μετατράπηκε σε άδεια λοχίας μετά τον τοκετό !!! (Σύμφωνα με τις εγκυκλίους στην άδεια λοχείας …δεν εμφανίζεται κενό !!!)

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης θεωρεί κατάπτυστη και προκλητική την παραπάνω απόλυση, αφού εκτός του ότι προσθέτει μία ακόμη βάσανο στην ταλαιπωρία των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου και τους αφήνει έκθετους στα ήδη διαμορφωμένα μορφωτικά κενά που δημιούργησε η καραντίνα και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα πρέπει να περιμένουν πάλι τις διαδικασίες επαναπροκήρυξης - κάλυψης της θέσης που δημιουργεί νέο χάσιμο χρόνου!!! Η απόλυση αυτή επίσης, διαλύει στην κυριολεξία και την ζωή ενός ακόμη συναδέλφου που για μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς νοίκιασε σπίτι και οργάνωσε ένα ακόμη νοικοκυριό με μεγάλα έξοδα, που ποτέ δεν θα καλύψει, ενώ ψαλιδίζονται παραπέρα τα μόρια προϋπηρεσίας του. Αναγκάζει τέλος τις συναδέλφισσες που έχουν τη χαρά να περιμένουν παιδί, να μην μπορούν να την βιώσουν. Τους στέλνει το μήνυμα να φοβούνται να το δηλώσουν, μήπως και η Διεύθυνση «αξιολογήσει» ότι δε χρειάζεται να ανανεωθεί η σύμβασή τους!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΉΣΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ και να παραταθεί η σύμβασή του μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ιδιαίτερα της Γ΄ Λυκείου που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης καλεί ως πρώτο βήμα αγώνα, τους Εκπαιδευτικούς τους Γονείς και τους Μαθητές του Λυκείου Σάμης σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη  22/4/2021, στις 13.30 στην Δ/νση Β/θμιας εκπ/σης. Για τον παραπάνω σκοπό προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11- 2 μ.μ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα,» Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Χώρισα, γλίτωσα τον εφιάλτη» έλεγε η δασκάλα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονίζουν οι γονείς της δασκάλας - «Ούτε να βλέπει τηλεόραση μόνη της»
Οι αποκαλύψεις των γονιών της Δώρας: «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω»
Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονίζουν οι γονείς της δασκάλας - «Ούτε να βλέπει τηλεόραση μόνη της»