Αναπληρωτές: Μεγάλη καθυστέρηση στην απόδοση μισθολογικών κλιμακίων
Τα Μισθολογικά Κλιμάκια δεν έχουν αποδοθεί για το σύνολο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Π.Ε Αν. Αττικής

Οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Π.Ε. Αν. Αττικής, Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος) και Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος), επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι «πλησιάζει  Πάσχα και ακόμη δεν έχουν αποδοθεί για το σύνολο των συναδέλφων μας αναπληρωτών στην Π.Ε Αν. Αττικής τα Μισθολογικά Κλιμάκια».

«Τα όποια κωλύματα παρουσιάζονται για τη μη έγκαιρη καταβολή τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για το ότι οι συνάδελφοί μας δε λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους. Απαιτούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα ΜΚ των αναπληρωτών να αποδίδονται έγκαιρα για όλους τους συναδέλφους μας» δηλώνουν.

Στη συνέχεια, απαιτούν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση συναδέλφου μας με τρίμηνη σύμβαση. 

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, το ενημερωτικό για τα Μισθολογικά Κλιμάκια των αναπληρωτών και τους αναπληρωτές με τρίμηνες συμβάσεις:

Συνάδελφοι,

πλησιάζει  Πάσχα και ακόμη δεν έχουν αποδοθεί για το σύνολο των συναδέλφων μας αναπληρωτών στην Π.Ε Αν. Αττικής τα Μισθολογικά Κλιμάκια! Τα όποια κωλύματα παρουσιάζονται για τη μη έγκαιρη καταβολή τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για το ότι οι συνάδελφοί μας δε λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους. Απαιτούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα ΜΚ των αναπληρωτών να αποδίδονται έγκαιρα για όλους τους συναδέλφους μας.

Το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις των συναδέλφων μας με τα τρίμηνα.  Δε φτάνει δηλαδή η αγωνία και η ανασφάλεια στους αναπληρωτές η υλοποίηση του νόμου – σφαγείου του Γαβρόγλου, προστίθεται και το άγχος για το πού, πόσο και με τι όρους θα δουλέψουν. Απαιτούμε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση συναδέλφου μας με τρίμηνη σύμβαση. 

Συνάδελφοι, η επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, είναι η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων  αντί της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα. Και μάλιστα εν μέσω πανδημίας όπου οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς είναι πολύ αυξημένες.

Συσπειρωμένοι στους Συλλόγους μας διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται στην εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο ΓΕΛ Καλύμνου
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδρομή ολοκλήρωσε το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, με δέκα μαθητές να ενσωματώνονται στη σχολική ζωή της Ισπανίας
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
πρωτοδικείο Αθηνών
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
Το Πρωτοδικείο Αθηνών «καταδικάζει» τις κρατικές δυσλειτουργίες και με απόφαση-πιλότο ανοίγει δρόμο για αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε πολίτες
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
διώξεις εκπαιδευτικών
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
«Δεν μας λυγίζουν οι διώξεις» - Συζήτηση στην αίθουσα του ΤΕΕ για τις 2.500 πειθαρχικές διώξεις και την ποινικοποίηση της απεργίας
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
αλκοόλ
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
Πώς αντιλήφθηκαν οι γονείς του παιδιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί