Αναπληρωτές: Μεγάλη καθυστέρηση στην απόδοση μισθολογικών κλιμακίων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα Μισθολογικά Κλιμάκια δεν έχουν αποδοθεί για το σύνολο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Π.Ε Αν. Αττικής

Οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Π.Ε. Αν. Αττικής, Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος) και Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος), επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι «πλησιάζει  Πάσχα και ακόμη δεν έχουν αποδοθεί για το σύνολο των συναδέλφων μας αναπληρωτών στην Π.Ε Αν. Αττικής τα Μισθολογικά Κλιμάκια».

«Τα όποια κωλύματα παρουσιάζονται για τη μη έγκαιρη καταβολή τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για το ότι οι συνάδελφοί μας δε λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους. Απαιτούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα ΜΚ των αναπληρωτών να αποδίδονται έγκαιρα για όλους τους συναδέλφους μας» δηλώνουν.

Στη συνέχεια, απαιτούν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση συναδέλφου μας με τρίμηνη σύμβαση. 

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, το ενημερωτικό για τα Μισθολογικά Κλιμάκια των αναπληρωτών και τους αναπληρωτές με τρίμηνες συμβάσεις:

Συνάδελφοι,

πλησιάζει  Πάσχα και ακόμη δεν έχουν αποδοθεί για το σύνολο των συναδέλφων μας αναπληρωτών στην Π.Ε Αν. Αττικής τα Μισθολογικά Κλιμάκια! Τα όποια κωλύματα παρουσιάζονται για τη μη έγκαιρη καταβολή τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για το ότι οι συνάδελφοί μας δε λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους. Απαιτούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα ΜΚ των αναπληρωτών να αποδίδονται έγκαιρα για όλους τους συναδέλφους μας.

Το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις των συναδέλφων μας με τα τρίμηνα.  Δε φτάνει δηλαδή η αγωνία και η ανασφάλεια στους αναπληρωτές η υλοποίηση του νόμου – σφαγείου του Γαβρόγλου, προστίθεται και το άγχος για το πού, πόσο και με τι όρους θα δουλέψουν. Απαιτούμε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση συναδέλφου μας με τρίμηνη σύμβαση. 

Συνάδελφοι, η επιλογή και της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, είναι η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων  αντί της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα. Και μάλιστα εν μέσω πανδημίας όπου οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς είναι πολύ αυξημένες.

Συσπειρωμένοι στους Συλλόγους μας διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται στην εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο αρχηγός της «17Ν» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
Παρέμβαση ΗΠΑ για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Κάντε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει στη φυλακή»
Πρωτοφανής πίεση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δηλώνει «βαθιά απογοητευμένο» από την απελευθέρωση του «αρχηγού της "17Ν"»
Παρέμβαση ΗΠΑ για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Κάντε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει στη φυλακή»
Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Μια αυστηρά χρησιμοθηρική και μονόπλευρη Παιδεία που υπαγορεύεται από τις επιταγές της τεχνητής νοημοσύνης και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας
Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Μαθητές ΕΠΑΛ σχολιάζουν το θέμα στα Νέα Ελληνικά για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές: «Περιμέναμε Τεχνητή Νοημοσύνη» – Πώς σχολιάζουν τα θέματα οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ
Με τα Νέα Ελληνικά έκαναν πρεμιέρα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές: «Περιμέναμε Τεχνητή Νοημοσύνη» – Πώς σχολιάζουν τα θέματα οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ