Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στήνει «επικοινωνιακό πανηγύρι» και ζητά να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά τη διαδικασία δήλωσης επιθυμίας να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί με αδιάθετα εμβόλια, σχολιάζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κάνοντας λόγο για fast track διαδικασίες και τονίζοντας την ανάγκη οργανωμένου και μαζικού εμβολιασμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας με μια νέα αιφνιδιαστική εγκύκλιο η οποία έγινε γνωστή τη Δευτέρα, 29/3 το πρωί, ζητά από τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν με τα αδιάθετα εμβόλια για τον Covid-19. Μάλιστα, η εγκύκλιος έχει ως καταληκτική προθεσμία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας!!

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε το Υπουργείο Παιδείας να στήνει επικοινωνιακό πανηγύρι. Ενώ έχει εξαγγείλει τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, εδώ και ένα μήνα, όσων εργάζονται στην Ειδική Αγωγή, χωρίς καν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί (!), εμφανίζεται να προχωράει τον εμβολιασμό και στους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής.

Ο εμβολιασμός για τον οποίο κάνουμε λόγο αυτή τη στιγμή, θα γίνει με τα περισσεύματα, όσα και όπου υπάρχουν! Δηλαδή θα είναι για λίγους εάν και εφόσον…

Επιπλέον, το γεγονός ότι οι όποιοι εμβολιασμοί γίνουν, θα γίνουν με αδιάθετα εμβόλια, γεννά μια σειρά ερωτήματα: θα γίνονται στις περιοχές που περισσεύουν εμβόλια χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επιδημιολογική επιβάρυνση των περιοχών, με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή,  κλπ.

Το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στο ουσιαστικό ζήτημα δηλαδή στην ανάγκη οργανωμένου και επαρκούς σχεδιασμού ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν και μάλιστα τώρα, στη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Αυτό είναι σήμερα αναγκαίο μαζί με την υλοποίηση όλων των αιτημάτων που έχουμε καταθέσει ένα χρόνο τώρα ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά και υγειονομικά ασφαλή.

Είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση, όχι μόνο τζογάρουν την υγεία μας αλλά στήνουν και ένα επικίνδυνο σόου για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Να δοθεί  άμεση παράταση για την κατάθεση των υπεύθυνων δηλώσεων όσων συναδέλφων  επιθυμούν να εμβολιαστούν
  • Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κακοκαιρία Byron: Μπλακ άουτ στην Ερμού
Κακοκαιρία Byron: Η Ερμού βυθίζεται στο σκοτάδι – Χάος και διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας
Η Ερμού χωρίς φώτα λόγω της κακοκαιρίας Byron: Γενικό μπλακ άουτ στην «καρδιά» της Αθήνας
Κακοκαιρία Byron: Η Ερμού βυθίζεται στο σκοτάδι – Χάος και διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας
Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
Κακοκαιρία Byron - ΔΥΠΑ: Κλειστοί αύριο βρεφονηπιακοί σταθμοί και ΣΑΕΚ στην Αττική
ΔΥΠΑ: Κλείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι ΣΑΕΚ, οι ΕΠΑΣ Μαθητείας, η ΠΕΠΑΣ, τα ΚΔΒΜ και η Σχολή ΑμεΑ Αθηνών
Κακοκαιρία Byron - ΔΥΠΑ: Κλειστοί αύριο βρεφονηπιακοί σταθμοί και ΣΑΕΚ στην Αττική
ταξι
Ταξί: Αναστέλλεται η παράταση της απεργίας - Θα κυκλοφορήσουν κανονικά την Παρασκευή
Ταξί: Θα κυκλοφορήσουν κανονικά την Παρασκευή - Αναστέλλεται η 24ωρη παράταση της απεργίας
Ταξί: Αναστέλλεται η παράταση της απεργίας - Θα κυκλοφορήσουν κανονικά την Παρασκευή