Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια
Προκρίνεται το σενάριο ματαίωσης των προαγωγικών εξετάσεων στη Δευτεροβάθμια - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοσθεί από φέτος η Τράπεζα Θεμάτων

Το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν ούτε φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια-Λύκεια προκρίνει το λόγω της πανδημίας το υπουργείο Παιδείας.

Οι δύσκολες συνθήκες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας, έχουν δημιουργήσει νέες εκπαιδευτικές ανάγκες οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν. Επομένως επιβάλλεται η αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού σχεδιασμού τόσο ως προς την ύλη των μαθημάτων και τις εξετάσεις, όσο και ως προς την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το σενάριο αυτό συμπαρασύρει και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα εφαρμοζόταν από φέτος στην Α' Λυκείου. 

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις, πλην εκείνης των πανελλαδικών εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί, ώστε οι μαθητές να έχουν χρόνο να εμπεδώσουν την ύλη που έχουν διδαχθεί μέχρι τώρα, κυρίως μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Ήδη τα σχολεία σε 14 περιοχές της χώρας που εντάσσονται στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να επανεξεταστεί η πορεία της πανδημίας. Την ίδια ώρα, σχολεία και τμήματα που λειτουργούν τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας κλείνουν ανά διαστήματα λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή, είναι πλέον δεδομένο πως θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς το καλοκαίρι και όχι το Πάσχα, καθώς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα. 

Όπως τόνισε μιλώντας στην Καθημερινή η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «πολλές προτάσεις εξετάζονται με προσοχή από τα υπουργείο για την πληρέστερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που εξαιτίας της πανδημίας δημιουργήθηκαν.

Με δεδομένη και καταγεγραμμένη την κάλυψη της ύλης αλλά και την εξίσου αναγκαία επιστροφή της μαθητικής κοινότητας στο φυσικό σχολικό της περιβάλλον ενδέχεται να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους για προφανείς λόγους.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί κανονικά και η ύλη έχει ήδη μειωθεί σε ένα σημαντικό ποσοστό καθώς ανταποκριθήκαμε έγκαιρα στην αναστάτωση που έχει προκληθεί στους υποψηφίους από την υγειονομική κρίση»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Απόφαση «σταθμός» της Συγκλήτου για τα πρώην ΤΕΙ
Η απόφαση βάζει τέλος στα «Συμβούλια Ένταξης» και μεταφέρει τις αρμοδιότητες σχετικά με τους φοιτητές των πρώην ΤΕΙ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Απόφαση «σταθμός» της Συγκλήτου για τα πρώην ΤΕΙ
τραμπ
Τραμπ: Υπογράφτηκε το «Συμβούλιο Ειρήνης»: Μόλις 18 χώρες συμμετέχουν, μόνο δύο από την ΕΕ
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε στο Νταβός το νέο διεθνές όργανο υπό τον έλεγχό του, με στόχο την επίλυση συγκρούσεων και τη συνεργασία με τον ΟΗΕ,...
Τραμπ: Υπογράφτηκε το «Συμβούλιο Ειρήνης»: Μόλις 18 χώρες συμμετέχουν, μόνο δύο από την ΕΕ
geroulanos
Ο Γερουλάνος "πετάει το γάντι" στον Ανδρουλάκη: Αν όλα πήγαιναν καλά στο ΠΑΣΟΚ δεν θα έκανα προτάσεις
Αιχμές Γερουλάνου κατά Ανδρουλάκη για τις συνεδριάσεις των οργάνων του ΠΑΣΟΚ
Ο Γερουλάνος "πετάει το γάντι" στον Ανδρουλάκη: Αν όλα πήγαιναν καλά στο ΠΑΣΟΚ δεν θα έκανα προτάσεις