Πρότυπα-πειραματικά: Κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών
«Όλοι οι εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές θέσεις τους. Στα Πειραματικά δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις αλλά θητείες»

Κατάφωρη και κραυγαλέα αδικία από τη διοίκηση του υπουργείου σε βάρος εκπαιδευτικών που τα σχολεία τους χαρακτηρίζονται πρότυπα ή πειραματικά, πέρα από την κατηγοριοποίηση των σχολείων σε σχολεία 2 ταχυτήτων.

Συγκεκριμένα όλοι οι εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές θέσεις τους. Στα Πειραματικά δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις αλλά θητείες.

Είναι παράλογο και άδικο για τους εκπαιδευτικούς, ενώ καθημερινά αγωνίζονται για να προσφέρουν στους μαθητές, να αμείβονται για αυτή την προσφορά με την απώλεια της οργανικής τους θέσης. Το γεγονός αυτό τους  καθιστά περιπλανώμενους και τελευταίους τοποθετηθέντες στις εκάστοτε σχολικές μονάδες.

Επιπλέον, η τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις, και δεδομένων των συνθηκών στον χώρο της Εκπαίδευσης, είναι αβέβαιη και επισφαλής. Τα παραπάνω συνιστούν άνιση μεταχείριση, καθώς διαφοροποιούνται κατά τον πιο άδικο τρόπο και χωρίς την θέληση τους τα εργασιακά  δικαιώματα τους, από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων χαρακτηρίζονται πειραματικά τοποθετήθηκαν με άλλο εργασιακό καθεστώς και μεταπίπτουν ακούσια και αναγκαστικά σε δυσμενέστερο, σε αντίθεση με τους νεοεισερχόμενους στα Πειραματικά, οι οποίοι διατηρούν τις οργανικές τους θέσεις, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω το καθεστώς της άνισης μεταχείρισης.

Τι θα κάνει το υπουργείο για να αρθεί αυτή η κατάφωρη αδικία σε βάρος πολλών ανά την Ελλάδα συνάδελφων; 

*Δάσκαλος, πρώην πρόεδρος ΕΚ/ΚΩΝ Π.Ε Καστοριάς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
ΠΕΠΑΛ Αμαλιάδας και Ξάνθης: Ανακοινώθηκε ο προσωρινός αξιολογικός πίνακας υποψηφίων Διευθυντών
Υποβολή ενστάσεων έως και την Παρασκευή 22 Αυγούστου – Η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά
ΠΕΠΑΛ Αμαλιάδας και Ξάνθης: Ανακοινώθηκε ο προσωρινός αξιολογικός πίνακας υποψηφίων Διευθυντών