Πρότυπα-πειραματικά: Κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών
«Όλοι οι εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές θέσεις τους. Στα Πειραματικά δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις αλλά θητείες»

Κατάφωρη και κραυγαλέα αδικία από τη διοίκηση του υπουργείου σε βάρος εκπαιδευτικών που τα σχολεία τους χαρακτηρίζονται πρότυπα ή πειραματικά, πέρα από την κατηγοριοποίηση των σχολείων σε σχολεία 2 ταχυτήτων.

Συγκεκριμένα όλοι οι εκπαιδευτικοί χάνουν τις οργανικές θέσεις τους. Στα Πειραματικά δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις αλλά θητείες.

Είναι παράλογο και άδικο για τους εκπαιδευτικούς, ενώ καθημερινά αγωνίζονται για να προσφέρουν στους μαθητές, να αμείβονται για αυτή την προσφορά με την απώλεια της οργανικής τους θέσης. Το γεγονός αυτό τους  καθιστά περιπλανώμενους και τελευταίους τοποθετηθέντες στις εκάστοτε σχολικές μονάδες.

Επιπλέον, η τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις, και δεδομένων των συνθηκών στον χώρο της Εκπαίδευσης, είναι αβέβαιη και επισφαλής. Τα παραπάνω συνιστούν άνιση μεταχείριση, καθώς διαφοροποιούνται κατά τον πιο άδικο τρόπο και χωρίς την θέληση τους τα εργασιακά  δικαιώματα τους, από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων χαρακτηρίζονται πειραματικά τοποθετήθηκαν με άλλο εργασιακό καθεστώς και μεταπίπτουν ακούσια και αναγκαστικά σε δυσμενέστερο, σε αντίθεση με τους νεοεισερχόμενους στα Πειραματικά, οι οποίοι διατηρούν τις οργανικές τους θέσεις, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω το καθεστώς της άνισης μεταχείρισης.

Τι θα κάνει το υπουργείο για να αρθεί αυτή η κατάφωρη αδικία σε βάρος πολλών ανά την Ελλάδα συνάδελφων; 

*Δάσκαλος, πρώην πρόεδρος ΕΚ/ΚΩΝ Π.Ε Καστοριάς

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα