Μαθητές Εσπερινών: Δια ζώσης μόνο τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα
Να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση γιατί προέχει η ανθρώπινη ζωή, προτείνουν οι ενήλικοι μαθητές των Εσπερινών σχολείων

Ακόμα ένα εσπερινό σχολείο ζητά να συνεχιστούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των μαθητριών/των που φοιτούν στο εσπερινό σχολείο έχουν ηλικία άνω των 40-45 ετών, ενώ αρκετοί ανήκουν σε ομάδες ευπαθείς/υψηλού κινδύνου, τονίζοντας ότι προέχει η ανθρώπινη ζωή.

Με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας οι μαθητές του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης ζητούν  εναλλακτικά να εξεταστεί η δυνατότητα διδασκαλίας δια ζώσης ΜΟΝΟ των Πανελλαδικών Εξεταζόμενων και των Εργαστηριακών μαθημάτων

Η επιστολή

 

ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ 5ΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΠΡΟΣ: 1. Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

2. Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

3. Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

4. 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

Παράλληλη Κοινοποίηση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης & Ιστοσελίδες Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Πληροφόρησης

Προς κάθε υπεύθυνο/η και πάσης φύσεως ενδιαφερόμενους,

 

Αναλογιζόμενοι την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της λοίμωξης COVID19 τους τελευταίους δύο μήνες, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω και προβούμε σε συγκεκριμένες αιτήσεις.

1. Η πλειοψηφία των μαθητριών/των που φοιτούν στο εσπερινό μας σχολείο έχουμε ηλικία άνω των 40-45 ετών.

2. Αρκετοί ανήκουμε σε ομάδες ευπαθείς/υψηλού κινδύνου ή/και συμβιώνουμε/συγκατοικούμε με άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

3. Οι περισσότεροι εργαζόμαστε κι έχουμε τέκνα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να διευρύνεται επικίνδυνα ο αριθμός των ατόμων με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή.

4. Κατά τον αερισμό των τάξεων οι θερμοκρασίες την παρούσα περίοδο έχουν μεγάλη διαφορά τις ώρες διδασκαλίας των ημερήσιων σχολείων σε σχέση με τις ώρες διδασκαλίας των εσπερινών (18:00-22:30).

5. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος στις τάξεις μας θα αναγκαστούμε να απέχουμε από την εργασία μας με όλα όσα αυτό πιθανόν να συνεπάγεται για τις οικογένειες μας και την διαβίωσή μας.

6. Η φοίτηση στο σχολείο μας γίνεται από μαθητές και μαθήτριες που έρχονται από κάθε μεριά και γειτονιά της πόλης της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν και μαθητές που ζουν εκτός πόλης, συνεπώς η διασπορά και η κλίμακά της είναι διαδημοτική.

7. Το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης συστεγάζεται με το 12ο Πρωινό ΕΠΑΛ και το 15ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης σε ένα κτίριο τριών ορόφων, με αρκετές μικρές αίθουσες, μη αεριζόμενους διαδρόμους και χωρίς υπαίθριο σχολικό χώρο. Είναι σχεδόν αυτονόητα δεδομένη η έκρηξη των κρουσμάτων σε περίπτωση ασυμπτωματικών φορέων ή λάθος διαγνωσμένων τεστ.

8. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για διάθεση των self test στους μαθητές και τις μαθήτριες των Εσπερινών Λυκείων που κατα την συντριπτική πλειοψηφία είναι άνω των 18 ετών και τις ηλικίες να φτάνουν μεχρι και τα 60.

9. Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη, η αγορά παρέμεινε κλειστή για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τα εσπερινά λύκεια δεν θα πρέπει να εξαιρεθούν για λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με πρωταρχικό γνώμονα την υγεία την δικιά μας και των οικογενειών μας

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

1. Να συνεχίσουμε τα μαθήματα εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση κι όχι δια ζώσης, ώστε να προστατεύσουμε την ζωή μας, τις ζωές εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτικών, των οικογενειών μας και όλων όσων ενδέχεται να έρθουν σε επαφή άμεσα ή έμμεσα μαζί μας.

2. Να εξεταστεί η δυνατότητα διδασκαλίας δια ζώσης ΜΟΝΟ των Πανελλαδικών Εξεταζόμενων και των Εργαστηριακών μαθημάτων. Στην περίπτωση που οι καθηγητές που διδάσκουν τα ανωτέρω εργαστήρια, διδάσκουν και σε άλλα τμήματα ή τάξεις, να συνδέονται ηλεκτρονικά μέσω των υπολογιστών του σχολείου με τις τάξεις που συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση.

3. Έχοντας στο νου τις επικείμενες διακοπές του Πάσχα, η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής αποτελεί μείζον ζήτημα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την υγεία των οικογενειών μας, αντί να δημιουργήσουμε εστίες μόλυνσης και υπερμετάδοσης.

Αναμένουμε τις έγκαιρες και υπεύθυνες απαντήσεις σας.

Προέχει η ανθρώπινη ζωή.

Θεσσαλονίκη 07 Απριλίου 2021

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»
«Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές» προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή...
Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»