Εσπερινά σχολεία: Φόβοι για την επαναλειτουργία από ενηλίκους μαθητές
"Δηλώνουμε την πρόθεση μας να απέχουμε από τα δια ζώσης μαθήματα στο σχολείο μας και ζητούμε να συνεχίσουμε την εκπαίδευσή μας ως έχει, δηλαδή εξ αποστάσεως ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή μας", λένε ενήλικοι μαθητές των εσπερινών

Κραυγή αγωνίας από τους ενήλικους μαθητές των εσπερινών σχολείων που φοβούνται την επαναλειτουργία δια ζώσης. Με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας ζητούν να να μην ρισκάρουμε τις ζωές τις δικές μας αλλά και των συνάνθρωπων μας και μην μετατρέψουμε τα σχολεία μας σε κορωνοφωλιές και εστίες μόλυνσης" και να παραμείνουν στην τηλεκπαίδευση

Η επιστολή

Προς την Υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ.

Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας και την αντίθεση μας για την επαναλειτουργία των Εσπερινών ΕΠΑΛ, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που υπάρχουν σε αυτά.

Ειδικότερα:

1. Η πλειοψηφία των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μας είναι ενήλικες με ηλικία σε μεγάλο ποσοστό άνω των 45 ετών.

2. Στη συντριπτική πλειοψηφία είμαστε εργαζόμενοι και δεν μπορούμε να αποφύγουμε την καθημερινή συναναστροφή με πολύ κόσμο στους χώρους εργασίας μας (όπως σε δομές υγείας, σε πολυκαταστήματα τροφίμων, διανομείς κ.α.), ενώ παράλληλα κινδυνεύουμε να χάσουμε την εργασία μας αν νοσήσουμε στο σχολείο με covid-19 ή αν χρειαστεί να μπούμε σε καραντίνα.

3. Σχεδόν όλοι είμαστε οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, ενώ κάποιοι έχουμε ηλικιωμένους γονείς με υποκείμενα νοσήματα που συνοικούν μαζί μας ή εξαρτώνται από εμάς.

4. Τα Πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας πολύ σωστά εξαιρέθηκαν από τη δια ζώσης εκπαίδευση. Εμείς, είμαστε ακόμα πιο ευάλωτος πληθυσμός από τους νεαρούς σπουδαστές. Ζητούμε να εξαιρεθούν και τα Εσπερινά Σχολεία όλης της χώρας από την δια ζώσης εκπαίδευση όπως οι παραπάνω δομές.

5 . Ειδικά στο Νομό ΑΧΑΪΑΣ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αυστηρή μορφή καραντίνας, αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να συγχρωτιζόμαστε ερχόμενοι στο Σχολείο. Επιπλέον μαθητές, μαθήτριες και καθηγητές προερχόμαστε από όλα τα σημεία του δήμου μας, αλλά και από τον δήμο Καλαβρύτων, τη δημοτική ενότητα Ακράτας - Αιγείρας καθώς και από το δήμο Πατρέων. Επίσης, η βραδινή λειτουργία δυσχεραίνει τη διδασκαλία σε αίθουσες με ανοιχτά παράθυρα λόγω του ψύχους και κινδυνεύουμε από κρυολόγημα αλλά και από τις εποχιακές ιώσεις.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, αν σε λίγες μέρες τα κρούσματα στο Σχολείο εκτοξευτούν;

Δηλώνουμε την πρόθεση μας να απέχουμε από τα δια ζώσης μαθήματα στο σχολείο μας και ζητούμε να συνεχίσουμε την εκπαίδευσή μας ως έχει, δηλαδή εξ αποστάσεως ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των συμμαθητών μας των καθηγητών και των οικογενειών μας μέχρι να υπάρξει πραγματική ύφεση της πανδημίας.
Εν όψει των λίγων ημερών που υπολείπονται μέχρι τις διακοπές του Πάσχα είναι σημαντικό να μην ρισκάρουμε τις ζωές τις δικές μας αλλά και των συνάνθρωπων μας και μην μετατρέψουμε τα σχολεία μας σε κορωνοφωλιές και εστίες μόλυνσης .

Παρακαλούμε να εξετάσετε με σοβαρότητα και σε προτεραιότητα τα αιτήματά μας και να τροποποιήσετε τις αποφάσεις σας σχετικά με τη δια ζώσης λειτουργία των Εσπερινών Σχολείων. Αναμένουμε τις έγκαιρες και υπεύθυνες απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση

Το 15μελές Συμβούλιο του 2
ου Εσπερινού ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

makri
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής...
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο
Υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια τάσσεται η ΠΟΣΔΕΠ και εξειδικεύει τις θέσεις της για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να...
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο