Μαθητές ΓΕΛ: Αποχή αν δεν παραταθεί η τηλεκπαίδευση
Σε καθολική αποχή θα προχωρήσουν οι μαθητές του ΓΕΛ Καρπενησίου αν δεν παραταθεί η τηλεκπαίδευση για δύο εβδομάδες

Σε καθολική αποχή διαμηνύουν ότι θα προχωρήσουν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για παράταση της τηλεκπαίδευσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων και να συνεχιστεί η ομαλή ροή του ωρολόγιου προγράμματος.

«Η τηλεκπαίδευση έξι μηνών δεν δύναται να αντικατασταθεί από δύο εβδομάδες επισφαλούς μαθήματος» επισημαίνουν στην επιστολή τους.

Η επιστολή των μαθητών

Αναλυτικά, η επιστολή της μαθητικής κοινότητες του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου:

Δύο πραγματικά κρίσιμες εβδομάδες

 Ελλάδα, έτος 2021. Η καθημερινότητα όλων μας πλαισιώνεται από αποδεικτικά μηνύματα μετακίνησης, οι επαφές μας περιορίζονται σε μία οθόνη, ο συνωστισμός είναι ρητά απαγορευμένος, η ήδη υποβαθμισμένη εκπαίδευση οδεύει προς τον πλήρη ευτελισμό της. Όλα αυτά με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Οι πολίτες -με όλο το βάρος της ατομικής μας ευθύνης- συμβιβαζόμαστε, συμμορφωνόμαστε, υπομένουμε. Την ίδια στιγμή -ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων κορυφώνεται- η κυβέρνηση κρίνει κατάλληλη την επαναλειτουργία των Λυκείων της χώρας.

Η Ευρυτανία -για δεύτερη φορά-στιγματίζεται από τα αμέτρητα κρούσματα, στα οποία το υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Όντας στο βαθύ κόκκινο, υπάγεται στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Η μαθητική κοινότητα, βρισκόμενη σε ένα αδιέξοδο, καλείται να ζυγίσει την υγεία της και την απόφαση περί δια ζώσης μαθήματος. Τις τελευταίες μέρες πρωταγωνιστεί η αγανάκτηση, η ανησυχία, ο φόβος.

Τόσο μαθητές, όσο και εκπαιδευτικοί έχουν εκφράσει τον έντονο προβληματισμό τους για την επανέναρξη των σχολείων καθώς μία τέτοια απόφαση θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την μαθητική ,αλλά και ολόκληρη την κοινότητα του τόπου μας.

Αρκετοί εκπαιδευτικοί θα έχουν άδεια, γεγονός που δημιουργεί κενά στο δια ζώσης πρόγραμμα σπουδών, στερώντας από όλους τους μαθητές ώρες διδασκαλίας. Σε ακόμη πιο ευάλωτη θέση, βέβαια, βρίσκονται οι μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα φροντιστηριακά μαθήματα. Μαθητές που βασίζονται αποκλειστικά στη δημόσια εκπαίδευση για τη μόρφωσή τους και την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρόκειται μετά την απόφαση αυτή να χάσουν ουσιαστικές ώρες μαθήματος. Ακόμη, υπάρχουν ήδη και θα υπάρξουν μαθητές σε καραντίνα, που θα χάσουν περαιτέρω μαθήματα.

Τα μέτρα -για άλλη μία φορά-επικαλούνται την υπευθυνότητα των πολιτών και ειδικά των νέων. Μέτρα τα οποία αδιαφορούν για την ουσιαστική, ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Μέτρα στην μορφή των selftest, των οποίων η αναξιοπιστία επιβεβαιώνεται από σημαντική μερίδα της επιστημονικής κοινότητας. Σημαντικό κρίνεται να επισημανθεί ότι οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών όχι μόνο δεν είναι καθολικοί ,αλλά και δεν έχουν πραγματοποιηθεί έγκαιρα ώστε να εξασφαλίσουν την ανοσία.

Η μαθητική κοινότητα του Καρπενησίου τάσσεται στη συντριπτική της πλειοψηφία κατά της επανέναρξης των δια ζώσης μαθημάτων, καθώς η υπουργική απόφαση στερεί το δικαίωμα επιλογής σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να προστατεύουν την υγεία των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους.

Αίτημα μας είναι η παράταση της τηλεκπαίδευσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων μας και να συνεχιστεί η ομαλή ροή του ωρολόγιο προγράμματός. Αν το αίτημά μας δεν γίνει αποδεκτό θα προχωρήσουμε σε καθολική αποχή.

Η τηλεκπαίδευση έξι μηνών, δεν δύναται να αντικατασταθεί από δύο εβδομάδες επισφαλούς μαθήματος.

Τα μαθητικά προεδρεία του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα