Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ δεν θα παρακολουθούν μάθημα ή τηλεκπαίδευση», είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 σχετικά με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ για τη συμμετοχή στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία που ξεκινάει για τα Λύκεια όλης της χώρας τη Δευτέρα 12 Απριλίου, ότι όσοι μαθητές δεν φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος «δεν θα παρακολουθήσουν το μάθημα ούτε και θα μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση».

Η υφυπουργός ρωτήθηκε για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα φαρμακεία από χθες, όταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άνοιξε η δυνατότητα διανομής των αυτοδιαγνωστικών τεστ για μαθητές 16-18 ετών και για εκπαιδευτικούς. Αρκετοί ήταν αυτοί που επιχείρησαν να προμηθευτούν τα τεστ αλλά είτε έπαιρναν ένα μόνο τεστ λόγω παραμετροποίησης του συστήματος που δεν επιτρέπει περισσότερα από ένα τεστ την εβδομάδα είτε ενημερώνονταν ότι δεν είναι δικαιούχοι των τεστ.

«Όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτικοί διαδικασία δικαιούνται το τεστ»

Στην αναστάτωση που προκλήθηκε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμφανίζονταν καθησυχαστικοί. «Όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι υπόχρεοι και συνεπώς και δικαιούχοι των self tests. Να μην ανησυχεί κανείς. Είναι όλα προγραμματισμένα. Συνεχώς προστίθενται νέοι ΑΜΚΑ και κατηγορίες. Αν κάποιος πήγε το πρωί και δεν μπόρεσε να προμηθευτεί το τεστ μπορεί να ξαναπάει το απόγευμα» είπε η Ζ. Μακρή.

Αναγνωρίζοντας, προφανώς τις δυσκολίες υλοποίησης της διανομής χιλιάδων αυτοδιαγνωστικών τεστ σε ασφυκτικά χρονικά όρια, η κ. Μακρή είπε ότι θα υπάρξει κάποια επιείκεια την πρώτη μέρα, η οποία βεβαίως δεν μπορεί να οδηγήσει σε γενίκευση ή επανάληψη».

Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι «δικαιούχοι στα ατομικά τεστ είναι και οι μαθητές των εσπερινών σχολείων όπως και οι άνω των 18 καθώς και το βοηθητικό προσωπικό».

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει σε περίπτωση θετικού τεστ σε μαθητή ή εκπαιδευτικό, η Ζέττα Μακρή επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή -Τι γίνεται με τα self tests στα ανοικτά σχολεία

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ekpaideutiko syllalitirio foititon
Συλλαλητήριο σωματείων στο Σύνταγμα το Σάββατο - Κάλεσμα από 11 φοιτητικούς συλλόγους
«Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής μας! Για να μην ξαναζήσουμε ότι ζήσαμε», σημειώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, στο κάλεσμά τους στο...
Συλλαλητήριο σωματείων στο Σύνταγμα το Σάββατο - Κάλεσμα από 11 φοιτητικούς συλλόγους
Να σταματήσει ο διασυρμός του ΟΠΑ ζητούν πάνω από 100 μέλη ΔΕΠ
«Σε καμία περίπτωση οι καταγγελίες που διερευνώνται από τη δικαιοσύνη δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και βανδαλισμούς εντός του Ιδρύματος...
Να σταματήσει ο διασυρμός του ΟΠΑ ζητούν πάνω από 100 μέλη ΔΕΠ
καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης
Η ΔΙΔΕ Ηρακλείου να ανακαλέσει τη γραπτή εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων «να γίνουν καταδότες των συναδέλφων τους», απαιτούν εκπαιδευτικοί...
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης