Λύκεια: Η ΟΛΜΕ ζητά συνάντηση με Πρωθυπουργό και κόμματα για το άνοιγμα
Με επιστολές της η Ομοσπονδία ζητά συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του τόπου, ενώ προτείνει και κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και της Ομοσπονδίας για να συζητήσουν το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών Λυκείου στα θρανία

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τα κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων ζήτησε η ΟΛΜΕ.

Με επιστολές της η Ομοσπονδία ζητά τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του τόπου, ενώ προτείνει και κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και της Ομοσπονδίας για να συζητήσουν το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών Λυκείου στα θρανία.

Νωρίτερα η ΟΛΜΕ σε άλλη ανακοίνωση, είχε τονίσει ότι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς ουσιαστικούς όρους ασφαλείας και προέβλεψε ότι  η χρήση των self tests δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες. Ως συνέπεια αυτού μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αύξηση της διασποράς του ιού"

Να εμβολιαστούν και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ΕΚΦΕ

Επίσης η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να μπούνε ο εκπαιδευτικοί σε προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για τον COVID19, αίτημα που αναγνωρίζεται ως απολύτως λογικό στη διεθνή κοινότητα και στη χώρα μας.

Το αίτημα έγινε δεκτό και από την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας και από την Υπουργό Παιδείας.

Παρ’ όλα αυτά οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών που έχουν πραγματοποιηθεί είναι ένα μικρό ποσοστό, αφού μόνο εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών στα Ειδικά Σχολεία, ξεκίνησαν να εμβολιάζονται κι αυτά με καθυστέρηση. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ακολουθούν τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Μετά από τις έντονες πιέσεις της ΟΛΜΕ η Υπουργός Παιδείας προχώρησε σε ρύθμιση ώστε οι εκπαιδευτικοί, κατά ηλικιακή σειρά, να εμβολιάζονται, χρησιμοποιώντας οι αρμόδιες υπηρεσίες τα εμβόλια τα οποία έχουν προγραμματισθεί καθημερινά και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για λόγους μη προσέλευσης όσων είχαν δηλώσει.

Παρ’ όλο που αυτά είναι ένα μικρό ποσοστό μπορούν να συμβάλλουν, έστω κατά λίγο, στη λύση του προβλήματος, αν και φυσικά η προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, παραμένει κύριο αίτημα της ΟΛΜΕ.

Παρατηρήθηκε επίσης το γεγονός να αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί των ΕΚΦΕ από τις πλατφόρμες δήλωσης για εμβολιασμό στην προαναφερθείσα περίπτωση.

Επειδή και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ΕΚΦΕ έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους μαθητές, απαιτούμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό των υπευθύνων ΕΚΦΕ.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λεφτ
ΟΟΣΑ: Φρένο στην αύξηση των μισθών στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ
Η έκθεση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο δράσης για τη διευκόλυνση των συλλογικών συμβάσεων, με στόχο την αύξηση των αμοιβών
ΟΟΣΑ: Φρένο στην αύξηση των μισθών στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ
κασσελακης τζακρη
Η γκάφα της Τζάκρη για τους Φάμελλο και Χαρίτση που ήταν στον εξώστη στο Παλλάς: «Karma is a... beast»
Γκάφα από την Θεοδώρα Τζάκρη καθώς σχολίαζε την παρουσία Φάμελλου - Χαρίτση στον εξώστη του Παλλάς για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα
Η γκάφα της Τζάκρη για τους Φάμελλο και Χαρίτση που ήταν στον εξώστη στο Παλλάς: «Karma is a... beast»
καλορι
Έκρηξη αγανάκτησης για την έλλειψη θέρμανσης σε σχολείο της Χίου - Καυστήρας εκτός λειτουργίας από τον Μάρτιο
Ένα σχολείο στο κρύο - Η καθημερινότητα μαθητών στη Χίο
Έκρηξη αγανάκτησης για την έλλειψη θέρμανσης σε σχολείο της Χίου - Καυστήρας εκτός λειτουργίας από τον Μάρτιο
taksi
Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Ιωνίας για την προτεινόμενη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό
Στα άκρα η αντιπαράθεση για το μέλλον του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας
Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Νέας Ιωνίας για την προτεινόμενη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό