Λύκεια: Η ΟΛΜΕ ζητά συνάντηση με Πρωθυπουργό και κόμματα για το άνοιγμα
Με επιστολές της η Ομοσπονδία ζητά συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του τόπου, ενώ προτείνει και κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και της Ομοσπονδίας για να συζητήσουν το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών Λυκείου στα θρανία

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τα κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων ζήτησε η ΟΛΜΕ.

Με επιστολές της η Ομοσπονδία ζητά τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του τόπου, ενώ προτείνει και κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και της Ομοσπονδίας για να συζητήσουν το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών Λυκείου στα θρανία.

Νωρίτερα η ΟΛΜΕ σε άλλη ανακοίνωση, είχε τονίσει ότι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς ουσιαστικούς όρους ασφαλείας και προέβλεψε ότι  η χρήση των self tests δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες. Ως συνέπεια αυτού μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αύξηση της διασποράς του ιού"

Να εμβολιαστούν και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ΕΚΦΕ

Επίσης η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να μπούνε ο εκπαιδευτικοί σε προτεραιότητα στους εμβολιασμούς για τον COVID19, αίτημα που αναγνωρίζεται ως απολύτως λογικό στη διεθνή κοινότητα και στη χώρα μας.

Το αίτημα έγινε δεκτό και από την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας και από την Υπουργό Παιδείας.

Παρ’ όλα αυτά οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών που έχουν πραγματοποιηθεί είναι ένα μικρό ποσοστό, αφού μόνο εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών στα Ειδικά Σχολεία, ξεκίνησαν να εμβολιάζονται κι αυτά με καθυστέρηση. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ακολουθούν τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Μετά από τις έντονες πιέσεις της ΟΛΜΕ η Υπουργός Παιδείας προχώρησε σε ρύθμιση ώστε οι εκπαιδευτικοί, κατά ηλικιακή σειρά, να εμβολιάζονται, χρησιμοποιώντας οι αρμόδιες υπηρεσίες τα εμβόλια τα οποία έχουν προγραμματισθεί καθημερινά και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για λόγους μη προσέλευσης όσων είχαν δηλώσει.

Παρ’ όλο που αυτά είναι ένα μικρό ποσοστό μπορούν να συμβάλλουν, έστω κατά λίγο, στη λύση του προβλήματος, αν και φυσικά η προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, παραμένει κύριο αίτημα της ΟΛΜΕ.

Παρατηρήθηκε επίσης το γεγονός να αποκλείονται οι εκπαιδευτικοί των ΕΚΦΕ από τις πλατφόρμες δήλωσης για εμβολιασμό στην προαναφερθείσα περίπτωση.

Επειδή και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ΕΚΦΕ έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους μαθητές, απαιτούμε την άμεση ανάκληση των αποφάσεων από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό των υπευθύνων ΕΚΦΕ.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κρήτη: Σάλος για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές
Κρήτη: Σάλος για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές
Σάλος έχει προκληθεί για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές που εισέβαλαν στην Κρήτη το 1941 - «Κατέβηκε» η εκδήλωση από την...
Κρήτη: Σάλος για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές