Αθηνά Λινού: «Κενά στο πρωτόκολλο επαναλειτουργίας των σχολείων»
Κενά στον σχεδιασμό επαναλειτουργίας των σχολείων εντοπίζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού - Προτείνει αυξημένα μέτρα προστασίας - Παραμένει το πρόβλημα των αποστάσεων εντός των σχολικών αιθουσών

Κενά στο πρωτόκολλο που προβλέπει τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει θετικό αποτέλεσμα σε αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) σε μαθητή, εντοπίζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Τι θα συμβεί αν...»

Μιλώντας στο OPEN, Η κ. Λινού είπε ότι τα διπλά self tests εφόσον λειτουργήσουν σωστά σίγουρα θα βοηθήσουν «αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει ένα θετικό τεστ. Κλείνει αμέσως το σχολείο; Κλείνει η τάξη; Νομίζω ότι αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο» διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ένα κενό στο πρωτόκολλο. Τι θα συμβεί κατά το διάστημα που ένα self test έχει βγει θετικό, μέχρι να έχουμε και το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ, το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα είναι rapid ή μοριακό» είπε, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι το παιδί, πριν βγει θετικό, θα έχει έρθει σε επαφή με όλα τα παιδιά – τουλάχιστον – της τάξης του.

Αν υπάρξει θετικό τεστ πρέπει να εξετάζονται όλα τα παιδιά του τμήματος

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας υποστήριξε ότι σε περίπτωση θετικού τεστ θα πρέπει να αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος, με τον γονέα να ειδοποιεί αμέσως τον διευθυντή της σχολικής μονάδας για να εξεταστούν άμεσα όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης τάξης.

«Αυτό θα προσέθετε ασφάλεια και επιπλέον θα έδινε μια γρήγορη γνώση και εμπειρία για το πόσο αξιόπιστα είναι τα τεστ που γίνονται στο σπίτι. Δηλαδή αν έχουμε ένα θετικό και μετά, με την επανάληψη τεστ, σε όλο το τμήμα βρεθούν άλλα δύο – τα οποία δεν είχαν βρεθεί αρχικά – αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλή η διαδικασία. Αν αντίθετα δεν βρεθεί άλλο θετικό και υπάρξει συμφωνία της παρατήρησης που έχουν οι γονείς όλου του τμήματος με την τελική διάγνωση, αυτό σημαίνει ότι τα τεστ στο σπίτι λειτουργούν πολύ καλά. Νομίζω ότι τουλάχιστον στην αρχή θα πρέπει να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, για την πρώτη-δεύτερη εβδομάδα» υπογράμμισε.

Επιπλέον μέτρα

Η κ. Λινού επεσήμανε ότι στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, χθες, από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τήρηση των αποστάσεων. «Αυτό που δεν υπάρχει δυνατότητα αυτή τη στιγμή όπως έχουν σχεδιαστεί τα πράγματα για τα σχολεία είναι ότι παραμένουν πολλά παιδιά σε κάθε τμήμα χωρίς να είναι εφικτό να τηρηθούν αποστάσεις στις αίθουσες» είπε, ενώ έθεσε και το ζήτημα των εκπαιδευτικών που κάνουν μάθημα σε πολλά και διαφορετικά τμήματα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα