ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Σχολεία: Δεν δικαιούνται self test οι μαθητές των εσπερινών Λυκείων
Nikos Libertas / SOOC
Κραυγή αγωνίας των μαθητών των ΕΠΑΛ - Η ηλικία τους κυμαίνεται από τα 18 έως τα 65 έτη, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ στην ηλικιακή ομάδα που βρίσκονται δεν δικαιούνται self test ως μαθητές

Σε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία βρίσκονται οι μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ με τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Οι μαθητές με επιστολές τόσο προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όσο και προς στο alfavita ζητούν να μην ανοίξουν τα εσπερινά ΕΠΑΛ λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα και με τα κρούσματα του κορονοϊού να εκτινάσσονται καθημερινά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ηλικία των μαθητών που φοιτούν σε αυτά τα σχολεία κυμαίνεται από τα 18 και φτάνει έως τα 65 έτη. Πολλοί από τους μαθητές εκτός από εργαζόμενοι είναι και ευπαθείς ομάδες.

Δικαίως δε αναρωτιούνται πως ενώ στα καταστήματα λιανικής επιτρέπεται με αυστηρά μέτρα ένα άτομα ανά 25 τετραγωνικά μέτρα θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία στα οποία συνωστίζονται έως και 25 άτομα σε μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα για ώρες.

Ένα ακόμα σημείο που επισημαίνουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου είναι το γεγονός ότι το γεγονός πως πλέον η σχολική χρονιά έχει φτάσει λίγο πριν από αυτό το τέλος. Απομένουν μόλις δυο εβδομάδες πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα και ακολούθως άλλες τρεις για την ολοκλήρωση της χρονιάς. Όπως είναι γνωστό, αυτές οι τρεις εβδομάδες παραδοσιακά χρησιμοποιούνται από τους μαθητές της τρίτης Λυκείου για να κάνουν επαναλήψεις και να συγκεντρωθούν για τον απώτατο στόχο που είναι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι επιστολές των μαθητών του 5ου εσπερινού ΕΠΑΛ Εξαρχείων και του 1ου εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγάλεω. Παρόμοια επιστολή έστειλε πριν από λίγες ημέρες και το δεκαπενταμελές συμβούλιο του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ραφήνας (δείτε εδώ).

Οι μαθητές του 5ο εσπερινού ΕΠΑΛ Εξαρχείων

Με τις ανακοινώσεις των νέων κρουσμάτων και την αυξανόμενη πίεση στις εντατικές μας δημιουργείται μια ανασφάλεια για τις συνέπειες που θα έχει το άνοιγμα των σχολείων και των εσπερινών ΕΠΑΛ που φοιτούν μαθητές ηλικίας άνω των 18 έως 65 ετών. Στο εσπερινό ΕΠΑΛ είμαστε εργαζόμενοι, γονείς και ευπαθείς ομάδες.

Τα σελφ τεστ στην ηλικιακή ομάδα που είμαστε δεν τα δικαιούμαστε σαν μαθητές αλλά και με αυτή τη λύση δεν νιώθουμε ασφαλής γιατί η μεταφορά μας προς το εσπερινό με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Ετσι η έκθεση μας στο κίνδυνο του ιού αυξάνεται και φοβόμαστε για την μεταφορά του στο οικογενειακό και εργασιακό μας περιβάλλον.

Παρακαλούμε να δείτε τους προβληματισμούς μας και τις επιφυλάξεις μας και να συνεχιστούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης που είναι πιο ασφαλές για την ηλικιακή μας ομάδα.

Με εκτίμηση οι μαθητές του 5ο εσπερινού ΕΠΑΛ Εξαρχείων

Η επιστολή του 1ου εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγάλεω

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε τελούμε υπό συνθηκών καραντίνας από τις 6 ΝοεμβρίουΕδώ και πέντε μήνες είμαστε με κλειστά τα σχολεία, για λόγους προληπτικούς για την δημόσια υγεία, και πολύ καλώς, μιας και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Μάθαμε, προσαρμοστήκαμε σε αυτήν την πρωτόγνωρη πραγματικότητα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε όλα όσα καλούμαστε να κάνουμε, παρά τις τόσες αντιξοότητες. Άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ σχέση με υπολογιστές έμαθαν να κάνουν “login” στα πενήντα τους, τα εξήντα τους για να παρακολουθήσουν την νέα μορφή της εκπαίδευσης, την τηλεδιδασκαλία. Και αυτό, γιατί η επιθυμία τους να ολοκληρώσουν τον κύκλο φοίτησής τους, με βλέψεις και με ελπίδες σε ένα καλύτερο αύριο, είναι τόσο ισχυρή που αποτελεί την ισχυρότερη κινητήριο δύναμή τους.

Πλέον βρισκόμαστε χρονικά λίγο πριν από αυτό το τέλος. Δυο εβδομάδες πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα και ακολούθως θα απομένουν άλλες τρεις εβδομάδες για την ολοκλήρωση της χρονιάς. Τρεις εβδομάδες που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται από τους μαθητές της τρίτης Λυκείου για να κάνουν επαναλήψεις και να συγκεντρωθούν για τον απώτατο στόχο που είναι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αυτό για το οποίο προορίζονται εδώ και χρόνια.

Και ενώ έχουμε τεράστια έξαρση κρουσμάτων, και ενώ ισχύουν τόσο αυστηρές απαγορεύσεις και υγειονομικά πρωτόκολλα, μηνύματα και χρονικοί περιορισμοί προκειμένου να κάνει κανείς μια απλή αγορά ενός προϊόντος, με όρια ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, αποφασίσατε ότι είναι αδήριτη ανάγκη να επιστρέψουν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου στις τάξεις και τα θρανία, όπου συνωστιζόμαστε 20 και πλέον άτομα μέσα σε 15 τετραγωνικά μέτρα για ώρες.

Δηλώνουμε αδυναμία να αντιληφθούμε την λογική.

Ακόμα και το επιχείρημα της ύπαρξης των self test είναι αίολο. Από άποψης αποτελεσματικότητας διότι είναι αμφίβολη η ορθή διεξαγωγή του από όλους εμάς, και συνεπακολούθως επίφοβη έως και επικίνδυνη η θεώρηση ότι είμαστε υγιείς, αλλά και από το γεγονός ότι τα ίδια ακριβώς ισχύουν και σε όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές δραστηριότητες όπου απαγορεύεται δια ροπάλου η τόσο αυξημένη συνάθροιση.

Θεωρούμε λοιπόν δεδομένου ότι πρωτίστως είναι επικίνδυνο και για μας αλλά και για τις οικογένειές μας, αλλά και απολύτως αναποτελεσματικό και αντιπαραγωγικό ως προς τον εκπαιδευτικό λόγο τον οποίο υποτίθεται ότι εξυπηρετεί διότι θα μας βγάλει εντελώς από τον ρυθμό και την καθημερινότητα που έχουμε βρει με τόση δυσκολία έως τώρα, σας ζητούμε να αναθεωρήσετε και να μην μας υποχρεώσετε να υποβληθούμε σε κάτι τόσο λάθος και στην βάση του τόσο αντιφατικό και αντίθετο με την κοινή λογική την οποία πιστεύουμε ότι διαθέτουμε.

Ελπίζουμε το ίδιο και εσείς. Ευχαριστούμε.

Το μαθητικό συμβούλιο του 1ου εσπερινού ΕΠΑΛ Αιγάλεω

Και το ΕΠΑΛ Ευόσμου

Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας και την αντίθεση μας για την επαναλειτουργία των Εσπερινών ΕΠΑΛ, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που υπάρχουν σε αυτά. 

Ειδικότερα: 

1.Η πλειοψηφία των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο μας είναι ενήλικες  με ηλικία σε μεγάλο ποσοστό άνω των 45 ετών. 

  2.Στη συντριπτική πλειοψηφία είμαστε εργαζόμενοι και δεν μπορούμε να αποφύγουμε την καθημερινή συναναστροφή με πολύ κόσμο στους χώρους εργασίας μας (όπως σε δομές υγείας, σε πολυκαταστήματα τροφίμων, διανομείς κ.α.). 

3.Σχεδόν όλοι είμαστε οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, ενώ κάποιοι έχουμε ηλικιωμένους γονείς με υποκείμενα νοσήματα που συνοικούν μαζί μας ή εξαρτώνται από εμάς. 

4.Τα Πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας πολύ σωστά εξαιρέθηκαν από τη δια ζώσης εκπαίδευση. Εμείς, είμαστε ακόμα πιο ευάλωτος πληθυσμός από τους νεαρούς σπουδαστές. Ζητούμε να εξαιρεθούν και τα ΕσπερινάΣχολεία όλης της χώρας από την δια ζώσης εκπαίδευση όπως οι παραπάνω δομές. 

Δηλώνουμε την πρόθεση μας να απέχουμε από τα δια ζώσης μαθήματα στο σχολείο μας και ζητούμε να συνεχίσουμε την εκπαίδευσή μας  ως έχει, δηλαδή εξ αποστάσεως  ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των συμμαθητών μας των καθηγητών και των οικογενειών μας μέχρι να υπάρξει πραγματική ύφεση της πανδημίας. 

Εν όψει  των λίγων ημερών που υπολείπονται μέχρι τις διακοπές του Πάσχα είναισημαντικό να μην ρισκάρουμε τις ζωές τις δικές μας αλλά και των συνάνθρωπων μας. 

Παρακαλούμε να εξετάσετε με σοβαρότητα και σε προτεραιότητα τα αιτήματά μας και να τροποποιήσετε τις αποφάσεις σας σχετικά με τη δια ζώσης  λειτουργία των Εσπερινών Σχολείων. Αναμένουμε τις έγκαιρες και υπεύθυνες απαντήσεις σας. 

Με εκτιμήση

Το 15μελές του Εσπερινού ΕΠΑΛ ΕΥΌΣΜΟΥ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Άγριος Ξυλοδαρμός μαθητή με σιδερογροθιά στην Καλλιθέα - Στο Παίδων ο μαθητής

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Αξιολόγηση: Κεραμέως και Κόπτσηδες επελαύνουν - Καθήκον η αντίσταση!
«Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να πάρει τώρα ακόμα πιο μαζικά και καθολικά χαρακτηριστικά - Δεν υπάρχει...
Αξιολόγηση: Κεραμέως και Κόπτσηδες επελαύνουν - Καθήκον η αντίσταση!
polytexneio kritis
Πολυτεχνείο Κρήτης-Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» από την κοσμητεία του ΗΜΜΥ
«Η Κοσμητεία του ΗΜΜΥ προχώρησε στη δημοσίευση μιας ανακοίνωσης η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και συκοφαντικών διατυπώσεων σε βάρος των φοιτητών, του...
Πολυτεχνείο Κρήτης-Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» από την κοσμητεία του ΗΜΜΥ
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Υφίστανται οι προϋποθέσεις;
«Εφόσον το ζητούμενο είναι να αξιολογηθεί η σχολική μονάδα ως προς το εκπαιδευτικό της έργο, αυτονόητη είναι η προϋπόθεση της εξασφάλισης όλων...
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων: Υφίστανται οι προϋποθέσεις;
sxoleio aithousa tsantes
Αξιολόγηση - Νέα Εγκύκλιος: Παράταση μέχρι 12 Νοεμβρίου για υποβολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ
Εγκύκλιος Κόπτση για παράταση υποβολής αξιολόγησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ
Αξιολόγηση - Νέα Εγκύκλιος: Παράταση μέχρι 12 Νοεμβρίου για υποβολή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ