Πρακτική άσκηση φοιτητών: Αν απομένει κάτω του 25% μπορεί να περαιωθεί
Τέσσερις ρυθμίσεις για την πρακτική άσκηση των φοιτητών με απόφαση Συρίγου

Θέματα που αφορούν την πρακτική άσκηση φοιτητών των ΑΕΙ ρυθμίζει απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελου Συρίγου (αρθμ.πρωτ.36148/Ζ1/31-3-21).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση:

  1. Η πρακτική άσκηση φοιτητών των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των ΑΕΙ είναι σε αναστολή από τις 7.11.2020 δυνάμει των αναφερόμενων στο σχετικό άρθρο κοινών υπουργικών αποφάσεων.

  2. Εάν η πρακτική άσκηση φοιτητών των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των ΑΕΙ είχε αρχίσει πριν τις 7.11.2020 και η διεξαγωγή αυτής ανεστάλη σύμφωνα με την παράγραφο 1, και εφόσον ο υπολειπόμενος χρόνος ολοκλήρωσής της είναι μικρότερος ή ίσος του 25% της συνολικής χρονικής διάρκειας που προβλέπεται στο ισχύον πρόγραμμα σπουδών, δύναται με απόφαση των αρμοδίων οργάνων του οικείου Τμήματος να θεωρηθεί περαιωθείσα.

  3. Είναι δυνατή η συνέχιση της πρακτικής άσκησης φοιτητών στο πλαίσιο προγραμμάτων α’ και β’ κύκλου σπουδών με μεθόδους εξ αποστάσεως, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Ι) η φύση του αντικειμένου της πρακτικής άσκησης των φοιτητών επιτρέπει τη διεξαγωγή της με μεθόδους εξ αποστάσεως διασφαλίζοντας το αντίστοιχο επίπεδο ποιότητας,

Ιι) το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα και ο σκοπός διεξαγωγής της επιτυγχάνεται και επαληθεύεται ,

Ιιι) εξακολουθεί να υφίσταται εποπτεία των φοιτητών από το διδακτικό προσωπικό του ΑΕΙ και επίβλεψη από τον υπεύθυνο φορέα υποδοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της εξ αποστάσεως διεξαγωγής της.

Σε κάθε περίπτωση επαφίεται στα αρμόδια όργανα του οικείου τμήματος, ύστερα από εισήγηση του υπευθύνου για τη διενέργεια της πρακτικής άσκησης, να καθορίσουν ειδικότερα ζητήματα ολοκλήρωσης της πρακτικής άσκησης.

  1. Στις περιπτώσεις όπου κατά τη διεξαγωγή πρακτικής άσκησης έχει συμφωνηθεί η καταβολή αμοιβής ή προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων όπου η πρακτική άσκηση διενεργείται μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, η αμοιβή των φοιτητών των ΑΕΙ για τη διεξαγωγή αυτής πραγματοποιείται αποκλειστικά για το χρονικό διάστημα υλοποίησης της πρακτικής άσκησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην διαδήλωση κατά του πολέμου στο Ιράν στο κέντρο της Αθήνας / EUROKINISSI
«Δεν είναι ΑΙ»: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαδήλωσε με εικόνα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ
Από την Αθήνα στην Τεχεράνη: Η εικόνα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και οι «αιχμηρές» απαντήσεις Ακρίτα και Κονταρίνη
«Δεν είναι ΑΙ»: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαδήλωσε με εικόνα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ