Κεφαλίδου: Ερώτηση στη Βουλή για την πρακτική άσκηση φοιτητών
Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, σχετικά με την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατέθεσε η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου

Ερώτηση κατέθεσε χτες στη Βουλή η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων σχετικά με την αδυναμία ολοκλήρωσης της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές τον τελευταίο χρόνο είναι ότι ενώ έχουν ολοκληρώσει όλες τις φοιτητικές τους υποχρεώσεις, δεν είναι δυνατόν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση και να προχωρήσουν στη λήψη του πτυχίου.

Κάποιοι μάλιστα φοιτητές ακολούθησαν την πρόταση του Πανεπιστημίου και προχώρησαν στη λήψη του πτυχίου τους χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την πρακτικής τους άσκηση, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στα επαγγελματικά τους δικαιώματα αλλά και στις μεταπτυχιακές σπουδές.

Η κ. Κεφαλίδου ρωτά την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ποιες πρωτοβουλίες αναμένεται να αναλάβει ώστε ολοκληρωθεί η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών, καθώς και τι προτίθεται να κάνει ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργείται με τα πτυχία των φοιτητών που δεν έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση.

Η ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Λόγω της πανδημίας του covid-19 και της πρωτόγνωρης υγειονομικής κατάστασης που βιώνουμε στη χώρα μας δεν έχει καταστεί δυνατόν να ολοκληρωθεί η πρακτική άσκηση εαρινού εξαμήνου των τελειόφοιτων φοιτητών του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές τον τελευταίο χρόνο είναι ότι ενώ έχουν ολοκληρώσει όλες τις φοιτητικές τους υποχρεώσεις, όλα τα μαθήματα,  στο απαιτούμενο χρονικό διάστημα που ορίζει το Πρόγραμμα Σπουδών, δεν είναι δυνατόν να ολοκληρώσουν την πρακτική άσκηση του Η’ εαρινού εξαμήνου και να προχωρήσουν στη λήψη του πτυχίου.

Επειδή πολλοί φοιτητές ακολούθησαν την πρόταση του Πανεπιστημίου και προχώρησαν στη λήψη του πτυχίου τους χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την πρακτικής τους άσκηση, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στα επαγγελματικά τους δικαιώματα προκειμένου να τελειώσουν μέσα στο έτος 2021 τις σπουδές τους.

Επειδή τα περισσότερα Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό δεν κάνουν δεκτούς για μεταπτυχιακές σπουδές τους απόφοιτους, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση.

Επειδή για να μπορέσουν να ασκήσουν επάγγελμα και να μπορέσουν να διοριστούν στο μέλλον ή να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, είναι απαραίτητο να έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση.

ερωτάται η Υπουργός:

  1. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε άμεσα ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και γενικά της χώρας, μέσα στο θερινό εξάμηνο του 2021;
  2. Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργείται με τα πτυχία των φοιτητών που δεν έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση όπως προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών και σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας