Αναπληρωτές: Να γίνουν σε μία συνολική φάση οι 10.500 διορισμοί
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν οι 10.500 διορισμοί που έχουν εξαγγελθεί σε μια συνολική φάση στις αρχές Σεπτεμβρίου

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως έστειλε ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ζητώντας να γίνουν διορισμοί ανά κλάδο σε μια συνολική φάση στις αρχές Σεπτεμβρίου και για τους 10.500 που έχουν εξαγγελθεί στη Γενική Εκπαίδευση.

«Υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν σε μια φάση, στο σύνολο τους ανά κλάδο ΚΑΙ οι 10.500 διορισμοί, που έχετε εξαγγείλει για το 2021, μετά από 10 και πλέον χρόνια αδιοριστίας στη γενική εκπαίδευση» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

«Ευελπιστούμε λοιπόν πως θα βρεθούμε συνοδοιπόροι σε αυτό το απαραίτητο πλέον εγχείρημα, καθώς η ίδια η εκπαιδευτική πραγματικότητα «φωνάζει» περισσότερο από ποτέ, για την ανάγκη εργασιακής σταθερότητας και προοπτικής του εκπαιδευτικού προσωπικού, για μια ορθά δομημένη εκπαιδευτική κοινότητα» επισημαίνουν. 

Η επιστολή των αναπληρωτών

Αναλυτικά, η επιστολή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη μια σχολική χρονιά, που η εκπαιδευτική κοινότητα, εν μέσω πανδημίας, συνεχίζει για όσο χρειαστεί, να ανταποκρίνεται με επιτυχία, παρά τις ανησυχίες και τις δυσκολίες, στο τιτάνιο εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πιστοποιώντας τις δυνατότητες, την προσαρμοστικότητα και κυρίως τη θέληση να προσφέρουμε τα μέγιστα στηρίζοντας τους μαθητές μας. Για το ψηφιακό άλμα στη χώρα μας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχει υπάρξει άλλωστε και πανευρωπαϊκή αναγνώριση, όπως εκφράστηκε σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. 

Πολλά μπορούν να ειπωθούν αναφορικά και με τις νέες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον χώρο της εκπαίδευσης. Είναι όμως προφανές πως η επιτυχία ή η αποτυχία στην προώθηση και εφαρμογή μιας μεταρρύθμισης, εξαρτάται από τη στάση του ανθρώπινου δυναμικού, των εκπαιδευτικών. Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών, σε στέρεες βάσεις, οφείλει να είναι βασική προτεραιότητα, καθώς η λαίλαπα των μνημονίων τα προηγούμενα χρόνια έπληξε σοβαρά μόνιμους και αναπληρωτές, αφήνοντας αισθήματα αδικίας, δυσπιστίας και καχυποψίας. 

Σήμερα υπάρχει η ευκαιρία να προχωρήσετε σε μια θετική και αναγκαία τροποποίηση: με το πρωτοφανές «κύμα» συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφενός κατέστη εφικτό να ικανοποιηθεί πλήθος μεταθέσεων μόνιμων συναδέλφων, που θα μπορέσουν μετά από χρόνια να υπηρετήσουν κοντά στα σπίτια και τις οικογένειές τους και αφετέρου υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν σε μια φάση, στο σύνολο τους ανά κλάδο ΚΑΙ οι 10500 διορισμοί, που έχετε εξαγγείλει για το 2021, μετά από 10 και πλέον χρόνια αδιοριστίας στη γενική εκπαίδευση. 

            Στις αρχές Σεπτεμβρίου, που θα έχει ανοίξει όπως κάθε χρόνο η συζήτηση για το πρώτο κουδούνι στους τηλεοπτικούς σταθμούς, μπορείτε γνωρίζοντας και γνωστοποιώντας τις τεράστιες πλέον ανάγκες των σχολείων, να είστε μετά από πολλά χρόνια η πρώτη Υπουργός Παιδείας που θα έχει να πει κάτι διαφορετικό, υλοποιώντας σε μία συνολική φάση ανά κλάδο και τους 10500 αναγκαίους διορισμούς που έχετε εξαγγείλει στον προϋπολογισμό του 2021. Θα ξέρουμε και όλοι εμείς στους συλλόγους διδασκόντων, στον προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου, πως πράγματι έχουμε μια θετική εξέλιξη και ότι κάτι αλλάζει ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, μετά από χρόνια ανέξοδων υποσχέσεων και πυροτεχνημάτων. Ευελπιστούμε λοιπόν πως θα βρεθούμε συνοδοιπόροι σε αυτό το απαραίτητο πλέον εγχείρημα, καθώς η ίδια η εκπαιδευτική πραγματικότητα «φωνάζει» περισσότερο από ποτέ, για την ανάγκη εργασιακής σταθερότητας και προοπτικής του εκπαιδευτικού προσωπικού, για μια ορθά δομημένη εκπαιδευτική κοινότητα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τα Θέματα στα Αρχαία για τις Πανελλήνιες

Αυτά είναι τα Θέματα στα Μαθηματικά για τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές - έκθεση: Ντρέπονται (;) να πουν ονόματα «ΒΗΜΑ» και «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2021: Οι εκτιμήσεις για τα θέματα στα Μαθηματικά
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2021: Δείτε τις εκτιμήσεις στο μάθημα των Μαθηματικών Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
Πανελλήνιες 2021: Οι εκτιμήσεις για τα θέματα στα Μαθηματικά