ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν οι 10.500 διορισμοί που έχουν εξαγγελθεί σε μια συνολική φάση στις αρχές Σεπτεμβρίου

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως έστειλε ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ζητώντας να γίνουν διορισμοί ανά κλάδο σε μια συνολική φάση στις αρχές Σεπτεμβρίου και για τους 10.500 που έχουν εξαγγελθεί στη Γενική Εκπαίδευση.

«Υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν σε μια φάση, στο σύνολο τους ανά κλάδο ΚΑΙ οι 10.500 διορισμοί, που έχετε εξαγγείλει για το 2021, μετά από 10 και πλέον χρόνια αδιοριστίας στη γενική εκπαίδευση» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

«Ευελπιστούμε λοιπόν πως θα βρεθούμε συνοδοιπόροι σε αυτό το απαραίτητο πλέον εγχείρημα, καθώς η ίδια η εκπαιδευτική πραγματικότητα «φωνάζει» περισσότερο από ποτέ, για την ανάγκη εργασιακής σταθερότητας και προοπτικής του εκπαιδευτικού προσωπικού, για μια ορθά δομημένη εκπαιδευτική κοινότητα» επισημαίνουν. 

Η επιστολή των αναπληρωτών

Αναλυτικά, η επιστολή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη μια σχολική χρονιά, που η εκπαιδευτική κοινότητα, εν μέσω πανδημίας, συνεχίζει για όσο χρειαστεί, να ανταποκρίνεται με επιτυχία, παρά τις ανησυχίες και τις δυσκολίες, στο τιτάνιο εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πιστοποιώντας τις δυνατότητες, την προσαρμοστικότητα και κυρίως τη θέληση να προσφέρουμε τα μέγιστα στηρίζοντας τους μαθητές μας. Για το ψηφιακό άλμα στη χώρα μας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έχει υπάρξει άλλωστε και πανευρωπαϊκή αναγνώριση, όπως εκφράστηκε σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. 

Πολλά μπορούν να ειπωθούν αναφορικά και με τις νέες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον χώρο της εκπαίδευσης. Είναι όμως προφανές πως η επιτυχία ή η αποτυχία στην προώθηση και εφαρμογή μιας μεταρρύθμισης, εξαρτάται από τη στάση του ανθρώπινου δυναμικού, των εκπαιδευτικών. Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών, σε στέρεες βάσεις, οφείλει να είναι βασική προτεραιότητα, καθώς η λαίλαπα των μνημονίων τα προηγούμενα χρόνια έπληξε σοβαρά μόνιμους και αναπληρωτές, αφήνοντας αισθήματα αδικίας, δυσπιστίας και καχυποψίας. 

Σήμερα υπάρχει η ευκαιρία να προχωρήσετε σε μια θετική και αναγκαία τροποποίηση: με το πρωτοφανές «κύμα» συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφενός κατέστη εφικτό να ικανοποιηθεί πλήθος μεταθέσεων μόνιμων συναδέλφων, που θα μπορέσουν μετά από χρόνια να υπηρετήσουν κοντά στα σπίτια και τις οικογένειές τους και αφετέρου υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν σε μια φάση, στο σύνολο τους ανά κλάδο ΚΑΙ οι 10500 διορισμοί, που έχετε εξαγγείλει για το 2021, μετά από 10 και πλέον χρόνια αδιοριστίας στη γενική εκπαίδευση. 

            Στις αρχές Σεπτεμβρίου, που θα έχει ανοίξει όπως κάθε χρόνο η συζήτηση για το πρώτο κουδούνι στους τηλεοπτικούς σταθμούς, μπορείτε γνωρίζοντας και γνωστοποιώντας τις τεράστιες πλέον ανάγκες των σχολείων, να είστε μετά από πολλά χρόνια η πρώτη Υπουργός Παιδείας που θα έχει να πει κάτι διαφορετικό, υλοποιώντας σε μία συνολική φάση ανά κλάδο και τους 10500 αναγκαίους διορισμούς που έχετε εξαγγείλει στον προϋπολογισμό του 2021. Θα ξέρουμε και όλοι εμείς στους συλλόγους διδασκόντων, στον προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου, πως πράγματι έχουμε μια θετική εξέλιξη και ότι κάτι αλλάζει ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά, μετά από χρόνια ανέξοδων υποσχέσεων και πυροτεχνημάτων. Ευελπιστούμε λοιπόν πως θα βρεθούμε συνοδοιπόροι σε αυτό το απαραίτητο πλέον εγχείρημα, καθώς η ίδια η εκπαιδευτική πραγματικότητα «φωνάζει» περισσότερο από ποτέ, για την ανάγκη εργασιακής σταθερότητας και προοπτικής του εκπαιδευτικού προσωπικού, για μια ορθά δομημένη εκπαιδευτική κοινότητα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μετεγγραφές φοιτητών 2021: Οδηγός με όλες τις λεπτομέρειες

ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις σε εξέλιξη για 547 μόνιμες προσλήψεις

Φοιτητικό Πάσο: Ποιες εκπτώσεις δικαιούνται οι φοιτητές

ΑΣΕΠ 9K/2021: Βγήκε νέα προκήρυξη για 416 μόνιμες προσλήψεις

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

squid game
Το παιχνίδι του καλαμαριού και η κατηγοριοποίηση των σχολείων
«Εάν περάσει αυτό το τερατούργημα τα επόμενα χρόνια θα κλείσουν σχολεία, όπως έκλεισαν στις άλλες χώρες που εφαρμόστηκαν παρόμοιες απορρυθμίσεις...
Το παιχνίδι του καλαμαριού και η κατηγοριοποίηση των σχολείων
Η εκπαίδευση στις ψηφιακές εποχές
«Η εκπαίδευση καλείται να μεταρρυθμιστεί στο σύνολό της. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αφορά την προσθήκη ενός νέου πεδίου λειτουργίας της  αλλά την...
Η εκπαίδευση στις ψηφιακές εποχές
metro
28η Οκτωβρίου: Τροποποιήσεις δρομολογίων των ΜΜΜ - Κλείνει ο σταθμός «Σύνταγμα»
Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των ΜΜΜ λόγω της παρέλασης - Κλείνει ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα - Τερματικός σταθμός του τραμ η στάση Φιξ
28η Οκτωβρίου: Τροποποιήσεις δρομολογίων των ΜΜΜ - Κλείνει ο σταθμός «Σύνταγμα»
Εthelontiki_aimodosia-mathites likiou gimnasiou axarnon
Μαθητές στην Αχαρνών: Οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στις 5/11
Οι μαθητές του 5ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών και του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών Αγίας Άννας, οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 5/11
Μαθητές στην Αχαρνών: Οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στις 5/11