Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Κανονικά τον Ιούνιο οι Πανελλαδικές
Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για το φλέγον ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων δεδομένου ότι τα όρια στενεύουν δραματικά ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου - Πότε δρομολογούνται οι Πανελλαδικές

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για το φλέγον ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων δεδομένου ότι τα όρια στενεύουν δραματικά, ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που φέτος δίνουν πανελλαδικές.

«Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν εξετάσεις και έχουν μείνει κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, και δήλωσε ότι στόχος είναι να ανοίξουν το συντομότερο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες.

Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες

Αναφορικά με τις Πανελλήνιες η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι δρομολογούνται για να γίνουν κανονικά τον Ιούνιο ενώ για τις προαγωγικές είπε ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εφόσον ανοίξουν τα σχολεία και διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα. 

Ξεκαθάρισε, επιπλέον, ότι δεν υπάρχει σκέψη για αναπλήρωση μαθημάτων μέσα στο Πάσχα και ότι είναι υπό συζήτηση μία μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου, κάτι το οποίο δεν θα επηρεάσει τις Πανελλαδικές.

Τι λένε οι ειδικοί

Την άποψη ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε μιλώντας στο στο ethnos.gr ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε πως θα πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν μετά το Πάσχα, με δεδομένο ότι το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Εξαίρεση, σύμφωνα με τον καθηγητή, θα πρέπει να αποτελέσουν τα Λύκεια λόγω της προετοιμασίας των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα οποία θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου, με τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Μαζί με την Γ΄ Λυκείου ο κ. Σαρηγιάννης υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, αφού θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο εκπαιδευτικό να κάνει δια ζώσης μάθημα στην Γ΄ τάξη και τηλεκπαίδευση στις άλλες δύο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα