Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Κανονικά τον Ιούνιο οι Πανελλαδικές
Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για το φλέγον ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων δεδομένου ότι τα όρια στενεύουν δραματικά ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου - Πότε δρομολογούνται οι Πανελλαδικές

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για το φλέγον ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων δεδομένου ότι τα όρια στενεύουν δραματικά, ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που φέτος δίνουν πανελλαδικές.

«Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν εξετάσεις και έχουν μείνει κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, και δήλωσε ότι στόχος είναι να ανοίξουν το συντομότερο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες.

Πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες

Αναφορικά με τις Πανελλήνιες η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι δρομολογούνται για να γίνουν κανονικά τον Ιούνιο ενώ για τις προαγωγικές είπε ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εφόσον ανοίξουν τα σχολεία και διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα. 

Ξεκαθάρισε, επιπλέον, ότι δεν υπάρχει σκέψη για αναπλήρωση μαθημάτων μέσα στο Πάσχα και ότι είναι υπό συζήτηση μία μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου, κάτι το οποίο δεν θα επηρεάσει τις Πανελλαδικές.

Τι λένε οι ειδικοί

Την άποψη ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε μιλώντας στο στο ethnos.gr ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε πως θα πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν μετά το Πάσχα, με δεδομένο ότι το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Εξαίρεση, σύμφωνα με τον καθηγητή, θα πρέπει να αποτελέσουν τα Λύκεια λόγω της προετοιμασίας των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα οποία θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου, με τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Μαζί με την Γ΄ Λυκείου ο κ. Σαρηγιάννης υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, αφού θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο εκπαιδευτικό να κάνει δια ζώσης μάθημα στην Γ΄ τάξη και τηλεκπαίδευση στις άλλες δύο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekloges
Γιατί ανέβηκε η ακροδεξιά; Μια συζήτηση με έναν παλιό φίλο που ψήφισε Βελόπουλο
«Ο Βελόπουλος, η Λατινοπούλου, ο Νατσιός, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να κινητοποιήσουν οπλισμένους όχλους στο πεζοδρόμιο»
Γιατί ανέβηκε η ακροδεξιά; Μια συζήτηση με έναν παλιό φίλο που ψήφισε Βελόπουλο