Σαρηγιάννης: Μετά το Πάσχα τα σχολεία- Εξαίρεση μόνο για τα Λύκεια
Το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων μετά το Πάσχα πρότεινε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης - Εξαίρεση κάνει μόνο για τα Λύκεια, τα οποία υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου λόγω των πανελλαδικών

Την άποψη ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε μιλώντας στο στο ethnos.gr ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε πως θα πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν μετά το Πάσχα, με δεδομένο ότι το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Εξαίρεση, σύμφωνα με τον καθηγητή, θα πρέπει να αποτελέσουν τα Λύκεια λόγω της προετοιμασίας των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα οποία θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου, με τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Μαζί με την Γ΄ Λυκείου ο κ. Σαρηγιάννης υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, αφού θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο εκπαιδευτικό να κάνει δια ζώσης μάθημα στην Γ΄ τάξη και τηλεκπαίδευση στις άλλες δύο.

Μετά το Πάσχα δημοτικά και γυμνάσια

vivlio-prixio-foto-molivi-pinakas-ekpaideusi.jpg

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των δημοτικών και των γυμνασίων, ο ίδιος εκτίμησε ότι η ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στις τάξεις θα μπορούσε να γίνει μετά το Πάσχα, αφού με βάση τα μοντέλα του το Μάιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. 

«Έχω πει στους αρμόδιους τα σχολεία να λειτουργήσουν με 17 μαθητές σε κάθε τάξη, ωστόσο, δε θα το κάνουν. Λένε ότι δεν μπορεί να γίνει, αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Για άνοιγμα των Λυκείων στις 29 Μαρτίου μιλάω ως καθηγητής, γιατί αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα, αφού, αν γίνει αυτό νωρίτερα , όποια μέτρα κι αν πάρουμε, τα κρούσματα από τον κορονοϊό θα αυξηθούν πάλι, έστω και λίγο. Το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω αυτήν τη στιγμή, αν θα μπορούμε να μετακινηθούμε και να γιορτάσουμε στα χωριά μας», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Σαρηγιάννης.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμβολαιογράφος μιλάει με πελάτη για κληρονομιά
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
Οι αλλαγές κινούνται στη λογική της εξισορρόπησης συμφερόντων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
mathimatika
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
Το 2020, ο βιοστατιστικός Kareem Carr έθεσε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: το πρόβλημα δεν είναι αν το «2+2=5» είναι λάθος, αλλά ποιο πλαίσιο...
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
sintaksi_0.jpg
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς
ΕΦΚΑ: Ρεκόρ αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2025 – Οι 4 λόγοι της μαζικής φυγής και το φάντασμα των ορίων ηλικίας το 2027
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς