Σαρηγιάννης: Μετά το Πάσχα τα σχολεία- Εξαίρεση μόνο για τα Λύκεια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων μετά το Πάσχα πρότεινε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης - Εξαίρεση κάνει μόνο για τα Λύκεια, τα οποία υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου λόγω των πανελλαδικών

Την άποψη ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει βιασύνη για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε μιλώντας στο στο ethnos.gr ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε πως θα πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν μετά το Πάσχα, με δεδομένο ότι το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται η κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Εξαίρεση, σύμφωνα με τον καθηγητή, θα πρέπει να αποτελέσουν τα Λύκεια λόγω της προετοιμασίας των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα οποία θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου, με τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Μαζί με την Γ΄ Λυκείου ο κ. Σαρηγιάννης υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, αφού θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο εκπαιδευτικό να κάνει δια ζώσης μάθημα στην Γ΄ τάξη και τηλεκπαίδευση στις άλλες δύο.

Μετά το Πάσχα δημοτικά και γυμνάσια

vivlio-prixio-foto-molivi-pinakas-ekpaideusi.jpg

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των δημοτικών και των γυμνασίων, ο ίδιος εκτίμησε ότι η ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στις τάξεις θα μπορούσε να γίνει μετά το Πάσχα, αφού με βάση τα μοντέλα του το Μάιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. 

«Έχω πει στους αρμόδιους τα σχολεία να λειτουργήσουν με 17 μαθητές σε κάθε τάξη, ωστόσο, δε θα το κάνουν. Λένε ότι δεν μπορεί να γίνει, αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Για άνοιγμα των Λυκείων στις 29 Μαρτίου μιλάω ως καθηγητής, γιατί αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα, αφού, αν γίνει αυτό νωρίτερα , όποια μέτρα κι αν πάρουμε, τα κρούσματα από τον κορονοϊό θα αυξηθούν πάλι, έστω και λίγο. Το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω αυτήν τη στιγμή, αν θα μπορούμε να μετακινηθούμε και να γιορτάσουμε στα χωριά μας», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Σαρηγιάννης.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η «παγίδα του Θουκυδίδη» στην αναφορά του Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι
Ο Θουκυδίδης δεν λέει απλώς τι έγινε τότε. Λέει τι γίνεται πάντα: όταν η δύναμη χάσει το μέτρο της, γεννά φόβο, όταν ο φόβος γίνει νόμος, γεννά...
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι
Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Νέα Αριστερά ο Φερχάτ Οζγκιούρ
«Τριγμοί» στη Νέα Αριστερά: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Οζγκιούρ Φερχάτ
«Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους» η απάντηση της Νέας Αριστεράς, κίνδυνος διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
«Τριγμοί» στη Νέα Αριστερά: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Οζγκιούρ Φερχάτ