25η Μαρτίου: Διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό - Η εγκύκλιος
Τι προβλέπει η εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας σχετικά με τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στα σχολεία - Τι ισχύει για τα ειδικά σχολεία

Διαδικτυακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου με διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών, προβλέπει η εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή που εστάλη σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο και σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, προβλέπονται τα εξής:

1. Στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις διαδικτυακά, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και βάσει των παρ. 2α και 6 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109) και της παρ. 6 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄ 2005) αντίστοιχα.

2. Στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε. οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δια ζώσης, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις και την υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543/31-10-2020 (Β’ 4810) κοινή υπουργική απόφαση, σχετικά με την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/19-3-2021 (Β΄1076), άρ.1 παρ.1Β, α/α8.

Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες. Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών.

3. Οι εν λόγω εκδηλώσεις είτε λαμβάνουν χώρα δια ζώσης είτε διαδικτυακά θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών.

4. Από την με αρ. πρωτ. 20666/18-3-2021 (ΑΔΑ: Ω2ΣΠ46ΜΤΛ6-Υ6Υ) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναφέρεται στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, συνάγεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές παρελάσεις και, κατά συνέπεια, προετοιμασίες επιλογής μαθητών/τριών για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα