Πανεπιστήμια: Λήξη στην κατάληψη του Δημοκρίτειου ζητά η Πρυτανεία
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποφάσισε να καλέσει τους φοιτητές να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης (Πρυτανεία)

Ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους φοιτητές να βάλουν τέλος στην 8ήμερη κατάληψη της Πρυτανείας, εξέδωσε σήμερα το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σημειώνεται πάντως, ότι σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδρύματος  Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, την τρίτη ημέρα της κατάληψης, μέχρι και σήμερα (3/3/2021) δεν έχει σημειωθεί καμία φθορά, ένταση ή βιαιοπραγία, ενώ διευκρινίζει ότι η κατάληψη, -η οποία βάση του εγγράφου που οι φοιτητές επέδωσαν, γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ψηφισθέντα για τη μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ νόμο-, συνιστά ένα ακαδημαϊκό θέμα, το οποίο διαχειρίζεται η Πρυτανική Αρχή.

Και αυτά τη στιγμή που στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ πραγματοποίησαν συγκέντρωση φοιτητικοί σύλλογοι ενώ θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την προσπάθεια της αστυνομίας να κινηθεί εναντίον της κατάληψης. 

Η ανακοίνωση του ΔΠΘ

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,  στην αριθ. 86/9-3-2021 έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλέσει τους φοιτητές να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης (Πρυτανεία), καθώς η συνεχιζόμενη για 8η μέρα κατάληψη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που οδηγούν στην αναστολή, ουσιαστικά, της λειτουργίας του σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και υπονομεύει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου) στο alfavita.gr: Για τη νέα σύγκλιση της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου η νέα σύγκλιση της ολομέλειας της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου) στο alfavita.gr: Για τη νέα σύγκλιση της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
εκπαιδευτικοι
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Στις αρχές Μαΐου οι ανακοινώσεις – Τι αλλάζει με τον κανόνα «1 προς 1»
Για τον εκπαιδευτικό κόσμο, το βασικό ερώτημα παραμένει: θα καλυφθούν ουσιαστικά τα κενά των σχολείων;
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Στις αρχές Μαΐου οι ανακοινώσεις – Τι αλλάζει με τον κανόνα «1 προς 1»