ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Αρσάκεια-εκπαιδευτικοί: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες αλλά να μην ακυρώνεται το έργο μας
Ο Σύλλογος Δασκάλων Και Νηπιαγωγών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ζητά να μην αντικαθιστούν τις δικαστικές αρχές οι ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα και να μην ακυρώνεται το παιδαγωγικό έργο εκατοντάδων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Αρσάκεια

Με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα Αρσάκεια Σχολεία, ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας απευθύνει έκκληση να μην αντικαθιστούν τις δικαστικές αρχές οι ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα διότι όπως υποστηρίζουν «αποφαίνονται επί δικαίων και αδίκων, χάνεται το μέτρο και είναι προφανής ο κίνδυνος να διασυρθούν ανεπανόρθωτα άνθρωποι έντιμοι και να κριθούν αυτομάτως ένοχοι διάπραξης ή έστω συγκάλυψης αδικημάτων».

Ξεκαθαρίζοντας πως είναι «κάθετα και απόλυτα εναντίον της άσκησης οποιασδήποτε μορφής βίας, σεξουαλικής, σωματικής, ψυχολογικής», οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην αμαυρώνεται το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου και τονίζουν ότι το «κράτος δικαίου στηρίζεται σε θεσμούς και νόμους. Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε το έργο μας με ψυχραιμία, αυτοσεβασμό και ευθύνη απέναντι στο λειτούργημά μας και η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να επιτελέσει το δικό της έργο, κρίνοντας οποιαδήποτε καταγγελία, επώνυμη ή ανώνυμη, με στόχο την ανάδειξη της αλήθειας» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

παρακολουθούμε, όπως όλοι μας, τη θύελλα καταγγελιών που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα εναντίον των Σχολείων μας.

Θα ξεκινήσουμε επισημαίνοντας το αυτονόητο. Είμαστε κάθετα και απόλυτα εναντίον της άσκησης οποιασδήποτε μορφής βίας, σεξουαλικής, σωματικής, ψυχολογικής και πιστεύουμε πως όποιοι την υφίστανται έχουν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να αντιδρούν και να απαιτούν δικαίωση, σε όποιον χώρο και αν αυτή ασκείται.

Ειδικά στον δικό μας χώρο της εκπαίδευσης, καλούμαστε να ασκήσουμε το λειτούργημά μας με πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στους μαθητές μας.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, θλιβόμαστε που μέσω του διαδικτύου κυκλοφορούν δημοσιεύματα με, ενδεχομένως πραγματικά ή μη, γεγονότα, επωνύμως ή ανωνύμως, που αμαυρώνουν το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Το διαδίκτυο εξυπηρετεί την ελεύθερη έκφραση και αυτό είναι σωστό, θεμιτό και επιθυμητό σε μια δημοκρατία. Όταν όμως οι ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα αντικαθιστούν τις δικαστικές αρχές και αποφαίνονται επί δικαίων και αδίκων, χάνεται το μέτρο και είναι προφανής ο κίνδυνος να διασυρθούν ανεπανόρθωτα άνθρωποι έντιμοι και να κριθούν αυτομάτως ένοχοι διάπραξης ή έστω συγκάλυψης αδικημάτων, στερούμενοι ακόμα και τη δυνατότητα να αμυνθούν και να προστατεύσουν την αξιοπρέπειά τους.

Το αποτέλεσμα είναι να ακυρώνεται το παιδαγωγικό έργο εκατοντάδων εκπαιδευτικών που υπηρετούν ευσυνείδητα στα Αρσάκεια Σχολεία, αλλά και το κύρος, η προσφορά και η ιστορική διαδρομή των Σχολείων μας.

Το δημοκρατικό κράτος δικαίου στηρίζεται σε θεσμούς και νόμους. Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε το έργο μας με ψυχραιμία, αυτοσεβασμό και ευθύνη απέναντι στο λειτούργημά μας και η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να επιτελέσει το δικό της έργο, κρίνοντας οποιαδήποτε καταγγελία, επώνυμη ή ανώνυμη, με στόχο την ανάδειξη της αλήθειας.

Το ΔΣ του ΣΔΝΦΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βόλος: Αρνητής γονιός μήνυσε δάσκαλο γιατί έκανε γρήγορη δοκιμή στην κόρη του

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρωσία: Εκτός νόμου το κίνημα υπέρ της πατριαρχίας «Ανδρικό κράτος»
Το «Ανδρικό κράτος» προπαγανδίζει το εθνικισμό και την πατριαρχία, κηρύσσει πόλεμο κατά των γυναικών και της ανεκτικότητας, ενώ προβαίνει σε...
Ρωσία: Εκτός νόμου το κίνημα υπέρ της πατριαρχίας «Ανδρικό κράτος»
ΙΕΠ: Πρόσκληση για επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Ψυχολόγων ΕΠΑΛ
Πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τo σχολικό έτος 2021-2022, προς μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όλων των...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Ψυχολόγων ΕΠΑΛ
ΙΕΠ: Προσωρινοί πίνακες επιμορφωτών Β' για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό
Προσωρινούς πίνακες κατάταξης Επιμορφωτών Β για την Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό εξέδωσε το ΙΕΠ
ΙΕΠ: Προσωρινοί πίνακες επιμορφωτών Β' για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε Προγράμματα Σπουδών και εκπαιδευτικό υλικό