Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Με δεδομένη την υγειονομική κρίση και τα αλλεπάλληλα lockdowns που έχουν κυριολεκτικά «τσακίσει» τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε κάθε τομέα, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέδειξε - για πολλοστή φορά - την παιδαγωγική και κοινωνική της «ευαισθησία», με μια αδικαιολόγητη ολιγωρία, επιδεικτική αναλγησία και παντελή έλλειψη οργάνωσης στερώντας, όχι μόνο το καθολικό δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση, αλλά ακόμα και τα αναγκαία προς το ζην αγαθά, από τους μαθητές που το έχουν ανάγκη

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αφήνει 185.311 μαθητές και 1.227 σχολικές μονάδες της χώρας χωρίς σχολικά γεύματα, καθώς απέστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μη ολοκληρωμένο φάκελο για την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης για το σχ. έτος 2020-21, σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΜ/108048/Δ1/21-8-20 Υ.Α. (Β’ 3606) και της με αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΜ/117420 /Δ1/8-9-20 Εγκυκλίου, με αποτέλεσμα μαθητές να στερούνται, όχι μόνο εξ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά και του προγράμματος σίτισης, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων υλοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο θεσμός αυτός έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει, κυρίως, στα παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να συμβάλει στην αποφυγή του φαινομένου της σχολικής διαρροής.

Με δεδομένη την υγειονομική κρίση και τα αλλεπάλληλα lockdowns που έχουν κυριολεκτικά «τσακίσει» τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε κάθε τομέα, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέδειξε - για πολλοστή φορά - την παιδαγωγική και κοινωνική της «ευαισθησία», με μια αδικαιολόγητη ολιγωρία, επιδεικτική αναλγησία και παντελή έλλειψη οργάνωσης (όπως αντίστοιχα επέδειξε και με τις μάσκες-αλεξίπτωτα, τα tablets και τα vouchers που ακόμα αποστέλλονται) στερώντας, όχι μόνο το καθολικό δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση, αλλά ακόμα και τα αναγκαία προς το ζην αγαθά, από τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.

Επέδειξε, επίσης, με προκλητική μεροληψία, κυνική αναξιοκρατία και άκρως απροκάλυπτα, μέσω του δελτίου τύπου του πολιτικού γραφείου της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζωής Μακρή, με το οποίο γνωστοποιήθηκε ότι «κατόπιν ενεργειών» της κ. Υφυπουργού, η ΚτΥπ Α.Ε. θα παραδώσει, την προσεχή εβδομάδα, εκπαιδευτικό υλικό (βιβλιοθήκες, γραφεία, γραφεία Η/Υ, πίνακες μαρκαδόρου, θρανία, καθίσματα, παγκάκια, κασετίνες παιδαγωγικού υλικού, παιχνίδια μαθηματικής σκέψης αλλά και παιχνίδια συσχετισμού και εξέλιξης), σε σχολικές μονάδες του Νομού Μαγνησίας, δηλαδή της εκλογικής της περιφέρειας, που το έχουν ανάγκη.

Μάλιστα, στο δελτίο τύπου, επίσης, αναφέρεται, πως ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (!) ότι, η ΚΤΥΠ Α.Ε. θα παραδώσει το υλικό και μάλιστα στη συνέχεια ενημέρωσε τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Μαγνησίας για την εξέλιξη αυτή και ευχαρίστησε, θερμά, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. (!)

Αυτή είναι η ατζέντα για την παιδεία, την αξιοκρατία, την πάταξη των κοινωνικών ανισοτήτων, την κοινωνική μέριμνα και προστασία των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η εφαρμοζόμενη πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, παραπέμπει σε λογικές «Μαυρογιαλούρων», είναι κοινωνικά και πολιτικά απεχθής και εκθέτει άμεσα, τόσο την ίδια όπως και ολόκληρο το Υπουργείο, αλλά και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

eikona1.png

* Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην Δ´ Αθήνας, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου ΜυκόνουΥπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛΜέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛΜέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΔΗ.ΣΥ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Το alfavita.gr ετοίμασε έναν χρήσιμο οδηγό για τις για ψηφιακές εξετάσεις που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα -...
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Πανελλήνιες 2021: Ποιες είναι οι φετινές «κομβικές» αλλαγές
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
Κραυγές αγωνίας για την εξεταστέα ύλη στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
kerameos-vouli
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία
Αναλυτικά η τροπολογία για τη χορήγηση voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ - Ρύθμιση και για το μηχανογραφικό των πανελλαδικών 2022
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία