Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μ. Χρυσοχοΐδη κατηγορεί τους φοιτητές του ΑΠΘ για βία κατά των υπαλλήλων φύλαξης και επανέρχεται στην τοποθέτηση για «βιντεοσκοπικό ακτιβισμό» - «Πολιτικό και επικοινωνιακό στοίχημα η θέσπιση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»

Στα όσα διαδραματίστηκαν στο ΑΠΘ αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τις εικόνες βασανισμού φοιτητή από δυνάμεις των ΜΑΤ να καταγράφονται σε βίντεο και να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», ανέφερε πως οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με τις υπηρεσίες φύλαξης και απέτυχαν, ενώ κατηγόρησε τους φοιτητές ότι άσκησαν βία στους φύλακες.

«Οι καταγγελίες για αστυνομική βία αυτών που "ειρηνικά" έδειραν τους υπαλλήλους της Πρυτανείας βρήκαν απρόσκοπτη αγκαλιά στα έντυπα της αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως η αστυνομία απέδωσε το κτίριο της Πρυτανείας στις πρυτανικές αρχές.

Παρατήρηση alfavita.gr: Σημειώνεται πως οι φοιτητές αρνούνται πως άσκησαν σωματική βία στους φύλακες. Σε κάθε περίπτωση, εις βάρος των συλληφθέντων δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία άσκησης σωματικής βλάβης. Συγκεκριμένα, ορισμένοι εκ των 31 κατηγορούνται για «απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης». Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως συνεχίζεται η κατάληψη της Πρυτανείας.

Κυρίως πολιτικό στοίχημα η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Μιλώντας για τη σύσταση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αναφέρθηκε σε ένα «πολύ δύσκολο εγχείρημα».

Σημείωσε πως «χρειάζεται ψυχραιμία σύστημα συνέπεια και κάθε φορά να σκορπάς με υπομονή φαντάσματα και ιδεοληψίες», ενώ ανέφερε πως είναι ένα στοίχημα κυρίως επικοινωνιακό και πολιτικό παρά επιχειρησιακό.

Δεν υπάρχει έξαρση της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

Απαντώντας στις καταγγελίες για επαναλαμβανόμενα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας (με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ευθεία επίθεση με χημικά σε ρεπόρτερ), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέθεσε πως «δεν υπάρχει το φαινόμενο σε καμία έξαρση».

Μάλιστα, έκανε λόγο πως οι καταγγελίες προέρχονται από αυτούς «που προκαλούν τα γεγονότα και κυκλοφορούν αγανακτισμένα βιντεάκια με λεζάντες αλλά χωρίς αποδείξεις», ενώ επανήλθε στις δηλώσεις περί «βιντεοσκοπικού ακτιβισμού».

Τι δήλωσε για Δημήτη Λιγνάδη, Χρήστο Παππά, συμπόρευση με Νέα Δημοκρατία

Σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εμμονή στην παραίτηση Μενδώνη και για πολιτικό λόγο χαμηλού ήθους, με στόχο την πόλωση και την εκμετάλλευση του ζητήματος.

Παράλληλα, δήλωσε πως σύντομα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, αρκέστηκε να δηλώσει:

«Κάθε πράγμα στον καιρό του. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, θα πάρω τις αποφάσεις μου».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο