Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/dromografos/status/1365375391389614082 at this time, please check again later.
Χημικά σε ρεπόρτερ
ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε ρεπόρτερ και δημοσιογράφους που έφεραν κάμερες και βρίσκονταν σε διακριτή απόσταση από τους διαδηλωτές

Εικόνες που προσβάλουν κάθε έννοια ελευθεροτυπίας και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κάλυψης κινητοποίησης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ και πιστοποιούν βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με σφοδρότητα σε ομάδα δημοσιογράφων, ρεπόρτερ και ανταποκριτών που κάλυπταν την πορεία.

https://twitter.com/dromografos/status/1365375391389614082

Σημειώνεται πως η επίθεση έγινε ενώ η ομάδα ήταν σε διακριτή απόσταση από την πορεία και έφερε σε εμφανές σημείο τον εξοπλισμό (κάμερες, μάσκες κτλ).

Η επίθεση, μάλιστα, ήταν συνεχόμενη και ενώ η (ήδη προφανής) ιδιότητα των ρεπόρτερ έγινε εκ νέου γνωστή στους αστυνομικούς από τους συγκεντρωμένους.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Η ΕΦΕ μαζί με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και την υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας κατά εργαζομένων του Τύπου. Επτά (7) τραυματίες αυτή τη φορά, από απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά συναδέλφων μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

Με την παρούσα επισυνάπτουμε και το σχετικό οπτικό υλικό. Μετά απ’ όλα αυτά, καλούμε την κυβέρνηση να μας ενημερώσει αν οι υποσχέσεις που έχει δώσει για την «ποιότητα του δημοσίου διαλόγου», η υποστήριξή της απέναντι στα θύματα βίας (#metoo) και οι διαβεβαιώσεις της περί Ελευθερίας του Τύπου είναι απλώς κενά λόγια χωρίς καμία συνέπεια. Ποια είναι η «ποιότητα» του δημοσίου διαλόγου όταν οι εργαζόμενοι του τύπου δέχονται συνεχώς επιθέσεις και τρομοκρατούνται από τα ένστολα όργανα του κράτους; Μπορεί και πρέπει να δοθεί εντολή να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα.

Μπορεί και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τους ένστολους που προφανώς βλέπουν τους φωτορεπόρτερ ως «θήραμα» σε ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες έχουν γίνει «συνήθεια». Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα