Θεσσαλονίκη: Πρώτα κλειστά σχολεία, μετά συζήτηση για lockdown
Η εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη είναι ανησυχητική, αλλά όχι τόσο επιβαρυμένη - Να κλείσουν τα σχολεία σε πρώτη φάση ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Μπροστά στην απόφαση για την επιβολή ολικού lockdown σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια, βρίσκεται η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να εξετάσει τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. Ιδιαίτερη όμως θεωρείται η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου η εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού είναι ανησυχητική, αλλά όχι τόσο επιβαρυμένη.

Ο περιφερειάρχη Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε πως «και αυτή τη φορά έχω πάρει θέση. Από την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησα, μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, έχοντας τα στοιχεία από τα σχολεία και την κινητικότητα που δημιουργούν, να κλείσουν σε πρώτη φάση οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν για παράδειγμα ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να μειώσει αυτή την αυξητική τάση που έχουμε στα κρούσματα ενδεχομένως να μην χρειαζόταν λίγο αργότερα να πάμε σε ένα lockdown καθολικό τύπου», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, οι ειδικοί ζητούν υπομονή μία ακόμη εβδομάδα, ώστε να δουν την επιδημιολογική εικόνα και να προχωρήσουν σε πρόταση για νέα πρόσθετα μέτρα στη Θεσσαλονίκη, όπως αυτά που ισχύουν στην Αττική. 

«Πρέπει να παρθούν μέτρα. Θα είναι καλύτερα να είναι πρώιμα», ανέφερε από την πλευρά της η διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος», Γλυκερία Βλαχογιάννη, με τη διευθύντρια ΜΕΘ του Γεννηματάς, Ελένη Αντωνιάδου να συμπληρώνει «αυξήθηκαν οι εισαγωγές». «Παραμένουμε σταθερά τσε υψηλά επίπεδα. Πρέπει να προβληματιστούμε για το τι πρέπει να κάνουμε» τόνισε ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης ΑΠΘ. 

Η επιδημιολογική εικόνα σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια

Η Αχαΐα στην τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 93 νέα κρούσματα κορονοϊού και η Εύβοια 35. Την Τετάρτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε καταγράψει ακόμη περισσότερες μολύνσεις (112) και η Εύβοια 57. Υπενθυμίζεται πως σκληρό lockdown έχει επιβληθεί ήδη στην πόλη της Πάτρας, στην Αχαΐα, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά.

Όσο για το Ρέθυμνο, στην περιφέρεια της Κρήτης εντοπίστηκαν την Τετάρτη 42 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν ακόμη 12. Η Κρήτη εμφανίζει τάσεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορονοϊού, με το Ηράκλειο να καταγράφει και αυτό 24 κρούσματα τόσο χθες όσο και σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 4-12

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

dimitris_tzanakopoulos.jpg
Τζανακόπουλος κατά Κασσελάκη: «Δεν έχει την ικανότητα να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη»
Τζανακόπουλος: Ο πολιτικός λόγος του Κασσελάκη είναι χυδαίος και εξαιρετικά επιθετικός
Τζανακόπουλος κατά Κασσελάκη: «Δεν έχει την ικανότητα να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη»