σχολεία - κορονοϊός - κλείνουν
Ανοιχτό άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο για παράταση του σχολικού έτους ή λιγότερες μέρες το Πάσχα προκειμένου να μειωθούν τα κενά στα σχολεία - «Η κυβέρνηση ήθελε να παραμείνουν ανοικτά αλλά οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν διαφορετικά»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για παράταση του σχολικού έτους ή λιγότερες μέρες το Πάσχα προκειμένου να μειωθούν τα κενά στα σχολεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι θα γίνουν κάποιες προσαρμογές στο πρόγραμμα. Μάλιστα για τα σχολεία σημείωσε ότι η κυβέρνηση ήθελε να παραμείνουν ανοικτά αλλά οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν διαφορετικά.

Σε ό,τι αφορά τις πανελλαδικές, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ότι θα γίνουν με μειωμένη ύλη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε συγκεκριμένα: «Σίγουρα έχω ζητήσει από την υπουργό Παιδείας να γίνουν προσαρμογές στο πρόγραμμα και θα υπάρξουν προτάσεις, προκειμένου να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Όμως ο στόχος μας παραμένει: «Οι πανελλήνιες εξετάσεις να γίνουν κανονικά με μειωμένη ύλη, όπως έγινε και πέρυσι. Και αυτό είναι το σωστό. Οι μαθητές ήδη γνωρίζουν ποια θα είναι αυτή η μειωμένη ύλη. Και να καλύψουμε την ύλη με όσο το δυνατόν πιο καλό τρόπο».

Αναφερόμενος στην τηλεκπαίδευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για μια επιτυχία της δημόσιας διοίκησης. «Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι τα σχολεία είναι κλειστά ως προς τη φυσική παρουσία των παιδιών, η τηλεκπαίδευση όμως στο σύνολό της - και αυτό οφείλεται και στους μαθητές, αλλά και στους καθηγητές- είναι μία μεγάλη επιτυχία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Θέλω να θυμίσω ότι άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν καθολική τηλεκπαίδευση σε όλους τους μαθητές», επισήμανε.

Επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση οι μαθητές

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επέστρεψαν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσηςκαθώς τίθενται σε ισχύ το αυστηρό lockdown στην Αττική.

Ειδικότερα, τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί, 8:30-14:10 για τα γυμνάσια και 8:00 – 13:40 για τα λύκειαΝηπιαγωγεία και δημοτικά θα πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες: 14:10 – 16:20 τα νηπιαγωγεία και 14:10 – 17:20 τα δημοτικά.

Έγινε κάθε προσπάθεια για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Την ίδια ώρα η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Μαρία Τσολιά, δήλωσε ότι έγινε κάθε προσπάθεια για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Η κ. Τσολιά δήλωσε συγκεκριμένα πως «κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το κλείσιμο των σχολείων. Κάναμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία», προσθέτοντας: «ξέρουμε πόσο σοβαρές είναι οι συνέπειες για παιδιά και οικογένειες, όμως η επιδημιολογία επιβάλλει αυτό το μέτρο, γιατί έχουμε μεγάλη αύξηση των περιστατικών και των νοσηλειών, ενώ αναμένεται αύξηση των κλινών ΜΕΘ Covid».

«Ότι συμβαίνει στην κοινότητα, αντανακλά και στα σχολεία. Στα σχολεία συνήθως η μόλυνση έρχεται απέξω. Δεν κλείνουν τα σχολεία γιατί έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία, αλλά γιατί επιβάλλεται γενικός περιορισμός για να μειωθούν οι δραστηριότητες» πρόσθεσε η καθηγήτρια συμπληρώνοντας πως οι γονείς με τις άδειες ειδικού σκοπού θα μπορέσουν να παραμείνουν στο σπίτι και να εργαστούν με τηλεργασία, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις του πληθυσμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_1.jpg
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες
Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες