καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Οι γονείς των μαθητών ζητούν να επανεξεταστεί η επαναλειτουργία των εσπερινών ΕΠΑΛ

Τον προβληματισμό τους για την επαναλειτουργία των εσπερινών λυκείων εκφράζουν οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης σε επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας

Οι μαθητές των εσπερινών ΕΠΑΛ είναι στην πλειοψηφία τους ενήλικοι άνω των 40 ετών, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους.

«Στην συντριπτική πλειοψηφία παντρεμένοι με μικρά ή μεγάλα παιδιά ή ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες. Εργάζονται και οι δύο γονείς με εξαντλητικά ωράρια εργασίας. Δεν μπορούν να αποφύγουν την συναναστροφή με πολύ κόσμο» επισημαίνουν οι γονείς.

«Ως Υπουργείο έχετε εξαιρέσει από τη δια ζώσης διδασκαλία τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα ΙΕΚ, όπως και τα Πανεπιστήμια. Παραμένουν δηλαδή κλειστά και σωστά γίνετε για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19» προσθέτουν.

Τέλος, ζητούν να επανεξεταστεί το ζήτημα.

Η επιστολή των γονέων

Αναλυτικά, η επιστολή:

Επαναλειτουργία Σχολικών Μονάδων

Προβληματισμός επικρατεί στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, όπως και στις υπόλοιπες Μαθητικές Κοινότητες των Εσπερινών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ. – Γενικά Λύκεια) της Χώρας μας. Πιστεύουμε ότι δεν δόθηκε η δέουσα σημασία κατά την επαναλειτουργία, όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες στις οποίες ανήκουν οι Μαθητές των συγκεκριμένων Σχολείων, διότι υπάρχει έντονη επαγγελματική και  εργασιακή κινητικότητα.

Οι Μαθητές και οι Μαθήτριες των Εσπερινών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ. – Γενικά Λύκεια) της Χώρας, είναι στην πλειοψηφία ενήλικοι άνω των 40 ετών. Στην συντριπτική πλειοψηφία παντρεμένοι με μικρά ή μεγάλα παιδιά ή ανήκουν σε μονογονεϊκές οικογένειες. Εργάζονται και οι δύο γονείς με εξαντλητικά ωράρια εργασίας. Δεν μπορούν να αποφύγουν την συναναστροφή με πολύ κόσμο στους χώρους εργασίας τους και κινδυνεύουν να χάσουν βασικό μέρος του μισθού τους ή ακόμα χειρότερα και τη δουλειά τους την ίδια σε περίπτωση που θα προσβληθούν από τον COVID-19 στο Σχολείο.

Συνήθως μένουν με τους ηλικιωμένους Γονείς τους με πιθανά υποκείμενα νοσήματα. Πολλοί από τους Μαθητές των Εσπερινών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ. – Γενικά Λύκεια), έχουν και οι ίδιοι υποκείμενα νοσήματα.

Ως Υπουργείο έχετε εξαιρέσει από τη δια ζώσης διδασκαλία τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα ΙΕΚ, όπως και τα Πανεπιστήμια. Παραμένουν δηλαδή κλειστά και σωστά γίνετε για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19.

Ευελπιστούμε στο να δείτε εκ νέου το θέμα και να πράξετε αναλόγως.

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Βασίλειος Δημούσης

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

vasilis-dimousis-proedros.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

gallia
Γαλλία: Νέα απεργιακή κινητοποίηση για το συνταξιοδοτικό- Ανυποχώρητη η κυβέρνηση
Ανεβαίνουν οι τόνοι και πάλι για το συνταξιοδοτικό- Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στον τομέα των μεταφορών και της...
Γαλλία: Νέα απεργιακή κινητοποίηση για το συνταξιοδοτικό- Ανυποχώρητη η κυβέρνηση