Εκπαιδευτικοί: Κινητοποίηση το Σάββατο για την απαγόρευση συναθροίσεων
Εκπαιδευτικοί για την απαγόρευση συναθροίσεων: Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στην πλατεία Αριστοτέλους - Συναυλία αλληλεγγύης για την κάλυψη δικαστικών εξόδων και προστίμων διαδηλωτών

Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης το  Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 12:00 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να σταματήσουν οι απαγορεύσεις, οι διώξεις, τα πρόστιμα και η ποινικοποίηση των αγώνων και διαμαρτύρονται για την απαγόρευση των συναθροίσεων, κάνοντας λόγο για «χουντική έμπνευση».

Επιπλέον, ενημερώνουν ότι για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων και των προστίμων των διωκόμενων διαδηλωτών/ διαδηλωτριών πραγματοποιείται το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 9.00 μ.μ. διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αξιοποιεί την πανδημία για την ψήφιση και την προώθηση εκατοντάδων αντιλαϊκών, αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων και μέτρων. Ταυτόχρονά εκμεταλλεύεται την πανδημία για να ανακόψει τις μαζικές κινητοποιήσεις που προκαλεί το μπαράζ αντιδραστικών μέτρων με χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις, αυταρχισμού και καταστολής, ενώ προσβλέπει και στην επέκταση μόνιμης κατάστασης απαγορεύσεων, ελέγχων και επιτήρησης. Επιδιώκει την επιβολή σιωπής νεκροταφείου και τρομοκρατίας προς κάθε φωνή και μαζική δράση που αποκαλύπτει τις ευθύνες της και μάχεται για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Κορύφωση της τρομοκρατικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση δια του υπουργείου προστασίας και προσωπικά του ίδιου του ανεκδιήγητου υπουργού, κου Χρυσοχοϊδη ήταν η απαγόρευση της Πορείας και των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα, η απόπειρα απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη, καθώς και οι απαγορεύσεις στις 6 Δεκέμβρη όπου το μέγεθος της τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε από τις κρατικές δυνάμεις ξεπέρασε κάθε όριο. Η τρομοκρατία δεν πέρασε, παρά τις αστυνομικές επιθέσεις, τη βία και την άγρια καταστολή, με την αποφασιστική στάση αγωνιστών και του κινήματος  γιατί συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε όλη τη χώρα.

Η κυβερνητική τρομοκρατία συνεχίστηκε με το όργιο καταστολής της αστυνομίας στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στις 21/1 και τις βίαιες συλλήψεις τριών φοιτητών. Με τη νέα απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων πάνω από 100 άτομα για τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις στις 28/1 ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη.  Για μια ακόμη φορά οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι ΕΛΜΕ, οι Σύλλογοι ΠΕ και οι άλλες στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις έσπασαν στην πράξη την αστυνομοκρατία και την καταστολή με τις μαζικές πορείες που πραγματοποίησαν.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το δόγμα «νόμος και τάξη», τα ΜΑΤ, τις εξοντωτικές ποινές και τα πρόστιμα, τις συλλήψεις, τις απαγορεύσεις των συλλαλητηρίων, αναβαθμίζει την κρατική καταστολή. Επιδιώκει  με αυτό τον τρόπο να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία και έτσι να προωθήσει τη βάρβαρη πολιτική της ανενόχλητη. Ιδιαίτερα στην εκπαίδευση θέλει να δημιουργήσει κλίμα υποταγής και αποδοχής των αντιδραστικών νομοσχεδίων που φέρνει το ένα μετά το άλλο (Επαγγελματική Εκπαίδευση, εισαγωγή στα ΑΕΙ, αξιολόγηση, αστυνομία στα ΑΕΙ, αύξηση ωραρίου νηπιαγωγών, κ.ά.).

Σημαντική πλευρά αυτής της επίθεσης είναι η άσκηση δικαστικών διώξεων και η επιβολή εξοντωτικών προστίμων, που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, δήθεν για υγειονομικούς λόγους, αλλά στην ουσία ως πολιτική τιμωρία. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση στις 17 Νοέμβρη, στις 6 Δεκέμβρη, στις 21 και 28 Γενάτη έκανε πρόβα εφαρμογής του νόμου περιορισμού του δικαιώματος της διαδήλωσης που ψήφισε εν μέσω πανδημίας και επιδιώκεται να έχει γενική ισχύ.  Εκατοντάδες είναι οι διώξεις, προσαγωγές και συλλήψεις, αλλά και τα πρόστιμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε 142 διώξεις στις 17 Νοέμβρη (92 πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη και 6 συλλήψεις, 23 συλλήψεις και πρόστιμα στα Γιάννενα). 374 ήταν οι προσαγωγές και τα πρόστιμα στις κινητοποιήσεις στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στις 21/1 προχώρησαν σε αναίτιες συλλήψεις τριών φοιτητών με πρωτοφανή βίαιο τρόπο στη Θεσααλονίκη.

Απαιτείται άμεση κινητοποίηση και ξεσηκωμός παντού. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην κοροϊδία και το αίσχος περί δήθεν «υγειονομικών» μέτρων – πρόκειται ανοιχτά για χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις! Δεν δικαιούνται να ομιλούν για προστασία της δημόσιας υγείας αυτοί που εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού με τη διαχείριση της πανδημίας. Δεν θα περάσει το αστυνομικό κράτος, που στήνει η κυβέρνηση της ΝΔ για να φιμώσει και να εξοντώσει όποιον αντιδρά στην  πολιτική τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μας να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και να μην τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο κράτος του χωροφύλακα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν το Σάββατο 6/2, στις 12.00 μ. στη συγκέντρωση που οργανώνουν σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για την υπεράσπιση σε διωκόμενους για την ελευθερία σε διαδηλώσεις» που έχει συγκροτηθεί.

Να σταματήσουν οι διώξεις, να αποσυρθούν οι κατηγορίες, να διαγραφούν τα πρόστιμα.

Κάτω τα χέρια απ’ τις ελευθερίες μας! Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις!

Κάτω τα χέρια από το Άσυλο, τις Συγκεντρώσεις, την Απεργία και τις Διαδηλώσεις!

Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων και των προστίμων των διωκόμενων διαδηλωτών/ διαδηλωτριών πραγματοποιείται το Σάββατο 6/2, στις 9.00 μ.μ. διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης


Για την συναυλία του Σαββάτου 6/2 το link. Θα γίνει σε αυτό το event.

https://www.facebook.com/events/160877725602549

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ,ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2 στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
"...άνοιξαν τα λύκεια με τη διεξαγωγή των self tests, μεταφέροντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς"...
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Η φετινή αύξηση των παραιτήσεων εκπαιδευτικών απογειώνει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία - Σταγόνα στον ωκεανό οι μόνιμοι διορισμοί
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
«Για περίπου 5 ώρες δεν φάνηκε καμία βοήθεια» σημειώνει κάτοικος της Γαύδου για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης -...
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»