Ένταση, με ρίψη μολότοφ και κυνηγητό στα στενά γύρω από την Καμάρα και τη Ρότοντα, σημειώθηκε αμέσως το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ομάδα ατόμων και ΜΑΤ «συγκρούστηκαν» πέριξ του ΑΠΘ και της πλατείας Αγίου Γεωργίου, στη Ροτόντα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί προχώρησαν μέχρι στιγμής σε τέσσερις προσαγωγές.
Νωρίτερα, μαζική ήταν η συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο στο άγαλμα Βενιζέλου.
Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά 16 φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως, «ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία όπως και πειθαρχικό δίκαιο» αναφέρουν οι ίδιοι, κρατώντας πανό και πλακάτ φωνάζοντας πως «αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει!».

Μεταξύ άλλων, τα αιτήματά τους είναι τα εξής:
– Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών
– Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες
– Σπάμε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης
– Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο, οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες
– Όχι στην θέσπιση βάσης εισαγωγής
– Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους

Περίπου στις 12.30 οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom