Πανελλήνιες 2021: Να κριθούν ισότιμα όλοι οι μαθητές
Οι υποψήφιοι τελικά θα κριθούν και θα αξιολογηθούν ΜΟΝΟ με βάση τον προσωπικό τους αγώνα. Δεν πρέπει να γίνει κανένας διαχωρισμός ή εύνοια με βάση την πρόσκαιρη διαφοροποίηση λειτουργίας των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές - Γράφει η Πόπη Παπαδοπούλου , εκπαιδευτικός

Οι ιδιάζουσες κατ' ευφημισμόν συνθήκες κάτω από τις οποίες οι φετινοί τελειόφοιτοι καλούνται να δώσουν τον αγώνα τους, είναι γνωστές σε όλους.

Γονείς και εκπαιδευτικοί προσπαθούμε εναγωνίως να σταθούμε δίπλα τους αρωγοί και εμψυχωτές.

Τα παιδιά αυτά ξέρουμε καλά πως ως μαθητές ακόμη της Β' Λυκείου βίωσαν τις συνέπειες της πανδημίας, με αντίκτυπο στην ασφαλή και άρτια γνωστικά ένταξή τους στη Γ' Λυκείου.

Τα προβλήματα φυσικά είχαν και έχουν συνέχεια. Κόντρα στις αντιξοότητες και επιδεικνύοντας το σθένος και την ωριμότητά τους, τα παιδιά αυτά συνεχίζουν τον αγώνα τους, ενώ εμείς, μεταξύ άλλων, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε το ότι ΔΕΝ θα κλονίζονται από πρόωρες και μεροληπτικές διακηρύξεις που δυστυχώς φτάνουν στα αυτιά τους.

Ως εκπαιδευτικός αλλά και μητέρα υποψήφιου, αισθάνθηκα την ανάγκη να σπάσω τη σιωπή μου απόψε, όταν διάβασα τον ισχυρισμό πως οι φετινοί υποψήφιοι ίσως χαρακτηριστούν και αντιμετωπιστούν ως υποψήφιοι δύο κατηγοριών, με αφορμή τη διαφορετική λειτουργία των σχολείων ανά την Ελλάδα.

Αλλοίμονο! Βρισκόμαστε μόλις στην τρίτη ημέρα με ανοιχτά σχολεία. Το μέλλον της δια ζώσης εκπαίδευσης διαγράφεται κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένο. Οι συνθήκες κατά την επιστροφή μας στα σχολεία παραμένουν προβληματικές.

Πότε θα δείξουμε τον πρέποντα σεβασμό σε αυτά τα παιδιά; Φτάσαμε έτσι απερίσκεπτα να τα διαχωρίζουμε ήδη σε δύο κατηγορίες; Αυτό ΔΕΝ πρέπει να συμβεί.

Οι υποψήφιοι τελικά θα κριθούν και θα αξιολογηθούν ΜΟΝΟ με βάση τον προσωπικό τους αγώνα. Αυτόν τον αγώνα που έκαναν τόσον καιρό με ένα κινητό τηλέφωνο ως εξοπλισμό. Ατελείωτες ώρες μελέτης με αυταπάρνηση και θυσίες. Πιστή τήρηση των μέτρων της πολιτείας, σε βάρος της προσωπικής τους, αναγκαίας  αναψυχής.

Καιρός λοιπόν να δείξουμε κι εμείς την ανάλογη υπευθυνότητα.

Κανένας διαχωρισμός ή εύνοια με βάση την πρόσκαιρη διαφοροποίηση λειτουργίας των σχολείων, που μόνο αξιολογήσιμη δεν είναι! 

Κοινός γνώμονας στην τελική ευθεία προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Όχι άλλη εναπόθεση άγχους και πίεσης στα παιδιά μας.

Καμία μεροληψία από τους ιθύνοντες προς μερίδα μαθητών.

Τα παιδιά  που, λίγο πριν την ενηλικίωσή τους, με αυταπάρνηση αφοσιώθηκαν ολόψυχα στο δύσκολο αγώνα τους, σεβόμενοι παράλληλα τις πολιτειακές εντολές, ΔΕΝ πρέπει επ' ουδενί να νιώσουν πως  τελικά σε αυτή τη ζωή, η μεροληψία μπορεί και να  υπερτερεί της ισοτιμίας. Δεν πρέπει να νιώσουν πως τα δύο μέτρα και δύο σταθμά υπερτερούν της αντικειμενικά ίσης μεταχείρησης προς όλους τους αυριανούς υπεύθυνους πολίτες.

Μόνο σεβασμός και αναγνώριση τους πρέπει!

Είναι σε θέση οι αρμόδιοι φορείς να κοιτάξουν κατάματα τους υποψήφιους μαχητές και να σταθούν άξιοι της εμπιστοσύνης τους; Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αφήσουν πλέον απρόσκοπτο το δρόμο των παιδιών προς την ολοκλήρωση του ήδη δύσκολου αγώνα τους;

Υποψήφιοι, γονείς και εκπαιδευτικοί σύσσωμοι το  ευχόμαστε ολόψυχα!

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που απαρέγκλιτα μοχθούν για το μέλλον τους!!

Παπαδοπούλου Πόπη, εκπαιδευτικός ΠΕ06,ΓΕΛ Τριανδρίας, Θεσσαλονίκη 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Ποινική δίωξη σε αιρετό ΕΛΜΕ: «Ο εκλεκτός του Υπουργείου Παιδείας θέλει να επιβάλει τη σιωπή αξιοποιώντας κάθε τρόπο»
Ποινική δίωξη σε αιρετό: «Απειλές και μηνύσεις από εκλεκτό του ΥΠΑΙΘ»
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2021: Ορισμός Επιτροπών Εξέτασης και Διαδικασία εξέτασης για για υποψηφίους  με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές...
Πανελλήνιες 2021: Ο τρόπος διεξαγωγής για υποψηφίους με αναπηρίες - ΦΕΚ