Νίκος Σύψας
«Όλες οι λύσει στο τραπέζι, συρροή κρουσμάτων στα σχολεία» - Τι δήλωσε για τη λειτουργία των Γυμνασίων στις «κόκκινες» περιοχές και την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00

Τακτική «ακορντεόν» και στα σχολεία προαναγγέλλει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, παραδέχθηκε πως οι αντιφάσεις στα μέτρα που ανακοινώνονται για τα σχολεία έχουν κουράσει την κοινή γνώμη, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού είναι απρόβλεπτη. Ως εκ τούτου, η εισήγηση της επιτροπής την προηγούμενη Παρασκευή, μετά από διεξοδική συζήτηση, ήταν το άνοιγμα μόνο των Γυμνασίων στις «κόκκινες» περιοχές, ωστόσο η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, όπως αναφέρεται ρητά στην εισήγηση.

Ο καθηγητής τόνισε πως παρατηρείται συρροή κρουσμάτων στα σχολεία, τα οποία δεν είναι άνοσα έναντι της πανδημίας. Παράλληλα, πρέπει να μελετηθεί η διασπορά του βρετανικού στελέχους του ιού, που σύμφωνα με τις ενδείξεις μολύνει περισσότερο τα παιδιά. Η κατάσταση, πάντως, στα σχολεία σύμφωνα με τον καθηγητή αντανακλά την πορεία της επιδημίας στην κοινότητα, καθώς οι σχολικές μονάδες δεν λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 στην Αττική;

«Όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι», δήλωσε ο καθηγητής σύμφωνα με το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης από τις 18:00 στην Αττική, καθώς η πρωτεύουσα παρουσιάζει «καταστροφικά δεδομένα», ειδικά στον κεντρικό τομέα όπου σημειώνεται εκθετική αύξηση κρουσμάτων.

Ωστόσο, σημείωσε πως συγκοινωνιολόγοι διαφωνούν με τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μόνο το lockdown «τύπου Μαρτίου» δούλεψε

«Προτεραιότητα μας είναι η δημόσια υγεία... η οικονομία ξαναφτιάχνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Σύψας σχετικά με τις αποφάσεις των ειδικών.

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε ότι το μόνο μέτρο που λειτούργησε αποτελεσματικά για την ανάσχεση της πανδημίας ήταν η επιβολή αυστηρού lockdown, όπως τον Μάρτιο του 2020. Όλα τα άλλα μέτρα, εξήγησε, «απάλυναν» την κατάσταση αλλά δε σταμάτησαν την πανδημία. Παραδέχθηκε, δε, πως μια τέτοια λύση θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία.

Τέλος τόνισε πως η επιτροπή λαμβάνει υπόψιν της την κοινωνία και την οικονομία και κατέληξε πως η στρατηγική «ακορντεόν» θα μείνει και για τους επόμενους μήνες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φιλολογοι εκδηλωση
«Η διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στο Λύκειο»: Εκδήλωση από την Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9
«Η διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στο Λύκειο»: Εκδήλωση από την Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου