Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας
Διάγγελμα του Πρωθυπουργού - Με χορήγηση ειδικής άδειας οι μετακινήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έκτακτο διάγγελμά του ανακοίνωσε πως ήδη έχει δοθεί εντολή στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας (23/3) να ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί «το τελευταίο βήμα μιας δημοκρατικά οργανωμένης πολιτείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «ο χρόνος μετριέται σε ώρες» και από την πολιτεία απαιτούνται τολμηρές πρωτοβουλίες.

«Το κράτος παρεμβαίνει όταν η άσκηση ελευθερίας καταπατά το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως για το μέτρο της απαγόρευσης έχουν λάβει ενημέρωση τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι αρχηγοί κομμάτων

Από την απαγόρευση εξαιρούνται μόνο όσοι κινούνται από και προς την εργασία τους, επισκέπτονται υγειονομικές υπηρεσίες ή φαρμακείο, ή παρέχουν βοήθεια σε πρόσωπο που χρειάζονται φροντίδα.

Εξαιρείται επίσης η ατομική άσκηση ή η άσκηση ανά δύο, καθώς και οι πολίτες που έχουν κατοικίδιο ζώο.

Θα επιτραπεί, επίσης, η εφάπαξ μετακίνηση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Όλοι οι πολίτες οφείλουν να φέρουν ταυτότητα και ανάλογα με την περίσταση άδεια εργοδότη,ή προσωπική υπεύθυνη δήλωση. Για τις υπόλοιπες μετακινήσεις, θα γίνονται δηλώσεις είτε διαδικτυακά, είτε με χειρόγραφη δήλωση, είτε με αποστολή SMS.

Από τα περιοριστικά μέτρα εξαιρούνται οι υγειονομικοί υπάλληλοι και οι γιατροί, οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, οι κρατικοί λειτουργεί καθώς και τα στελέχη της ΕΥΔ.

Το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης θα ανέρχεται στα 150 ευρώ.

 

«Κάθε άνθρωπος χάνει τη ζωή του στην Ιταλία κάθε 2 λεπτά» προσέθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να διαλέξουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει»  όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους», ανέφερε προς το τέλος του μηνύματός του.

σχετικά άρθρα

«Κυρία υπουργέ επιλέξατε τα μπαζώματα του ΣΥΡΙΖΑ για να οικοδομήσετε μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία»
«Κυρία υπουργέ επιλέξατε τα μπαζώματα του ΣΥΡΙΖΑ για να οικοδομήσετε μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία»
Ομιλία Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής – Συζήτηση ΝΣ Παιδείας «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες...
«Κυρία υπουργέ επιλέξατε τα μπαζώματα του ΣΥΡΙΖΑ για να οικοδομήσετε μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία»