Συνάντηση εκπροσώπων του ΚΚΕ με τον Αθ. Δημόπουλο - Τι συζητήθηκε
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο και εξέφρασε τη διαφωνία του με το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ, και Ιουλία Χρονοπούλου, γραμματέως της Τομεακής Επιτροπής ΑΕΙ και Έρευνας της ΚΟΑ, συναντήθηκε σήμερα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τέθηκε το ζήτημα των πρόσφατων εξελίξεων στα πανεπιστήμια, «με αιχμή το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το οποίο το ΚΚΕ έχει εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του, καθώς διαμορφώνει παραπέρα φραγμούς στη μόρφωση της νεολαίας και εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ. Απ' αυτή τη σκοπιά και με δεδομένες τις θέσεις του κόμματος για τα πανεπιστήμια, στιγματίστηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να στοχοποιήσει μια σειρά πρυτάνεις και πανεπιστημιακούς που έχουν ενστάσεις και προβληματισμούς γύρω από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης», σύμφωνα πάντα με τη σχετική ενημέρωση.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «έθεσε ως βασικό ζητούμενο να οργανωθεί συλλογικά η συζήτηση και η εναντίωση στο νομοσχέδιο και στις ρυθμίσεις του από τους φοιτητικούς συλλόγους και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας» και σημείωσε ότι «στο βαθμό που αυτές οι αντιδραστικές ρυθμίσεις γίνουν νόμος του κράτους, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, ώστε με συλλογικές διαδικασίες, αυτές να μείνουν στα χαρτιά».

Τέθηκε, επίσης, «το πολύ σοβαρό ζήτημα της αναγκαιότητας να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν επιτέλους τα πανεπιστήμια για τους φοιτητές και να επανέλθουν στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Από την πλευρά του ο κ. Δημόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση, «συμφώνησε με την ανάγκη να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση για το σταδιακό άνοιγμα των δια ζώσης εκπαιδευτικών διαδικασιών. Άλλωστε, όπως τόνισε, και από την πλευρά του ΕΚΠΑ έχουν τεθεί με επιστημονικά επιχειρήματα τα αιτήματα για τη λειτουργία διά ζώσης εκπαιδευτικών λειτουργιών, που αφορούν τα εργαστηριακά μαθήματα, τις κλινικές, τις εκπαιδευτικές εκδρομές, κ.ά.».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή