ΚΚΕ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο και εξέφρασε τη διαφωνία του με το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ, και Ιουλία Χρονοπούλου, γραμματέως της Τομεακής Επιτροπής ΑΕΙ και Έρευνας της ΚΟΑ, συναντήθηκε σήμερα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τέθηκε το ζήτημα των πρόσφατων εξελίξεων στα πανεπιστήμια, «με αιχμή το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το οποίο το ΚΚΕ έχει εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του, καθώς διαμορφώνει παραπέρα φραγμούς στη μόρφωση της νεολαίας και εντείνει την καταστολή στα ΑΕΙ. Απ' αυτή τη σκοπιά και με δεδομένες τις θέσεις του κόμματος για τα πανεπιστήμια, στιγματίστηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να στοχοποιήσει μια σειρά πρυτάνεις και πανεπιστημιακούς που έχουν ενστάσεις και προβληματισμούς γύρω από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης», σύμφωνα πάντα με τη σχετική ενημέρωση.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «έθεσε ως βασικό ζητούμενο να οργανωθεί συλλογικά η συζήτηση και η εναντίωση στο νομοσχέδιο και στις ρυθμίσεις του από τους φοιτητικούς συλλόγους και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας» και σημείωσε ότι «στο βαθμό που αυτές οι αντιδραστικές ρυθμίσεις γίνουν νόμος του κράτους, το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, ώστε με συλλογικές διαδικασίες, αυτές να μείνουν στα χαρτιά».

Τέθηκε, επίσης, «το πολύ σοβαρό ζήτημα της αναγκαιότητας να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν επιτέλους τα πανεπιστήμια για τους φοιτητές και να επανέλθουν στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Από την πλευρά του ο κ. Δημόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση, «συμφώνησε με την ανάγκη να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση για το σταδιακό άνοιγμα των δια ζώσης εκπαιδευτικών διαδικασιών. Άλλωστε, όπως τόνισε, και από την πλευρά του ΕΚΠΑ έχουν τεθεί με επιστημονικά επιχειρήματα τα αιτήματα για τη λειτουργία διά ζώσης εκπαιδευτικών λειτουργιών, που αφορούν τα εργαστηριακά μαθήματα, τις κλινικές, τις εκπαιδευτικές εκδρομές, κ.ά.».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές
Διαγωνισμός Pisa – Τράπεζα Θεμάτων – Αποτελέσματα Εξετάσεων: Μοχλοί ανατροπών στην εκπαίδευση
Ο ΟΟΣΑ έχει έτοιμη τη «θεραπευτική αγωγή»: Να αυξήσουμε τις ώρες των εκπαιδευτικών, να αυξήσουμε τα όρια συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, να...
Διαγωνισμός Pisa – Τράπεζα Θεμάτων – Αποτελέσματα Εξετάσεων: Μοχλοί ανατροπών στην εκπαίδευση