Διδάσκοντες Πανεπιστήμιου Οξφόρδης: Δεν έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία
Την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαψεύδουν οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου

Την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαψεύδουν οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου, ανάμεσα στους οποίους είναι και διδάσκοντες, ενώ χαρακτηρίζουν «ανησυχητική» την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης διευκρινίζουν ότι η φύλαξη των χώρων του πανεπιστημίου γίνεται από υπαλλήλους του πανεπιστημίου.

Τέλος, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες και Ελληνίδες συναδέλφους τους αλλά και στους φοιτητές που αντιτίθενται στην ίδρυση του ειδικού σώματος από την κυβέρνηση «χωρίς να έχει πλήρως ερευνήσει εναλλακτικές λύσεις είναι ανησυχητική και δεν είναι σύμφωνη με την καλή πρακτική».

Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων

Αναλυτικά, η απόφαση του Σωματείου εργαζομένων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης:

Το Σωματείο της Οξφόρδης επισημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομία, και ότι η φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου λαμβάνει χώρα από υπαλλήλους του Πανεπιστημίου.

Το Σωματείο της Οξφόρδης θεωρεί ότι η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ιδρύσει ειδικό αστυνομικό σώμα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς εκτεταμένη διαβούλευση και χωρίς να έχει πλήρως ερευνήσει εναλλακτικές λύσεις είναι ανησυχητική και δεν είναι σύμφωνη με την καλή πρακτική.

Το Σωματείο της Οξφόρδης εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Έλληνες και τις Ελληνίδες συναδέλφους/ισσες, φοιτητές/τριες, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται στην ίδρυση ειδικής πανεπιστημιακής αστυνομίας, μια κίνηση που δεν φαίνεται ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, όπως η χρόνια υποχρηματοδότηση (συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων για φύλαξη) και οι περικοπές προσωπικού.

Το Σωματείο της Οξφόρδης αποφάσισε να εκδώσει και να δημοσιεύσει αυτή τη δήλωση, μεταξύ άλλων και σε σχετικά μέσα ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας τα μέσα που βρίσκονται στη διάθεση του Σωματείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πληρωμή μέσω IRIS
IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων - Τι αλλάζει
Από 15 Ιανουαρίου 2026 οι καθημερινές συναλλαγές γίνονται πιο ευέλικτες, με νέο ημερήσιο όριο 1.000 ευρώ και μηνιαίο πλαφόν 5.000 ευρώ για ιδιώτες
IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων - Τι αλλάζει
επσταιν
Η σοκαριστική φωτογραφία του Έπσταϊν με ένα νήπιο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
Νέα στοιχεία από τα αρχεία του μεγιστάνα φέρνουν στο φως την έκταση των εγκλημάτων του και προκαλούν διεθνή ανησυχία
Η σοκαριστική φωτογραφία του Έπσταϊν με ένα νήπιο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
επιστροφή ενοικίου
Στεγαστικό αδιέξοδο για εκπαιδευτικούς: Η κυβέρνηση ανακοινώνει «επιστροφή δύο ενοικίων»
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι η εξαγγελία αφήνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς εκτός και δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα
Στεγαστικό αδιέξοδο για εκπαιδευτικούς: Η κυβέρνηση ανακοινώνει «επιστροφή δύο ενοικίων»