tsanta
Αναλυτική ενημέρωση για μόνιμους διορισμούς, προσλήψεις αναπληρωτών και τριμηνίτες πραγματοποιεί ο ΠΑΣΑΔ

Νέα αναλυτική ενημέρωση για τους τριμηνίτες, μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών πραγματοποιεί ο ΠΑΣΑΔ.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:

Συνάδελφοι, το χρονικό διάστημα που διανύουμε θ' αφήσει βαριά τη σκιά του στο σύνολο της Εκπαίδευσης, απ' την Τριτοβάθμια μέχρι και την Πρωτοβάθμια, με τις αποφάσεις του Υπουργείου που ανέτρεψαν, ανατρέπουν και θ' ανατρέψουν, όσα μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένα.

Στις Ομοσπονδίες, κυρίως, πέφτει το βάρος της απόφασης για τον τρόπο αντίδρασης στην επίθεση που δέχονται πρώτα αυτή καθαυτή η λειτουργία της Εκπαίδευσης, της οποίας δομικά χαρακτηριστικά, όπως το ωράριο, αλλάζουν με αιτιολόγηση τα..."τηλεφωνήματα γονέων στο Υπουργείο" και κατόπιν τα συνδικαλιστικά μας όργανα, με τον έμμεσο αποκλεισμό τους από θεσμούς (ΚΥΣΠΕ- ΠΥΣΠΕ) αποσκοπώντας στη μετατροπή του εκπαιδευτικού σε πειθήνιο υπαλληλικό όργανο χωρίς άποψη, χωρίς λόγο και συμμετοχή σε όσα τον αφορούν.

Τρίμηνα

Είχαμε προειδοποιήσει και με επιστολή μας στην ΕΜΥ της Βουλής κατά τη διαδικασία θεσμοθέτησης της πρώτης...Ειδικής Πρόσκλησης επί Γαβρόγλου, πως αυτή προορίζονταν ν' αποτύχει και πως στο μόνο που θα μπορούσε να οδηγήσει θα ήταν οι...ειδικότερες προσκλήσεις!

Δεν πέσαμε έξω φυσικά κι έτσι σήμερα μετράμε δυο...ειδικότερες προσκλήσεις, τα (κακώς ονομαζόμενα) Τρίμηνα και τις...Τοπικές Ειδικές προσκλήσεις των Προϊσταμένων.
Βασιζόμενοι στο σκεπτικό με το οποίο έγιναν τα παραπάνω, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ πως αν δεν αντιμετωπίσουμε, Ομοσπονδίες, σύλλογοι και αναπληρωτές, το πρόβλημα στη βάση της απόσυρσης των ειδικών προσκλήσεων, τότε υπάρχει κίνδυνος από του χρόνου οι "κατ' ελάχιστον τρίμηνες συμβάσεις", που θ' ανανεώνονται μ' ευθύνη του Προϊσταμένου, να είναι το κύριο μοντέλο πρόσληψης των αναπληρωτών μετά την Α' φάση!

Προφανώς τοποθετούμαστε εναντίον στην απόλυσή των συναδέλφων αναπληρωτών που προϊστάμενοι τους διώχνουν στο ελάχιστο της σύμβασής τους αλλά κατά την άποψή μας το σημαντικό και αιτούμενο από εμάς πλέον, είναι να μην υπάρχει αυτή η σύμβαση του χρόνου, η οποία, ας μην ξεχνάμε, αιτιολογήθηκε ως "σύμβαση covid".

Διορισμοί

ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ πως το ΑΣΕΠ θα έχει ολοκληρώσει την 1ΓΕ το αργότερο τον Φλεβάρη. Για το ότι θα βγουν όμως οι τελικοί πίνακες τον Μάρτη, όπως ανακοινώθηκε από την Υφυπουργό, δεν είμαστε σίγουροι, καθώς δε νομίζουμε πως το Υπουργείο έχει μελετήσει ποιες επιπτώσεις θα έχει το ν' ανακοινωθούν οι πίνακες Μάρτη αλλά οι διορισμοί να γίνουν Ιούνιο.

Έτσι, αναπόφευκτα, λόγω των μεγάλων ανακατατάξεων που θα πρέπει να γίνουν στις προσλήψεις με βάση την προκήρυξη, για όσους έχουν ή (ακόμα χειρότερα) δεν έχουν προσληφθεί, πιστεύουμε πως θα επιλεγεί και τα δυο να γίνουν ταυτόχρονα ή Μάρτη ή Ιούνη.

Η έκδοση των τελικών πινάκων της 1ΓΕ θα σημάνει και την ανακοίνωση της κατανομής των διορισμών 10500 εκπαιδευτικών οι οποίοι, μέχρι σήμερα και βάσει των λεγόμενων της Υπουργού, θα γίνουν σε δυο δόσεις, με την πρώτη όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω να προσδιορίζεται από το Υπουργείο τον Ιούνιο και ν' αφορά τους πρώτους 5250 εκπ/κους οι οποίοι θα είναι το πρώτο μέρος των διορισμών κλάδων της Πρωτοβάθμιας.

Παρόλο που τα ερωτήματα σας για την κατανομή είναι πολλά, εκτιμούμε πως είναι...λιγότερα απ' τις παρεμβάσεις που δέχεται το Υπουργείο προκειμένου να υπερβεί όχι μόνο τη λογική των αναγκών αλλά ακόμη και τους νόμους! Και οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται από διάφορες ομάδες, ομαδούλες και άτομα, που όλως περιέργως, όπως διαβάζει ο καθένας στα διάφορα ποστ, βρίσκουν τον τρόπο και τα αυτιά για να τους ακούσουν!

Εμείς τώρα περιμένουμε μ' ενδιαφέρον τις επόμενες μεταθέσεις καθώς τα νούμερα που θα δοθούν σ' αυτές, για κάθε κλάδο, θα παίξουν ίσως τον σημαντικότερο ρόλο. Υπενθυμίζεται εδώ πως πέρυσι στις μεταθέσεις είχαν δοθεί 4300 οργανικά κενά ενώ ακολούθησαν και 900 συνταξιοδοτήσεις κι αυτό μας δίνει ένα σύνολο 5200 κενών ΠΕ70. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι πρόκληση στη λογική όλων!

Πρόκληση επίσης στη λογική και στον νόμο θα ήταν να εμπλακεί στην κατανομή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ Η ΦΕΤΙΝΗ Α' ΦΑΣΗ προσλήψεων αναπληρωτών, αφού είδαμε όλοι πόσο περίτεχνα τα 5200+ κενά ΠΕ70...απλώθηκαν σε δυο και τρεις (με τα λειτουργικά) φάσεις!

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει τους πάντες πως τα κενά με τις φετινές συνταξιοδοτήσεις θα φτάσουν τα 6000 κι ενδεχομένως θα τα ξεπεράσουν, γι’ αυτό θεωρεί πως οποιαδήποτε απόφαση για κάτω από 5200 διορισμούς αντίκειται στη σοβαρότητα και τη λογική γι’ αυτό και ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ!

Αισθανόμαστε εδώ την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους, αναπληρωτές και μόνιμους, που δραστηριοποιήθηκαν και βοηθούν στον αγώνα μας να μην υπάρξουν αδικίες στη κατανομή των διορισμών και να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας.

Είναι ένας αγώνας καθημερινός και όσο περισσότεροι είμαστε δίπλα τόσο πιο αποτελεσματικός θα γίνεται.

Προσλήψεις αναπληρωτών

Αυτή την εβδομάδα εκτιμούμε πως θα ζητηθούν τα κενά προκειμένου να καλυφθούν. Λογικά αναμένονται και οι επεκτάσεις των "κατ' ελάχιστο τρίμηνων συμβάσεων" προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία νέων προσλήψεων.

Περισσότερα για τα προγράμματα τα οποία θα βρίσκονται σ' αυτή τη φάση , θα έχουμε τις επόμενες μέρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα