Κουτάλα
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Την ανάκληση πλαστικής κουτάλας από την αγορά ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την β΄ χημική υπηρεσία Αθηνών, του γενικού χημείου του κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., διενήργησε δειγματοληψία στο προϊόν «Τρυπητή κουτάλα Nylon Espumadera 1 M1 Store (Ref. 09219) 36,3x12 cm».

Το δείγμα βρέθηκε μη κανονικό επειδή διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκέντρωση που υπερβαίνει κατά πολύ το ανώτατο νομοθετικά επιτρεπόμενο όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Πρόκειται για πλαστική κουτάλα μαύρου χρώματος με λευκά στίγματα και πράσινο χερούλι, με εμπορική ονομασία «Τρυπητή κουτάλα Espumadera 1 M1 Store (Ref. 09219) 36,3x12 cm» κινεζικής προέλευσης και με αριθμό γραμμοκώδικα 8434485092199.

Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε από την επιχείρηση ABC Mega Shopping IKE Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 120, Πυλαία Θεσσαλονίκης όπου έγινε η δειγματοληψία και διακινήθηκε από την M1 Store IKE, Λ. Θηβών και Μ. Μπότσαρη, 'Αγιος Ι. Ρέντης Αττικής.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρή στήριξη στους αγρότες και δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς
Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Τι απαντούν οι πολίτες για Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού
Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρή στήριξη στους αγρότες και δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς