Συνάντηση ΟΛΜΕ-Μακρή: Στον «αέρα» το άνοιγμα των σχολείων
Καμία ουσιαστική απάντηση από την υφυπουργό Παιδείας στην ΟΛΜΕ για σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης - Στον «αέρα» το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας - Άρνηση διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς καταλογίζει η Ομοσπονδία στο υπουργείο - «Απροθυμία των εκπαιδευτικών για rapid tests», σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή

Καμία ουσιαστική απάντηση σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως το άνοιγμα των σχολείων, η Τράπεζα Θεμάτων, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τα Υπηρεσιακά Συμβούλιατα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία και η εισήγηση των ειδικών, δεν έλαβε η ΟΛΜΕ κατά τη σημερινή συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, έπειτα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας.

Άνοιγμα σχολείων

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των καθηγητών ζήτησαν να ενημερωθούν για το πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, κάτι που σύμφωνα με την υφυπουργό, παραμένει άγνωστο, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει κάποια οδηγία από τους Λοιμωξιολόγους ούτε υπάρχει συγκεκριμένος προσανατολισμός. Η Επιτροπή αναμένει την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα το επόμενο διάστημα, προκειμένου να καταλήξει σε οριστική απόφαση.

Μέτρα προστασίας και τεστ στους εκπαιδευτικούς

Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις προτάσεις της αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα σχολεία, όπως μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, άνοιγμα κλειστών αιθουσών στις σχολικές μονάδες και μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η κα Μακρή έκανε λόγο από την πλευρά της για απροθυμία των εκπαιδευτικών να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για τη διενέργεια rapid test, με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να ανταπαντούν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι πολλοί εκπαιδευτικοί περιμένουν αρκετές ημέρες να λάβουν απάντηση.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών κατά του κορονοϊού και την προτεραιοποίηση, η υφυπουργός εμφανίστηκε θετική και ανέφερε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τράπεζα Θεμάτων, μηχανογραφικά και εισαγωγή στην Τριτοβάθμια

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ τόνισε ότι η Τράπεζα Θεμάτων στα σχολεία δεν μπορεί να εφαρμοστεί από φέτος, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει επιφέρει ο κορονοϊός. Η κα Μακρή επιφυλάχθηκε να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι θα μεταφέρει και αυτό το αίτημα στη Νίκη Κεραμέως.

Επιπλέον, όπως όλα δείχνουν, το σύστημα των δύο μηχανογραφικών θα εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά, ενώ η αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής θα εφαρμοστούν φέτος.

Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ επισήμαναν ότι δεν είναι δυνατόν αλλαγές, όπως αυτές με την Τράπεζα Θεμάτων, το νομοσχέδιο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τα μηχανογραφικά, να ανακοινώνονται μεσούσης της σχολικής χρονιάς και μάλιστα λίγους μόλις μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις,.

Η Ομοσπονδία ζήτησε να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ καταλόγισαν στο υπουργείο Παιδείας άρνηση για διάλογο με τους εκπαιδευτικούς σε βαρύνουσας σημασίας εκπαιδευτικά ζητήματα.

Καμία πληροφόρηση για αξιολόγηση εκπαιδευτικών και Υπηρεσιακά Συμβούλια

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του alfavita.gr, η ΟΛΜΕ δεν έλαβε καμία πληροφόρηση τόσο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την αυτοαξιολόγηση όσο και για τα νέα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή