Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Κ. Γαβρόγλου καλεί τη Ν. Κεραμέως να καταδικάσει τις απειλές και το κλίμα τρομοκρατίας κατά πανεπιστημιακών που διαφωνούν με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Να πάρει θέση και να καταδικάσει τις απειλές κατά πανεπιστημιακών που διαφωνούν με τη συγκρότηση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας καλεί την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο τέως υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο Κ. Γαβρόγλου αναφέρει σε ανάρτησή του πως το Facebook «μπλόκαρε» την προώθηση ανάρτησης της πρωτοβουλίας «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια», ενώ κάνει λόγο για στοχοποίηση πανεπιστημιακών που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους από ακροδεξιούς κύκλους.

«Η βία που ασκείται από όσους μας βρίζουν με τον πιο χυδαίο τρόπο, δεν πρέπει να βρει σύμμαχο τη σιωπή του Υπουργείου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Αγαπητή κ.Κεραμέως,

Όπως θα έχετε ενδεχομένως πληροφορηθεί, το Facebook εμπόδισε την προώθηση της ανάρτησης της πρωτοβουλίας “Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια” την οποία υπογράφουν 1000 πανεπιστημιακοί. Ταυτοχρόνως εδώ και λίγες μέρες γνωστοί παράγοντες που δεν κρύβουν τις ακροδεξιές προτιμήσεις τους, έχουν στοχοποιήσει καθηγητές πανεπιστημίου και τους εκβιάζουν επειδή διαφωνούν με το νομοσχέδιο που καταθέσατε.

Ως επικεφαλής της εποπτεύουσας αρχής των Πανεπιστημίων, αλλά και ως Υπουργός μιας δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης οφείλετε να καταδικάσετε χωρίς περιστροφές τις απειλές που έχουν εκτοξευθεί ενάντια στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αλλιώς γινόσαστε και εσείς συνένοχη στη δημιουργία μιας καμπάνιας τρομοκράτησης πανεπιστημιακών, των οποίων την ελευθερία έκφρασης είστε υποχρεωμένη να υπερασπιστείτε.

Η βία που ασκείται από όσους μας βρίζουν με τον πιο χυδαίο τρόπο, δεν πρέπει να βρει σύμμαχο τη σιωπή του Υπουργείου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νηπιαγωγείο
25 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο: Μπορεί πράγματι να υπάρξει παιδαγωγική ποιότητα;
Και τότε το ερώτημα δεν είναι λογιστικό. Είναι βαθιά παιδαγωγικό: Μπορεί πράγματι ένα νηπιαγωγείο με 25 παιδιά να υπηρετήσει ουσιαστικούς...
25 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο: Μπορεί πράγματι να υπάρξει παιδαγωγική ποιότητα;
παρισι
Πολεμικό σκηνικό στο Παρίσι: Οδοφράγματα, φωτιές και συγκρούσεις με την Αστυνομία μετά το Champions League
Παρίσι εκτός ελέγχου μετά τον τελικό – Συγκρούσεις, φωτιές και εκατοντάδες προσαγωγές
Πολεμικό σκηνικό στο Παρίσι: Οδοφράγματα, φωτιές και συγκρούσεις με την Αστυνομία μετά το Champions League
Νοσοκομείο παιδιά
Συγκλονίζει η μάχη ζωής της 12χρονης: «Κράτα γερά μικρή» - Στο πλευρό της ολόκληρη η κοινωνία
Συνεχίζεται η αγωνία για τη 12χρονη από τη Λάρισα που υπέστη ανακοπή – Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες
Συγκλονίζει η μάχη ζωής της 12χρονης: «Κράτα γερά μικρή» - Στο πλευρό της ολόκληρη η κοινωνία